Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
INNEBANDY
DAM
Fröjereds Innebandy Dam

Först tittar vi i backspegeln, sen tar vi avslutningen
2019-03-06 14:45
Inför de två sista omgångarna!


Vi börjar med att titta i backspegeln och backar ett par veckor, några matcher behöver rapporteras, nämligen fyra stycken.


Först ut var Lund i den viktiga matchen om andra platsen i tabellen. Matchen slutar 4-4, där Lund kvitterar med ca 30 sekunder kvar. Ett snöpligt avslut på en match där vi är betydligt bättre än motståndet men inte sätter dit våra chanser. Kvitteringen föranleds av ett minst sagt rätt stort misstag av domarparet, istället för omställning mot tom bur blir det bolltapp pga ett rejält slag bakifrån på skaftet (Jag var rätt säker på en två minuters utvisning), några sekunder senare kvitterar Lund. Ett oerhört tungt mål att släppa in, det innebar att avståndet upp till Lund fortfarande var fem poäng. Dock en bra genomförd match av oss.


Hovslätt hemma nästa ut och fortfarande fem poäng upp till andra platsen, snacket hos handlade hela tiden om att göra vårt i varje match framåt för att sätta press på Lund.
Efter förra matchen mot Hovslätt som slutade med förlust för vår del skrev de ut på deras hemsida att de vann över oss för att de spelade energifyllt och med hög fart medan vi drog ner på tempot och bara spelade fysiskt. En matchbild jag inte alls delade, dock sparade jag matchreferatet för att använda vid vårt nästkommande möte, dvs detta.
Gameplan = Visa Hovslätt hur man spelar energifyllt och med hög fart.
Resultatet = Överkörning och vinst med 10-2.


Åstorp/Kvidinge borta stod på tur, marginalerna upp till andra platsen var fortfarande fem poäng. Vi gör en riktigt bra andra period och är väldigt effektiva matchen igenom, vilket innebar en säker seger med 9-5. I samma omgång stötte Lund på Kalmarsund borta och förlorade med 3-7, perfekt för oss.


Avståndet upp till andra platsen var nu endast två poäng och för oss väntade nu Kalmarsund hemma, de överlägsna seriesegrarna. Efter en svängig historia där vi leder i början av matchen men tappar redan till första periodpaus, hamnar vi i tvåmålsunderläge två gånger om i matchen. Vi visar dock moral, kommer tillbaka och lyckas kvittera i 6 mot 5 spel på slutet.
7-7 efter fulltid och förlängning, vi gick stenhårt för extra poängen, plockade ut målvakt direkt när vi kunde och chansade med en extra utespelare, chansningen lyckades inte utan Kalmarsund avgör i tom bur 3.50 in i förlängningen.
En poäng var dock betydligt bättre än noll, speciellt med tanke på att Lund förlorade mot Lindås. Det innebär att inför de två sista omgångarna innehar vi tredje platsen, en poäng bakom den åtråvärda andra platsen.


Förutsättningarna inför avslutningen ser ut så här:


Tabellen
2. Lund 27 poäng, målskillnad -11
3. Fröjered 26 poäng, målskillnad -12
4. Lindome 25 poäng, målskillnad -12


Lund vs Lindome nu i nästsista omgången, medan vi tar oss an Röke hemma i Sparbankshallen på lördag 15.00.
I sista omgången möts sedan vi, dvs Fröjered vs Lindome, där Lindome spelar hemma, medan Lund åker till Hässleholm för att möta Röke borta. Snacka om rafflande.
Så ser förutsättningarna ut, om vi bortser från det och koncentrerar oss på vår uppgift så får vi besök av Röke nu till helgen, ett Röke som slåss för sin överlevnad i allsvenskan.
Senaste mötet slutade med seger för oss borta med 5-3.
Vi är inne i en bra trend nu med mycket bra prestationer, så för vår del handlar det bara om att hålla varje individ i form och fortsätta trumma på precis som vi gjort på slutet.


Tillsamman med övriga funktionärer, närstående och annan publik i Sparbankshallen kan vi göra lördagseftermiddagen till en stor fest, hjälp laget från läktaren till tre poäng så tar vi en återträff helgen efter i bortamatchen mot Lindome. Vi lovar er underhållande innebandy, där varje individ drar sitt strå till stacken och bär ett stort blått hjärta.


Hoppas vi ses i Sparbankshallen 15.00 på lördag………


//Peter
"Positiviteten lyser i gruppen"
2019-02-08 13:24

Nu går vi in i sista delen!


