INNEBANDY
DAM
Fröjereds Innebandy Dam

Lägesrapport mitt i sommaren!
2017-07-13 07:59

Hej alla glada medlemmar och intresserade supportrar!

Det är dags att ge en liten lägesrapport från försäsongsträningen som Fröjereds IF har bedrivit sen den 3 maj.

 

Just i detta nu har vi tagit ett 3 veckors uppehåll från våra gemensamma träningar där tjejerna har fått individuella träningsscheman v 29,30 & 31 som de tränar på egen hand. Det har varit otroligt bra uppslutning på träningarna och en välgenomtänkt och välutförd försäsong, signerat fystränare, Åsa Johansson. En försäsong som vi i år har valt att fokusera lite mer på individnivå. Vi har tagit ut ett par punkter som varje enskild spelare behöver bli bättre på och därefter lagt upp schema och träningar utefter varje spelares behov. Ett sätt vi tror extremt mycket på och som vi hoppas också kommer att ge resultat under säsongen som kommer. Det är en grej som vi vet ökar motivationen och får oss att jobba ännu hårdare.

 

Vi kommer att sätta igång innebandyträningen direkt i v32 och under augusti månad kommer vi att ses ungefär 3-4 gånger i veckan för att komma så väl förberedda som det bara går till seriestart den 24 september hemma mot Rönnby Västerås IBK Ungdom.

 

Vi kommer att ha 5 st träningsmatcher innan serien sätter igång den 24 september där motståndet kommer att vara blandat från olika serier och nivå, vilket vi också önskade innan vi bokade upp detta.

 

Fristad GoIF (div 1) lördagen den 19 augusti 16.30 i Långared.

Lockerud/Mariestad (Allsvenskan) fredagen den 25 augusti 18.30 i Mariestad.

Warberg IC (SSL) lördagen den 2 september 16.00 i Varberg.

Östra SK (div 1) lördagen den 9 september 16.00 i Jönköping.

Fristad GoIF (div 1) lördagen den 16 september 14.30 i Tidaholm, Forshallen.

 

Som ni ser, enbart en hemmamatch, och den spelas i Forshallen.

 

 

Träningarna i år kommer också att fokuseras mer på individen än vad det gjort tidigare under mina år som tränare i föreningen, också någonting vi ledare och spelare tror stenhårt på. Vi kommer att träna 3-4 gånger i veckan med ett pass som är individuellt, och det individuella passet kommer att vara både innebandyträning och fysträning.

 

Jag hoppas att ni är nästan lika laddade som vi i laget för säsongen 2017-2018, om vi inte ses i sommar så hoppas jag garanterat få se er den 24 september, 16.00 i Sparbankshallen då vi gästas av Rönnby Västerås IBK Ungdom som är seriestarten för Allsvenskan Västra. 


Allsvenskan Västra är förövrigt vår nya serie. Vi byter alltså Allsvenskan Södra mot Allsvenskan Västra vilket gör att vi numera kommer få åka uppåt i landet för att spela bortamatcher. Lagen som tillhör Allsvenskan Västra är,


Fröjereds IF, Hagfors IF Uddeholm, IBK Lockerud Mariestad, Karlstad IBF Ungdom, Rönnby Västerås IBK Ungdom, Skoghalls IBK, Västerås IBS & Västra Mälardalen IB.

 

Vi ser med spänning framemot kommande innebandysäsong och hoppas vi kommer ha lika bra uppslutning på er i publiken som vi tidigare har haft!

 

Allt gott!

/Daniel Stenmarker

Tränare

Fröjereds IF
Talangfulla spelare - nya ansikten i A-laget
2017-07-04 11:16
Alicia Lillerskog T.V - Hanna Boström T.H

Det känns såklart väldigt skoj att kunna lyfta upp tjejer från de egna leden återigen. Det tyder på lång och bra erfarenhet hos tränare/ledare i föreningen där våra spelare har chans att utvecklas på ett bra sätt. Det är nu alltså dags att lyfta upp Alicia Lillerskog och Hanna Boström som där bägge två kommande säsong, kommer att tillhöra A-laget.

 

Dessa båda två har haft framgångsrika år som juniorspelare och är i ett stadie där utveckling och viljan att bli bättre är det absolut viktigaste. Vi ser redan nu att detta är två tjejer som kommer höja vårt lag med massvis av energi. Vi ser med spänning framemot både Hannas och Alicias säsong i Fröjereds IF och önskar bägge två ett stort, stort lycka till inför kommande säsong!


Alicia Lillerskog kommer bära tröja #7 och Hanna Boström kommer bära tröja #16

 

 

Snabbfakta om både Alicia och Hanna

Position – Båda två har positionen back

Ålder – Båda två är födda 2001

Moderklubb – Fröjereds IF på båda två


Sara Anteryd fortsätter i Fröjereds IF!
2017-05-10 21:10
Bild tagen av Per Ström - Västgötabladet.
Sara Anteryd fortsätter ett år till i Fröjered, vilken glad nyhet för alla oss FIFare!

Sara går nu in på sin fjortonde(!) säsong med moderklubben Fröjereds representationslag och gör det med lagkaptensbindeln på sin arm. Med sin spelskicklighet och helt osannolika passningsförmåga är hon en av Sveriges absolut vassaste framspelare. Det är lätt att stirra sig blind på alla poäng hon gör, som är så väldigt många, men Sara står också för en rejäl defensiv som är ack så viktig i alla lägen. Hon har också visat  på väldigt bra ledaregenskaper där hon alltid står stadigt och med fötterna på jorden när det blåser i matchsituationer. Så i många aspekter är detta en mycket viktig förlängning. 

Vi är oerhört glada att hon nu väljer att spela ytterligare en säsong, och det med oss i Fröjereds IF.

Bakgrundsfakta om Sara Anteryd
Position - Högerforward
Ålder - född 87
Moderklubb - Fröjereds IF
Poäng ifjol - 91(!) i Fröjereds IF


Vi önskar Sara ett stort lycka till inför säsongen 2017-2018 i den blåa FIF-tröjan!

Elin Rejgård spelar i FIF säsongen 2017-2018
2017-05-08 20:24

En glädjande nyhet för alla Fröjereds-supportrar i Tidaholm är att Elin Rejgård från Mullsjö, som vi fick se ett par matcher ifjol i FIF-tröjan, nu valt att satsa fullt ut i samma tröja.

 

Elin kom på dubbel-licens (vilket betyder att man kan representera två föreningar samtidigt om man inte är äldre än 22 år) förra säsongen och förstärkte laget när laget hade ett par omgångar kvar av serien. På 6 matcher gjorde hon 4 mål och gjorde ett väldigt starkt intryck på såväl motståndare som publik. Det är en snabb right-skytt med sinne för mål som nu ansluter till truppen. Elin är också en energi-spelare som med fart under fötterna, bra defensiv och en 100 % inställning kommer göra nytta på många sätt i Fröjereds IF under kommande säsong.

 

Snabbfakta om Elin Rejgård

Position - Forward

Ålder – Född 99

Moderklubb – Mullsjö AIS

Poäng ifjol – 4 i Fröjered & 15 i Mullsjö.

 

 

 

Vi hälsar Elin otroligt varmt välkommen till Fröjereds IF och ser framemot säsongen 2017-2018!

Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från sektionen
Fröjered Innebandy, 29/05 16:26 
Fröjered Innebandy, 03/05 08:55 
Nyheter från föreningen
Fröjereds IF, 11/07 22:50 
Fröjereds IF, 29/06 13:10 
Fröjereds IF, 23/06 18:45