Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
INNEBANDY
DAM

Fröjereds Innebandy Dam

Ett stort TACK!
2018-03-29 08:31
Efter sista hemmamatchen säsongen 2017-2018.
Fröjereds IF - Hagfors IF Uddeholm
13-6 (4-3, 4-0, 5-3)

Säsongens sista hemmamatch som spelades den 10 mars, slutade i storseger för oss som håller på tjejerna i blått. 

Vi visste på förhand att vi mötte ett lag som var tvingat att ta 3 poäng för att ha chans att inte behöva gå till ett negativt kval. Vilket i sin tur gör den här prestationen ännu bättre. 

En målrik match, många olika målskyttar, och dessutom avancerade vi från 5:a till 4:a i tabellen vilket också blev slutresultatet för säsongen 2017-2018. Rent sportsligt är det den bästa säsongen på 3 år vilket kändes skönt med tanke på att vi förändrade träningsupplägg och lite strategi.

Behöver inte lägga större analyser av matchen mer än att den är rätt svängig, och att vi är riktigt, riktigt bra i sista tredjedelen vilket också visar sig i antalet gjorda mål när vi summerar säsongen och givetvis i matchen i fråga. 


Alla tjejer som deltog i denna match ska ha stor eloge och jag vill dela ut en nallebjörn till precis alla spelare som deltog i matchen till vår åtråvärda Nallebjörnsliga.


Detta var också vi i ledarstabens sista match med detta härliga och goa gäng. Då vi alla 3, jag, Jonas Olsson och Roger Lindh bestämt oss för att inte fortsätta nästa säsong. Rent sportsligt hade jag personligen hoppats på mer i år, vi har visat upp stunder att vi kan spela riktigt, riktigt bra innebandy. Ojämnheten blev vårt fall, men det var ändå skönt att knipa en fjärdeplats. Tjejerna ska ha så stor eloge på hur man har förberett sig inför säsongen, och hur man genomfört den. Besvikelsen på det sportsliga ligger på oss ledare, inte på tjejerna. Det har ändå varit 4 väldigt lärorika år för egen del så därför skulle jag vilja avsluta detta med texten nedanför;

Jag vill bara passa på att tacka såhär avslutningsvis.

Tack till alla er funktionärer och personer som hjälpt till runt våra hemmamatcher, utan er är det ej möjligt att bedriva en sån här typ av verksamhet.

Tack till alla ni i publiken som trots att resultatet inte alltid gått som vi velat ändå kommit och stöttat oss.

Tack till föreningen Fröjereds IF, för att jag fick chansen som oerfaren tränare för 4 år sedan. Det har gett mig väldigt mycket, och sammanfattningsvis är det något som jag kommer ha nytta av i resten av mitt liv. 

Tack till Roger & Jonas, för ett samarbete, som vi aldrig glömmer.

Men det absolut största tacket, i alla kategorier, går till mina spelare. TACK för att ni orkat stå ut med mig, TACK för att ni ställde upp på mina idéer och övriga ledares tankar och TACK för att jag nu kan lämna med många erfarenheter rikare. Ni är och kommer alltid vara, MINA spelare. TACK!!!!

Med dessa tackande ord vill jag också poängtera att Fröjereds IF går en väldigt ljus framtid till mötes, så mycket talang och så mycket vilja kommer att bära frukt. Var så säkra! Nästa säsong får jag nöja mig med att vara åskådare, vilket jag givetvis också ser framemot! 

För sista gången;

/Daniel Stenmarker
Tränare
Fröjereds IF
Och en del av #FIFElit

Förlust & vinst redovisas
2018-03-05 15:51
Västra Mälardalen IB - Fröjereds IF (20180225)
4-1 (1-1, 0-0, 3-0)

Det var med stora förhoppningar om 3 poäng vi reste upp denna söndag till Köping för att möta Västra Mälardalen IB. Ett lag vi tidigare inte slått/tagit poäng av denna säsongen, vilket var en morot för oss innan matchen. 

Det är en ganska tät match i 40 minuter. Där jag tycker vi gör en bra första period, en lite sämre andra period (dock bra försvarsspel) och en tredjeperiod där vi tyvärr inte riktigt får det tryck vi önskar med boll. 

Förlusten innebar att vi tappade häng på tredjeplatsen, och att vi tyvärr inte fick med oss några poäng av motståndarlaget den här säsongen, vilket är tråkigt såklart. Men ändå en helt okej bortamatch.


Våra nallebjörnar;

En nallebjörn - Alicia Svensson #8
Två nallebjörnar - Izabella Löfborg #12
Tre nallebjörnar - Ellen Ahrenbeck #1
Karlstad IBF Ungdom - Fröjereds IF (20180303)
8-11 (3-3, 4-3, 1-5)

Säsongens sista bortamatch skulle spelas mot Karlstad IBF Ungdom, ett lag vi förlorade mot på hemmaplan med 7-5. Vi visste också förutsättningar innan matchen, Karlstad var tvungna att vinna för att ha chans att få spela allsvenskan nästa säsong också. Samtidigt som vi hade i åtanke förlusten i november månad i Sparbankshallen. Alltså en riktig morot för oss, att få med oss 3 poäng.

Vi spelade för första gången från start den här säsongen på alla utespelare som vi hade tillgängliga, vilket var riktigt roligt att kunna göra. Ni kan också se på resultatet att det var svängdörrar i matchen och målen föll tätt. Vi spelar en ganska fröjdig innebandy offensivt, men hade lite problem med både spelvändningar och det uppställda spelet defensivt. Dock ändå väldigt starkt utav oss att kunna vända på matchen i sista perioden mot ett lag som i princip slåss för sin existens, en sista period som när vi kliver lite högre på hemmalaget, ger utdelning. Men matchen är jämn och Karlstad är inget dåligt lag. Rönnbys seger över Hagfors på söndagen betydde då definitivt att Karlstad tyvärr kommer 8:a i årets upplaga av allsvenskan västra. 