Västeråshelgen blev inte som vi tänkt och den dumpades av någonstans mellan Arboga och Örebro på hemvägen. Iaf rent metaforiskt, det var många besvikna individer i och runt Fröjereds damlag den söndagseftermiddagen. Resultatmässigt betydde det att vi inte lyckades ta en enda poäng i säsongens möten med de västra lagen, en helt klart urusel prestation resultatmässigt. Jag ska inte skylla ifrån mig på en massa saker men tänker ändå nämna några saker, vi har verkligen inte haft medgång i dessa matcher, bollen studsar emot, skador på flera tongivande spelare och gjort lite sämre prestationer mot fel motstånd. Sådant hör visserligen idrotten till, vi är väl medvetna om det och blickar nu positivt framåt med en enorm revanschlusta.


Nu går vi in i säsongens sista fas med matcher i sex helger framåt på raken, matcher som gäller något varje helg, underbart. Fyra av dessa spelas hemma, med den första nu på lördag mot Lund, ett Lund som just nu innehar tabellens andra plats, tillika kvalplatsen upp till SSL.
Lund har till skillnad från oss tagit fler poäng mot de västra lagen än de gjort mot södra lagen, imponerande och lite konstigt kan jag tycka. Det tyder dock på att Lund är ett riktigt bra lag, inget snack om det.
Lördagens match kommer bli en riktig rysare, det skiljer fem poäng upp till Lund för oss, vid vinst endast två. Det är den här typen av match man tränar för, det är precis sådana här matcher man idrottar för, för att få spela. En riktig publikmatch, helt enkelt.


Vi har haft två riktigt bra träningsveckor, där vi har återhämtat oss, slipat på detaljer och jobbat med lite mentala bitar. Tyvärr saknas fortfarande några spelare som inte är redo för spel av olika anledningar. Positiviteten lyser i gruppen, vilket är helt underbart att se, det kommer bli jobbigt för Lund på lördag, det kan vi garantera.


Hoppas vi ses i hallen, 15.00 på lördag……….


//Peter
Efter förra helgens två tuffa matcher väntar ännu en dubbelhelg
2019-01-25 17:04

Derbyt och en helg i Västerås


Lockerud vann derbyt ganska klart tillslut. Vi var väl medvetna om att det skulle bli två tuffa matcher vilket det också blev.
För att kunna rubba de bästa lagen behöver vi till att börja med göra riktigt bra insatser, gör vi inte det vinner vi heller inte de matcherna och inga andra matcher heller för den delen. Vi behöver även ha den där lilla medstudsen i matcherna för att kunna match de bästa.
Mot Lockerud gör vi en bra första halva av matchen men kommer inte alls upp i nivå andra halvan, vi har heller ingen medstuds, utan det är Lockerud som får studsarna med sig i matchen igenom. Lockerud är bra, de visar ett betydligt rakare spel en tidigare och det har gett dem effekt, helt klart. Matchen vinns tillslut med 10-5 av de röda, lite för stora siffror för att jag ska vara nöjd, det finns dock mycket bra saker att ta med sig.


Vi har släppt förra helgen och fokuserat framåt mot denna, då vi beger oss till Västerås under lördagen. Först möter vi Rönnby och sedan Västerås, det kommer bli två tuffa matcher igen, de båda Västeråslagen är bra. Vissa spelare har behövt rehabat sig under veckan, i nuläget är det oklart vilka som är tillgängliga för spel.
Ska vi klara av ännu en dubbelhelg så behöver vi gå samman och ta ansvar, fördela arbetsbördan på flera spelare så att vi orkar, det har märkts att dessa helger sliter hårt.


Känslan i laget är bra, vi har med oss mycket positivt från förra helgen så vi ser fram emot helgen och kan lova att vi kommer göra precis allt för att åka hemåt med 6 poäng.


//Peter

Förlust med mersmak
2019-01-19 21:46

Serieledande Skoghall fick kämpa för tre poäng

Vi visste förutsättningarna, idag blir vi straffade vid misstag, det krävs en nästintill hundraprocentig insats för att matcha Skoghall. Om de fick slita, ja, vi står upp fantastiskt bra. Motståndet var något helt annat än det vi vant oss vid, starkare spelare, mer individuellt skickliga och ett betydligt högre tempo.


