Fröjered Innebandyförening

Välkommen till vår hemsida!

Navigera in på lagens sidor via flikarna, välj därefter bland nyheter, bilder, tabell, kalender, matcher och kontaktuppgifter.

SM-kval på lördag!
2017-12-04 14:52

Tillfälle!
2017-11-20 20:46
Sisu Idrottsutbildarna och Västergötlands IBF bjuder in till inspirationsdag riktad till alla i föreningen - tränare/ledare och övriga intresserade!

Du anmäler dig själv, se instruktioner ovan.

Häng på!

Mikael Hill på besök!
2017-11-16 09:36
Mikael Hill besökte vår förening 14/11 för att dela med sig av sina kunskaper till Dam och Herrtruppen, ett intressant besök av förbundskaptenen för Sveriges herrlandslag som har ett förflutet som tränare för Mullsjö AIS.
Innebandy P01/02
Referat: Fröjereds IF  - Vara IBK
OG ett nummer större.
2017-11-12 18:33, Innebandy P01/02

FIF-Vara IBK 2-4 (1-2,0-2,1-0)

Med en välfylld Sparbankshall, ett taggat Fröjered och en suverän motståndare i Vara IBK blev helgens match just så bra som vi hoppats på.

Vi börjar matchen respektlöst och ger Vara lite huvudbry inledningsvis. Redan efter tre spelade minuter kan Jakob O bryta ett uppspel och gör en ”gubbe” och sätter bollen snyggt i krysset. En drömstart är inom räckhåll, men målet blir bortdömt för spelare i målgården. Vara tar över spelet och har ett imponerande bolltempo och rörelse utan boll. 8:48 kommer så ett uppspel på markerad center, som ändå skickligt vänder upp och skjuter 0-1. 9:46 får vi en utvisning och två minuter i underläge skall genomföras. Vi gör det riktigt bra, Vara söker och söker ”sina” diagonalpass, men vi står så rätt och skär av deras bollbanor. Med bara sekunder kvar av utvisning och nästan i ren frustration kommer så ett dragskott från deras pointer som lite turligt hittar nätmaskorna, 0-2 är ett faktum.

Vi känner oss på intet sätt slagna och har från första början bestämt att Vara skall få slita för segern. Vara är duktiga på att utmana och efter en solotur med avslut som tar i ”täck” kan Love fånga in bollen och gå på kontring. Efter att snurrat upp både forwards och backar lägger han bollen kyligt över målvaktens vänstra ben, tid 12:34. 1-2 och matchen får nerv, kanske inte rättvist, men det visar att med vilja och rätt inställning kan man störa de ”stora elefanterna”. Vi kommer nu in i vår bästa period av matchen. Det är nu FIF som har det större bollinnehavet och det är psykologisk viktigt att få känslan av att det är vi som håller i taktpinnen. Men Vara är inte ett lag man gör mål på hur som helst, bara för att man har mycket boll. Vi får inte till de riktigt vassa avsluten och halvleken slutar med underläge 1-2.

I den andra perioden börjar vi något avvaktande. Vi måste fortsätta att spela aggressivt tro på det vi gör och våga utmana. Vara kommer istället ut med mycket energi och skapar flera riktigt farliga målchanser, Axel är dock helt med på noterna. Vist något skott tar i ramen, men den har ju Axel koll på!? Vi har svårt att få till några längre anfall och spelar samtidigt med lite för högrisk på mittplan som till slut straffar sig. Varas lagkapten kan vinna bollen på mitten och trampa sig till läge och dragskottet sitter otagbart för Axel i krysset, tid 9:18, underläge 1-3.

Vi skapar några halvchanser genom backskott som går genom täck, som slutar i fina returer framför målvakt som dock inte kan förvaltas. Istället kan återigen Varas lagkapten, bakom mål göra inspelet som oturligt tar på en back in i mål. 15:46 och utökad ledning 1-4.

Underläge inför tredje. Vi vet dock, att i innebandy kan det vända fort och Vara skall få kämpa i tre hela perioder för att slå oss. Vi skall, om inte vinna matchen vinna perioden!!!

Tredje perioden och den liknar mer den första, där två jämna lag möts med fördel Vara. Vi skär av bollvägarna likt första perioden och Vara blir något otåliga, då de inte hittar sina omtalade diagonalpass och börjar spela mer på chans, vi bryter och ställer om snabbt och kommer till bra avslut. Ny utvisning och underläge, ett matchavgörande hänger i luften. Men vi bryter och Oliver klämmer ur det sista i benen och kan påpassligt sätta 2-4, tid 10:36.

Återigen tänder matchen till och vi får en riktig energikick av målet. Vi kör nu full fart fram och ligger nu högre upp i banan. Med minuten kvar tar vi även Axel i målet, men vi kommer inte närmare än några stökiga situationer framför Varas mål.

Vi gör sammantaget en riktigt bra match, där Love står för lagets starkaste insats. Men för dagen möter vi ett bättre lag eller snarare en bättre OG! Vi lyckas att stoppa Garyds målgivande passningar, men då kliver han fram och gör målen själv.

Sista perioden vinner vi med 1-0 vilket vi tar med oss till returmötet fram i vår.

Vi tackar all publik för det gedigna stödet. Vi ses nästa hemma match den 24 november, då mot IBK Alingsås.

/ledarna

Innebandy F06/07, 09/12 20:37