Vi lider lite med Karlstad ungdom med tanke på sättet dem vill spela på, så är det ett roligt lag att både kolla på och att möta. Hoppas de knyter nävarna och snart är tillbaka i allsvenskan. 

Våra nallebjörnar;
En nallebjörn - Alicia Svensson #8
Två nallebjörnar - Moa Schönning #19
Tre nallebjörnar - Sara Anteryd #11

Nu hoppas vi alla sluter upp till sista hemmamatchen för säsongen 2017-2018. Vi väntar med summeringen efter sista matchen är spelad. Men vi vill såklart avsluta snyggt på hemmaplan mot Hagfors, som måste vinna, för att ha chans att inte behöva kvala sig kvar i allsvenskan. Så förbered er på ett taggat bortalag. 13.00 är matchstart i Sparbankshallen. Tills dess får ni ha det så bra!

/Daniel Stenmarker
Tränare 
Fröjereds IFSeger i slutminuten!
2018-02-19 08:32
Bild lånad från Västgötabladet.
Fröjereds IF - Västerås IBS
7-6 (2-3, 3-2, 2-1)

Det fina publikstödet vi fick i derbyt mot Lockerud höll i sig, och hemmapubliken (fullt välförtjänt) efter sitt slit fick anledning att jubla denna lördagseftermiddag. 

Fantastiskt skönt, fantastiskt roligt och en vad jag tror iallafall, riktigt underhållande match.  

Jag tycker också redan från start att vi skapar bra lägen på dem. Både på spelvändningar, uppställt och skott utifrån. Därför kändes 2-3 underläge i paus inte helt rättvist. Andra perioden startar likt den första där vi nästintill byter chanser med varandra i varje byte. Men ska man vara lite petig eller tråkig i denna summeringen så har vi en period när Västerås går ifrån 3-3 till 3-5 som inte är särskilt bra. Där det blir lite för mycket slarv i spelet med boll. Men jättestarkt att på ett powerplay och i en läcker spelvändning kunna gå in i paus med 5-5 i bagaget. 

Sista perioden är det lite mer ställningskrig, det krävs en utvisning för bortalaget för att vi ska kunna göra 6-5. 6-6 för bortalaget kommer senare i ett långt byte för vår del där dem tillslut hittar in i höga slott.
Avgörandet 19.28 kommer sedan när vi bryter oss igenom och får med oss ett straffslag, och där vi kyligt sätter dit 7-6. 

För vår egen del i Fröjereds IF, kändes det som att vi fick betalt för det vi håller på med. Så otroligt skönt att få gå vinnande ur en jämn match. Skönt också att få göra en till bra hemmamatch för vår trogna publik. 

Summerar man dagen i övrigt också kunde vi konstatera efter slutsignalen att Västra Mälardalen hade slagit Rönnby Ungdom på bortaplan vilket i sin tur gjorde att vi fick ett gap på 10 poäng ner till Rönnby - med 3 matcher kvar, vilket i sin tur också då gör att Allsvenskan kommer att spelas i Tidaholm även nästa säsong. 


Vår Nallebjörnsliga efter denna match;
En nallebjörn - Karolina Svensson #20
Två nallebjörnar - Sara Anteryd #11
Tre nallebjörnar - Alicia Svensson #8

Nu återstår det 3 matcher kvar av denna berg- och dalbana säsong. Där vi nästa helg åker till Köping för att möta nya serietvåan Västra Mälardalen, och helgen efter det till Karlstad. Det är två lag vi ännu inte tagit någon poäng av den här säsongen, vilket gör att vi fortfarande har mycket kvar att spela om. Sedan avslutar vi hemma den 10 mars kl 13.00 (OBS matchtiden) mot Hagfors, vilket vi hoppas att så många som möjligt sluter upp till och stöttar oss i säsongens sista hemmamatch. 

/Daniel Stenmarker
Tränare 
Fröjereds IF


Förlust mot serieledarna Lockerud
2018-02-12 08:01
IBK Lockerud Mariestad - Fröjereds IF 
5-3 (2-1, 2-1, 1-1)

En fredagskväll som vi sett framemot på förhand och som vi visste skulle vara en svår uppgift. 
Vi saknar absolut inte chanser i matchen och ska man slå ett lag som leder serien måste man vara effektivare än vad vi var i fredags. Tråkigt, men så är det i denna idrott. 
Vi vill dock tacka alla tillresta supportrar i fredags, tack för ert stöd, det kändes som att vi spelade på hemmaplan.
Vi vill också önska Lockerud lycka till i kommande kval.


Våra nallebjörnar;
En nallebjörn - Hanna Boström
Två nallebjörnar - Tova André
Tre nallebjörnar - Moa Schönning


Nu ser vi framemot ännu en tuff uppgift på lördag, hemma mot Västerås IBS. 15.00 i Sparbankshallen, missa inte det.

/Daniel Stenmarker
Tränare
Fröjereds IF
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från sektionen
Fröjered Innebandy, 29/05 14:09 
Fröjered Innebandy, 25/05 06:27 
Fröjered Innebandy, 04/05 21:59 
Nyheter från föreningen
Fröjereds IF, 11/04 08:32 
Fröjereds IF, 29/03 22:32 
Fröjereds IF, 19/02 19:32