INNEBANDY
DAM
Fröjereds Innebandy Dam

Dubbelhelg till ända!
2017-10-02 10:00

IBF Linköping – Fröjereds IF

4-9 (1-4,2-2,1-3)

Första matchen var mot nykomlingarna IBF Linköping i deras provisoriska hemmahall i Skänninge. En match som startar bra för vår del och vi har väldigt bra utdelning i första perioden.

Dock var det ett svårspelat lag som inte riktigt spelar ett spel vi är vana vid. IBF ville skapa väldigt mycket situationer hela tiden och vid minsta lilla läge kastade dem in bollen framför mål och försökte skapa lägen därifrån. Ett spel vi kände till sen innan och som jag tycker vi har OK kontroll på genom matchen. Inte hela tiden, men överlag okej.


Sista 10 minuterna av andra perioden är sådär men det rättar vi till i tredje perioden och gör en solidinsats där.

 

Vår nallebjörnsliga;

En nallebjörn – Alicia Svensson #8

Kämpade och slet matchen igenom och är duktig både med och utan boll.


Två nallebjörnar – Moa Schönning #19

Står återigen för en bra insats både offensivt och defensivt. Lugn med boll och bra positionsspel.


Tre nallebjörnar – Sara Anteryd #11

Gör en väldigt bra insats över 60 minuter. Hotar in och tar avslut, hotar in och passar och är väldigt svårläst och ett ständigt hot för IBF hela matchen.

 

 

Match 2

 

Linköping Ungdom – Fröjereds IF

7-6 e.förl. (1-2, 2-1, 3-3,1-0)

 

Helgens andra match spelades mot Linköping Ungdom. En match vi visste skulle bli tuff på förhand. Känslan från start är att vi inte riktigt är med och vi spelar lite sisådär med klubba och boll. Positionsspelet var inte heller där vi riktigt önskade. Dock ska sägas att vi kommer in i matchen mer och mer ju längre den går och skapar väldigt, väldigt klara målchanser. Vi känner egentligen att det är motigt hela matchen och lyckas ändå göra två mål i slutskedet av matchen vilket gör att vi får med oss 6-6 efter full tid. Linköping gör mål i sudden och får med sig bonuspoängen.


Summerar man matchen är vi såklart inte nöjda med en poäng. Vi känner att vi kan betydligt bättre även om många saker inte var katastrof. Vi får helt enkelt jobba hårdare och mer noggrant i de två träningsveckorna som är kvar till nästa match som spelas mot Åstorp den 14 oktober. Då kommer vi vara revanschsugna.

 

Vår nallebjörnsliga efter den här matchen;

En nallebjörn – Matilda Fogelberg #3

Kommer in efter ungefär halva matchen. Sliter,  täcker boll på ett bra sätt.


Två nallebjörnar – Evelina Skarfelt #24

Gör sin tredje allsvenskamatch och gör det väldigt bra tillsammans med sin backkollega Moa. Är ett ständigt offensivt hot med sitt skott och är cool-lugn med bollen.


Tre nallebjörnar – Elin Rejgård #4

Hittar rätt redan från start och är pigg och alert hela matchen. Värderar klokt med boll och med sina snabba fötter gör hon många bra defensiva grejer också. Får göra sina två första mål för säsongen och ger aldrig upp.

 

Vi ses den 14 oktober 15.00 i Sparbankshallen.

 

/Daniel Stenmarker

Tränare

Fröjereds IF

Första omgången - check!
2017-09-24 20:48
Fröjereds IF - Rönnby Västerås Ungdom
6-1 (1-0, 3-1, 2-0)

Så var äntligen premiären avklarad och det slutade med 3 poäng och en stabil insats. 

Det var nog rätt många inkluderande mig själv som var lite smånervös inför matchen, precis som det ska vara i en uppstart. 

Vi har tränat väldigt bra de 2 senaste veckorna trots utebliven match för två helger sedan och ett genrep där inte allting riktigt klaffade. Så kändes det ändå bra inför matchen idag.

Första perioden är en väldigt bra period med tanke på premiärnerverna och att det vi pratade om innan matchen.1-0 efter första perioden kändes det som i ärlighetens namn att ledningen kunde varit lite större med tanke på vilka lägen vi hade. 
Andra perioden är lite sämre stundtals då vi emellanåt blir lite nedtryckta av borta-laget. Men skapar ändå väldigt mycket chanser framåt. Viktigt mål av Julia i slutskedet av perioden.

