Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
INNEBANDY
DAM
Fröjereds Innebandy Dam

Förlust med mersmak
2019-01-19 21:46

Serieledande Skoghall fick kämpa för tre poäng

Vi visste förutsättningarna, idag blir vi straffade vid misstag, det krävs en nästintill hundraprocentig insats för att matcha Skoghall. Om de fick slita, ja, vi står upp fantastiskt bra. Motståndet var något helt annat än det vi vant oss vid, starkare spelare, mer individuellt skickliga och ett betydligt högre tempo.


Period 1
Matchen börjar med tre bra byten från vår sida, alla tre kedjor gick in och tog för sig direkt. Skoghall tog sedan över taktpinnen och det ganska rejält, de hotade från fickorna på båda våra kanter, vilket vi visste på förhand att de skulle göra. När vi väl fick låna bollen var vi lite för ängsliga och vågade inte riktigt spela ut. Mycket av deras avslut fastnade dock i vårt täck och det som gick igenom plockade den debuterande 02:an Ida i målet hand om. Tillslut orkar vi inte riktigt hålla tät, utan 0-1 kommer från intramp ur fickan och skott i bortre. 0-2 kommer också innan perioden tar slut, Matilda Jansson trampar från sin kant, hamnar tillslut på mittpunkten och skickar iväg sitt patenterade dragskott, bollen går in vid ena stolpen bakom en skymd Ida i målet.

Vi snackar ihop oss i pausen och ändrar om några detaljer, detaljer som lyckas resten av matchen, då vi får stopp på Skoghalls anfallsspel.


Period 2
Andra perioden visar vi direkt att vi snäppat upp, vi skapar lägen men sätter inte dit chanserna. Vi klarar av ett PP på ett berömvärt sätt och håller Skoghall på rätt sida om oss hela tiden. 1-2 kommer äntligen tillslut, Klara börjar med att skjuta av en motståndarklubba med eftersvingen för att sedan snappa upp bollen igen och skicka in bollen i mål.
Några minuter senare utökar Skoghall ledningen igen, ett tveksamt mål, enligt mig, Ida räddar både en och två gånger men tillslut petar en Skoghallforward in bollen under Ida. I mitt tycke står dock spelaren med ena foten i målgården, det tycker dock inte Domaren, surt för oss.

1-3 inför sista perioden och vi visar tydligt att vi matchar de bästa lagen. Vi gör en riktigt bra period och borde kanske gjort något mer mål.


Period 3
Vi lovade varandra att gå för det ordentligt i sista. Tyvärr så får Skoghall 1-4 målet lite för tidigt och det är enda gången i matchen som vi blir ordentligt upprullade i egen zon. Matilda Jansson hamnar mitt i slottet, får bollen på bladet och trycker iväg direktskottet, smack upp i Idas vänstra kryss. Ett klass mål av en klasspelare, inget att säga om, utan bara hylla motståndarna när de gjort något bra. Vi tappar några minuter bollen när vi ska spela oss ur en kantsituation och vips, 1-5. Vi viker dock inte ner oss utan fortsätter, 2-5 gör Julia A när hon sprintar ifrån och placerar säkert in bollen bredvid målis i Skoghall. Bytet efter och vi har beordrat rakare spel, Johanna skjuter in bollen mot mål, Klara svingar på volley, snyggt 3-5 och vi är med igen. Time out av Skoghall och dom är skärrade. Här har vi rejält momentum i matchen. Bytet efter slarvar vi lite grann, tappar bollen och blir straffade direkt, Matilda Jansson gör sitt tredje mål för dagen, 3-6. Vi går för det hela vägen och lyckas också forcera in en reducering till 4-6.

 

Matchen slutar med förlust 4-6, en förlust med mersmak. Vi gör en riktigt bra prestation mot ett lag som kommer att kvala till SSL i slutet av säsongen, allt annat vore konstigt. Skoghall var bra, i mitt tycke bästa laget vi mött hittills. Dock så håller vi uppe spelet såpass bra att vi med lite bättre skärpa i avsluten hade kunnat knipa poäng.


Nu laddar vi om för derby mot Lockerud, ännu ett lag som ska upp i seriesystemet, det har snackats om SSL i Mariestad under två säsonger nu, det återstår att se hur vi klarar av den uppgiften imorgon. Lockerud visade förra helgen vilket grymt bra innebandylag de är när de vann komfortabelt över Västra Mälardalen, Lockerud var riktigt bra i den matchen.
Det återstår också att se vilket lag de ställer på banan, litar man på befintlig trupp som jobbar tillsammans under veckorna eller lånar man in Pixbospelarna Klara Loneberg & Emma Stenberg för att krydda laget extra.


