INNEBANDY
DAM

Fröjereds Innebandy Dam

Seger i slutminuten!
2018-02-19 08:32
Bild lånad från Västgötabladet.
Fröjereds IF - Västerås IBS
7-6 (2-3, 3-2, 2-1)

Det fina publikstödet vi fick i derbyt mot Lockerud höll i sig, och hemmapubliken (fullt välförtjänt) efter sitt slit fick anledning att jubla denna lördagseftermiddag. 

Fantastiskt skönt, fantastiskt roligt och en vad jag tror iallafall, riktigt underhållande match.  

Jag tycker också redan från start att vi skapar bra lägen på dem. Både på spelvändningar, uppställt och skott utifrån. Därför kändes 2-3 underläge i paus inte helt rättvist. Andra perioden startar likt den första där vi nästintill byter chanser med varandra i varje byte. Men ska man vara lite petig eller tråkig i denna summeringen så har vi en period när Västerås går ifrån 3-3 till 3-5 som inte är särskilt bra. Där det blir lite för mycket slarv i spelet med boll. Men jättestarkt att på ett powerplay och i en läcker spelvändning kunna gå in i paus med 5-5 i bagaget. 

Sista perioden är det lite mer ställningskrig, det krävs en utvisning för bortalaget för att vi ska kunna göra 6-5. 6-6 för bortalaget kommer senare i ett långt byte för vår del där dem tillslut hittar in i höga slott.
Avgörandet 19.28 kommer sedan när vi bryter oss igenom och får med oss ett straffslag, och där vi kyligt sätter dit 7-6. 

För vår egen del i Fröjereds IF, kändes det som att vi fick betalt för det vi håller på med. Så otroligt skönt att få gå vinnande ur en jämn match. Skönt också att få göra en till bra hemmamatch för vår trogna publik. 

Summerar man dagen i övrigt också kunde vi konstatera efter slutsignalen att Västra Mälardalen hade slagit Rönnby Ungdom på bortaplan vilket i sin tur gjorde att vi fick ett gap på 10 poäng ner till Rönnby - med 3 matcher kvar, vilket i sin tur också då gör att Allsvenskan kommer att spelas i Tidaholm även nästa säsong. 


Vår Nallebjörnsliga efter denna match;
En nallebjörn - Karolina Svensson #20
Två nallebjörnar - Sara Anteryd #11
Tre nallebjörnar - Alicia Svensson #8

Nu återstår det 3 matcher kvar av denna berg- och dalbana säsong. Där vi nästa helg åker till Köping för att möta nya serietvåan Västra Mälardalen, och helgen efter det till Karlstad. Det är två lag vi ännu inte tagit någon poäng av den här säsongen, vilket gör att vi fortfarande har mycket kvar att spela om. Sedan avslutar vi hemma den 10 mars kl 13.00 (OBS matchtiden) mot Hagfors, vilket vi hoppas att så många som möjligt sluter upp till och stöttar oss i säsongens sista hemmamatch. 

/Daniel Stenmarker
Tränare 
Fröjereds IF


Förlust mot serieledarna Lockerud
2018-02-12 08:01
IBK Lockerud Mariestad - Fröjereds IF 
5-3 (2-1, 2-1, 1-1)

En fredagskväll som vi sett framemot på förhand och som vi visste skulle vara en svår uppgift. 
Vi saknar absolut inte chanser i matchen och ska man slå ett lag som leder serien måste man vara effektivare än vad vi var i fredags. Tråkigt, men så är det i denna idrott. 
Vi vill dock tacka alla tillresta supportrar i fredags, tack för ert stöd, det kändes som att vi spelade på hemmaplan.
Vi vill också önska Lockerud lycka till i kommande kval.


Våra nallebjörnar;
En nallebjörn - Hanna Boström
Två nallebjörnar - Tova André
Tre nallebjörnar - Moa Schönning


Nu ser vi framemot ännu en tuff uppgift på lördag, hemma mot Västerås IBS. 15.00 i Sparbankshallen, missa inte det.

/Daniel Stenmarker
Tränare
Fröjereds IF
3 poäng mot Skoghalls IBK
2018-01-29 08:43
Fröjereds IF - Skoghalls IBK
9-4 (1-1, 3-0, 5-3) 

Otroligt skönt att få visa publik, funktionärer och alla juniorer på plats i Tidaholm att vi kan göra riktigt bra matcher. Vi hade stor revansch att utkräva efter vår plump i Skoghall i oktober månad där vi förlora med 10-6. Så vi var extremt laddade för denna drabbning och det kändes redan på förhand denna lördag att vi skulle göra en riktigt bra insats. 

Vår nallebjörnsliga;
En nallebjörn - Elin Rejgård
Två nallebjörnar - Ellen Ahrenbeck
Tre nallebjörnar - Jennifer Johansson


Nu väntar en veckas uppehåll innan vi den 9 februari får åka till Mariestad och möta serieledaren Lockerud. Det ser vi framemot. 

/Daniel Stenmarker
Tränare 
Fröjereds IF
En dubbelhelg i Göteborg
2018-01-29 08:30
Pixbo Wallenstams IBF - Fröjereds IF
5-8 (1-3, 3-2, 1-3) 

Första matchen denna dubbelhelg var mot Pixbo Wallenstam i Göteborg. En match vi trodde på förhand skulle bli tuff och hård, vilket den också blev. Pixbo stod upp bra och hade många bra kombinationer och anfall. Riktigt skönt att få med sig 3 poäng därifrån efter att ha gjort en ganska så bra insats totalt sett över 60 minuter.

Vår nallebjörnsliga;
En nallebjörn - Hanna Boström
Två nallebjörnar - Alicia Svensson
Tre nallebjörnar - Julia Adolfsson

IBK Göteborg - Fröjereds IF
9-3 (3-1, 4-0, 2-2)

Och sen på söndagen den 21fick vi möta Allsvenskan södras serieledare, IBK Göteborg. En match vi visste på förhand skulle bli tuff med tanke på Göteborgs färdigheter och deras tabelläge. Första perioden är trots resultatet 3-1 inte så pjåkig. Vi får chans till många omställningar och ett par bra längre anfall. Andra perioden är tyvärr nattsvart och en ganska svag insats från oss. Tredje perioden blir lite mer desperat från vårt håll och vi vinner lite fler kamper vilket var bra för vårt egna självförtroende.


Vår nallebjörnsliga;

En nallebjörn - Elin Rejgård
Två nallebjörnar - Karolina Svensson
Tre nallebjörnar  - Alicia Svensson

/Daniel Stenmarker
Tränare
Fröjereds IF


Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från sektionen
Fröjered Innebandy, 03/02 12:44 
Fröjered Innebandy, 01/02 06:27 
Fröjered Innebandy, 16/01 10:46 
Nyheter från föreningen
Fröjereds IF, 19/02 19:32 
Fröjereds IF, 23/12 19:51 
Fröjereds IF, 18/12 21:14