Period 1
Matchen börjar med tre bra byten från vår sida, alla tre kedjor gick in och tog för sig direkt. Skoghall tog sedan över taktpinnen och det ganska rejält, de hotade från fickorna på båda våra kanter, vilket vi visste på förhand att de skulle göra. När vi väl fick låna bollen var vi lite för ängsliga och vågade inte riktigt spela ut. Mycket av deras avslut fastnade dock i vårt täck och det som gick igenom plockade den debuterande 02:an Ida i målet hand om. Tillslut orkar vi inte riktigt hålla tät, utan 0-1 kommer från intramp ur fickan och skott i bortre. 0-2 kommer också innan perioden tar slut, Matilda Jansson trampar från sin kant, hamnar tillslut på mittpunkten och skickar iväg sitt patenterade dragskott, bollen går in vid ena stolpen bakom en skymd Ida i målet.

Vi snackar ihop oss i pausen och ändrar om några detaljer, detaljer som lyckas resten av matchen, då vi får stopp på Skoghalls anfallsspel.


Period 2
Andra perioden visar vi direkt att vi snäppat upp, vi skapar lägen men sätter inte dit chanserna. Vi klarar av ett PP på ett berömvärt sätt och håller Skoghall på rätt sida om oss hela tiden. 1-2 kommer äntligen tillslut, Klara börjar med att skjuta av en motståndarklubba med eftersvingen för att sedan snappa upp bollen igen och skicka in bollen i mål.
Några minuter senare utökar Skoghall ledningen igen, ett tveksamt mål, enligt mig, Ida räddar både en och två gånger men tillslut petar en Skoghallforward in bollen under Ida. I mitt tycke står dock spelaren med ena foten i målgården, det tycker dock inte Domaren, surt för oss.

1-3 inför sista perioden och vi visar tydligt att vi matchar de bästa lagen. Vi gör en riktigt bra period och borde kanske gjort något mer mål.


Period 3
Vi lovade varandra att gå för det ordentligt i sista. Tyvärr så får Skoghall 1-4 målet lite för tidigt och det är enda gången i matchen som vi blir ordentligt upprullade i egen zon. Matilda Jansson hamnar mitt i slottet, får bollen på bladet och trycker iväg direktskottet, smack upp i Idas vänstra kryss. Ett klass mål av en klasspelare, inget att säga om, utan bara hylla motståndarna när de gjort något bra. Vi tappar några minuter bollen när vi ska spela oss ur en kantsituation och vips, 1-5. Vi viker dock inte ner oss utan fortsätter, 2-5 gör Julia A när hon sprintar ifrån och placerar säkert in bollen bredvid målis i Skoghall. Bytet efter och vi har beordrat rakare spel, Johanna skjuter in bollen mot mål, Klara svingar på volley, snyggt 3-5 och vi är med igen. Time out av Skoghall och dom är skärrade. Här har vi rejält momentum i matchen. Bytet efter slarvar vi lite grann, tappar bollen och blir straffade direkt, Matilda Jansson gör sitt tredje mål för dagen, 3-6. Vi går för det hela vägen och lyckas också forcera in en reducering till 4-6.

 

Matchen slutar med förlust 4-6, en förlust med mersmak. Vi gör en riktigt bra prestation mot ett lag som kommer att kvala till SSL i slutet av säsongen, allt annat vore konstigt. Skoghall var bra, i mitt tycke bästa laget vi mött hittills. Dock så håller vi uppe spelet såpass bra att vi med lite bättre skärpa i avsluten hade kunnat knipa poäng.


Nu laddar vi om för derby mot Lockerud, ännu ett lag som ska upp i seriesystemet, det har snackats om SSL i Mariestad under två säsonger nu, det återstår att se hur vi klarar av den uppgiften imorgon. Lockerud visade förra helgen vilket grymt bra innebandylag de är när de vann komfortabelt över Västra Mälardalen, Lockerud var riktigt bra i den matchen.
Det återstår också att se vilket lag de ställer på banan, litar man på befintlig trupp som jobbar tillsammans under veckorna eller lånar man in Pixbospelarna Klara Loneberg & Emma Stenberg för att krydda laget extra.


Hoppas vi ses i hallen under morgondagen, jag kan nog lova er en riktig batalj där inget av lagen tänker vika ner sig…


See You

Spelade matcher
Lör 16/3 16:30
5 - 4  
Lör 9/3 15:00
2 - 3  
Lör 2/3 15:00
7 - 8  
Lör 23/2 15:00
5 - 9  
Fre 15/2 20:00
10 - 2  
Lör 9/2 15:00
4 - 4  
Kommande aktiviteter
Nyheter från sektionen
Fröjered Innebandy, 05/03 10:42 
Fröjered Innebandy, 17/01 21:14 
Fröjered Innebandy, 05/01 22:27 
Nyheter från föreningen
Fröjereds IF, 09/03 21:22 
Fröjereds IF, 24/02 13:20 
Fröjereds IF, 24/12 01:13