Hoppas vi ses i hallen under morgondagen, jag kan nog lova er en riktig batalj där inget av lagen tänker vika ner sig…


See You

Två hemmamatcher denna helg
2019-01-19 11:33

Derbyhelgen startar mot Skoghall!

Äntligen dags för hemmamatcher igen, två stycken dessutom, underbart. Självklart kittlar derbyt mot Lockerud lite extra men den spelas på Söndag och innan det ska vi få bekänna färg genom att ställas mot Skoghall på Lördagen.


Ett Skoghall som fullständigt dominerat den västra serien, de har en rätt så klar serieledning och ett SSL kval finns nog redan i deras tankar. Laget består av flera skickliga spelare som spelat i världens bästa liga tidigare men som av olika skäl valt att kliva på Skoghalls spännande tåg. Två av lagets spelare Tilda Flodell & Matilda Jansson ligger i topp av poängligan och bildar en svårstoppad duo. Matilda gör säkert sin typ sjunde säsong på den här nivån, hon har tidigare representerat Hagfors, många trodde nog att hon skulle spela i någon SSL klubb denna säsong men hon valde som sagt Skoghalls spännande satsning istället.
Att få stopp på denna duo är en självklarhet för alla lag som möter just Skoghall om man vill ta poäng, det kommer bli en tuff uppgift men vi kommer göra vad vi kan.

 

Vårt fokus ligger i att jobba med beslutstagandet, både i spelet med boll och utan boll. När vi nu ställs mot lag från den västra serien två helger på raken kommer vi bli betydligt mer straffade vid egna misstag. Gör vi det vi ska och får till det på ett bra sätt kommer det krävas en bra insatts från Skoghall om de ska lämna Sparbankshallen med tre poäng i eftermiddag.

Ses i hallen!!!!!

Vinst mot Lindås
2019-01-16 22:31

En dyrbar seger i omstarten!


Bussresa till Göteborg kändes som en perfekt start på vårsäsongens första match, Lindås stod för motståndet. I det sedvanliga quizet visade det sig att Bella & Julia Moschos fullständigt tokdominerade ut övriga resenärer, 6 poäng var in på kontot för deras räkning. Dom hade tydligen stenkoll på övriga lagmedlemmars historia och kunde utan problem para ihop rätt händelse med rätt namn, grattis och välförtjänta poäng.

Väl framme i Salming Arena märktes det att matchnerverna kopplades på, med tanke på nästkommande fyra matcher var seger i denna match viktig för oss, så fokuset och viljan att vinna var det inget fel på.


Period 1:
Mardrömsstart på matchen, vi väljer att kliva fram i första och markera för Lindås att det kommer bli jobbigt idag. Det straffade de oss för direkt redan efter 36 sekunder, räknefel av oss, omställning och 1-0, usch ingen smakstart direkt.
Vi hängde dock inte med huvudena utan första femman kunde revanschera sig redan i nästa byte, Hanna störtade in framför Lindås mål, Mikaela uppfattar det och skickar dit bollen, Hanna visar styrka genom att vara först på bollen och stötta upp bollen i nättaket, 1-1.
Vi tar tag i matchen från start och äger bollen mest hela tiden, vi gör också 1-2 genom Alicia som drar målvakten och lirkar upp bollen i nätet. Lindås kommer egentligen inte till någonting, de gånger de hamnar i vår zon har vi bra koll på dem. Därför kändes deras 2-2 mål surt att släppa in, ett skott från halva plan som letar sig igenom och ramlar in bakom Ellen.

Oavgjort efter första perioden, vi är det klart mest spelförande laget och manar i paus på att bara fortsätta våga spela ut.


Period 2:
Vi startar klart bäst även i denna period, vår andra formation får ordentligt tryck varenda byte egentligen men lyckas inte riktigt i de avgörande lägena. I ett av få något längre anfall tar plötsligt Lindås ledningen med 3-2, ett mål som skapar lite irritation. Målet går till på exakt det sättet som Lindås gjort merparten av sina mål under säsongen, en slumpboll in i ”Goalzone”, med hårt jobb och härlig vilja trycker de till slut bollen i nät. Detta visste vi om på förhand och var förberedda på, ändå får de göra ett sådant mål, därav irritationen.
I resten av perioden blir det sedan spel mot ett mål, dock utan de där riktigt farliga lägena, det saknades lite kvalitet för att komma dit.

Att ligga under efter två perioder var vi inte alls nöjda med, speciellt med tanke på matchbilden. Vi var dock förberedda på att det kunde bli så här, lite typiskt Lindås på något vis. Uppmaningen i paus var enkel, stressa inte, fortsätt men med lite bättre skärpa i avgörandet.