Tredje perioden känns stabil och roligast av allt var att vi kunde vinna den med 2-0 när Rönnby skulle jaga ikapp. 

Sammanfattningsvis var det över 60 minuter en bra match från vår sida, där vi givetvis tar med oss att vi höll en bra defensiv matchen igenom. 

Kul också att Evelina Skarfelt (Ny från Habo, född 00), Hanna Boström (född 01), Alicia Lillerskog (född 01) fick komma in och känna på allsvenskt-spel i några byten. 
Deras premiär i allsvenskan.

Kul att Elin Rejgård gör sin debut som 100% FIF-spelare. Också väldigt kul att se Jennifer Johansson tillbaka i spel och dessutom 3 mål från hennes klubba. 


Vi har i år också valt att ha en topp-3 lista efter våra matcher som vi tidigare har haft här på hemsidan. Vi kallar den i år för Nallebjörnsligan. Där vi delar ut nallebjörnar efter matchen.

Dock ska påpekas att det var väldigt många spelare i Fröjered som presterade på hög nivå så oerhört svårt att välja ut 3st idag. 

En nallebjörn - Moa Schönning #19
En väldigt gedigen insats av Moa där hon täcker ner otroligt mycket avslut från motståndarna och behåller lugnet med boll i alla situationer. Gör 2 assist.

Två nallebjörnar - Sara Anteryd #11
Är ju ett ständigt hot offensivt, och bra värderingar med boll. Men också en bra defensiv insats med många bra backcheckings under hela matchen. Gör 2 mål och 3 assist. 

Tre nallebjörnar - Ellen Ahrenbeck #1
Gör en väldigt bra match i hemmamålet och det kändes tryggt och lugnt under hela matchen. Målet kan hon inte klandras för då det styr på en hemmaspelare. Ellen kvitterar ut 3 nallebjörnar i första omgången. 

Poängskörd
Sara Anteryd 2+3
Jennifer Johansson 3+0
Moa Schönning 0+2
Julia Adolfsson 1+0
Alicia Svensson 0+1


Nu blickar vi framåt mot två matcher nästa helg i Linköping. Där IBF Linköping och Linköping Ungdom står för motståndet. 

/Daniel Stenmarker
Tränare
Fröjereds IF

Se målen på Youtube: https://youtu.be/JdQFirEkFTM
Träningsmatch #4
2017-09-18 10:54
Eftersom förra helgens match mot Östra SK blev inställd så var det dags i lördags (16/9) att spela försäsongens sista träningsmatch mot Fristad GoIF.

Fröjereds IF - Fristad GoIF
10 - 4 (3-1, 4-1, 3-2)

Det blev seger med 10-4 och vi tar med oss att vi vinner matchen och att vi fram till sista tredjedelen var riktigt vassa. Att vi skapar så många klara chanser är naturligtvis väldigt positivt. 

Vi slipar lite defensivt i veckan och ser framemot premiären mot Rönnby!

Så, 15.00 på söndag i Sparbankshallen, ni är varmt välkomna dit och stötta oss!

Vi kommer vara väldigt laddade och redo för seriepremiär!

/Daniel Stenmarker
Tränare
Fröjereds IF


Träningsmatch #3
2017-09-03 20:56
Warberg IC - Fröjereds IF
9-3 (1-1, 4-1,4-1) 

Årets tredje träningsmatch är avklarad och den slutade med förlust 9-3 mot SSL-laget Warberg.

Vi åkte ner till Varberg i lördags om förhoppningarna att vi skulle göra en bättre match, än matchen mot Lockerud. Och det gjorde vi.

Antalet spelare var tyvärr enbart tolv, då vi hade ett par sjukdomar och skador som vi ådrog oss i veckan. Med tanke på förutsättningarna och på de fokuspunkter vi hade inför matchen så var vi relativt nöjda med väldigt mycket även om resultatet inte är så smickrande. 

Nu väntar match mot Östra SK nästa helg och en full träningsvecka innan det. 3 veckor kvar till seriepremiären och vi känner oss inte riktigt redo ännu, men vi kommer vara det till den 24 september. Lita på det.

/Daniel Stenmarker
Tränare 
Fröjereds IF
Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från sektionen
Fröjered Innebandy, 31/08 17:17 
Fröjered Innebandy, 29/05 16:26 
Nyheter från föreningen
Fröjereds IF, 04/10 08:30 
Fröjereds IF, 26/09 22:23 
Fröjereds IF, 29/06 13:10