Period 3:
Det fortsätter som andra perioden slutade, vi trycker ner Lindås ordentligt i sin egen zon. Det märktes att vi kom till lite bättre lägen nu i tredje än i andra. Utdelningen kommer också tillslut, Clara Swahn får ett pass mitt i banan och nyper till direkt, 3-3 och en liten lättnad.
Känslan är att det kommer mera, och det gör det. Det räckte med lite bättre kvalitet i passningarna så kom också målen. Jennifer kliver fram och gör både 3-4 & 3-5 på ganska identiskt vis, pass-direktskott, två bra innebandymål. Lindås är aldrig riktigt nära att få till någon forcering.


Om det var anledning till frustrationen som en Lindåsspelare visade upp med 2 sekunder kvar att spela, det vet jag inte. Vi får hur som helst ett rejält bakslag trots en säkrad seger.
På en lös boll som Ellen dyker ner på och suger tag i med handen kommer en Lindåsspelare sent på, hon har bestämt sig för att slå mot bollen och det rejält. Trots att hon är väldigt sen in i situationen så fullföljer hon sitt ”Yxhugg”. Ellen vrider sig i smärtor och vi kan snabbt konstatera att minst ett finger är av eller rejält ut led. En tvåminutersutvisning blir straffet för denna grova, onödiga, vårdslösa och avsiktliga handling, bedrövligt enligt mig.


Ellen blir nu borta i 4-6 veckor till att börja med, ett hårt slag för oss såklart. Att det dessutom går att komma undan med det med endast en två minuters utvisning är inte okej. Ska det vara så, kommer vi snart inte ha många målvakter kvar inom svensk innebandy, inte med hela händer iaf.


Summasummarum är 3 poäng in på kontot och förutsättningar för en rolig vårsäsong finns klart och tydligt. Nu närmast väntar hemmatcher mot två lag som båda säger att de ska spela i SSL nästa säsong, Skoghall och Lockerud, snacka om utmaning. Båda lagen går in i matcherna som stora favoriter men vi kan lova att vi ska ge dem båda rejäla fighter, där vi vägrar att vika ner oss, hoppas vi ses i helgen.


……NU FYLLER VI HALLEN…..!!!!!!!!!


//Peter

Se matchen mot Lindås på Webben
2019-01-12 21:42

Imorgon 15.00 sprakar andra halvan av säsongen igång, vi möter serietvåan Lindås på bortaplan.


Våran första halva har varit lite knackig, otur med skador och sjukdomar har gäckat oss rejält, egentligen enda från september månad. Lägg där till att vi saknade målvakt i säsongsupptakten, så med tanke på våra förutsättningar har prestationerna på plan varit riktigt bra.

Vi tog ett omtag och gick samman som grupp efter omgång 5, vi bestämde oss för att börja om seriespelet och räkna från noll, vilket innebär att vi lirar 17 seriematcher i år. Därifrån och framåt har vi bara blivit bättre och bättre men det har vi inget för nu, ännu en omstart står för dörren.


Matchen imorgon blir ett viktigt avstamp för hur vårsäsongen kan komma att bli, nästa vecka väntar tuffa matcher mot lag som ser det som ett misslyckande om de inte tar klivet upp i SSL i år, så att ta poäng där blir verkligen tufft. Därför skulle tre poäng imorgon vara skönt och ge en avslappnad känsla inför de tuffa fighterna mot Västra lagen.


Matchen imorgon kommer att avgöras framför båda målen, Lindås gör sina mål i "Goalzone" så där behöver vi verkligen vara noggranna. Vi behöver dessutom vara effektiva i våra lägen runt deras kasse, klarar vi av dessa moment är mycket vunnet. Vi kommer göra livet surt för Lindåsförsvaret imorgon, "Thats the Gameplan".


för alla er supporters som vill följa laget går det att se matchen här:


 https://solidsport.com/lindasrastatv/livestreams


See You

Kommande matcher
Spelade matcher
Sön 20/1 15:00
5 - 10
Lör 19/1 15:00
4 - 6  
Sön 13/1 15:00
3 - 5  
Lör 15/12 15:00
6 - 3  
Sön 2/12 16:00
3 - 5  
Lör 24/11 16:00
6 - 2  
Kommande aktiviteter
Nyheter från sektionen
Fröjered Innebandy, 17/01 21:14 
Fröjered Innebandy, 05/01 22:27 
Fröjered Innebandy, 23/10 14:52 
Nyheter från föreningen
Fröjereds IF, 24/12 01:13 
Fröjereds IF, 19/12 16:21