Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
INNEBANDY
DAM
Fröjereds IF Innebandy Dam 19/20

Äntligen ny fight på hemmaplan !
2019-11-06 15:49
Äntligen hemmamatch igen !
Superkul att vända hem igen !
Efter vilohelg samt två matcher på bortarink är det återigen dags att kliva in på hemmagolvet i Tidaholm och Sparbankshallen . 

Det här unga laget har skapat en fin vana att få bra drag på grejerna hemma i Sparbankshallen och bjuda på publikvänlig innebandy med hög fart och energi - sånt gillar väl alla ! 

Stäveryd har vilat upp sig under tiden via en semester i solen och är sugen på att "trampa gasen i botten" o peppa igång publik och spelare med sina sköna favoriter.

Alla till hallen på lördag ..så hjälps vi åt att skapa energi och blå glädje .

Tekning 15.00

Varmt välkommna !Seger i derbyt mot Lockerud
2019-11-04 14:40

Vilket publikstöd och vilken vändning!

Det här handlar inte bara om att tre poäng står på spel, idag spelar vi om vilka som är bäst i länet, matchen betyder väldigt mycket. Så målades matchen upp några minuter innan matchstart av Lockerudstränaren Jonas Boväng. Det uttalandet skapade härlig energi på läktaren, där båda lagens supportrar gjorde vad de kunde för att hjälpa sina lag.
Lockerud var stora favoriter innan matchen, ett favoritskap som de gärna fick ta på sig.


Stämningen i hallen var på topp redan innan matchstart, en välfylld läktare med ena delen rödklätt och andra blåklätt. Det var livat redan innan matchen var igång, helt underbart.
För egen del var det rörande att få höra stödet av Tidaholmarna, en uppskattning som värmde enormt, så jag vill verkligen tacka er som bidrog.


Vi hade en tydlig plan om hur vi ville ta oss an matchen, vi får också matchen dit vi vill på ett bra sätt i det stora hela, tycker jag.


Första bytena kliver vi ut med energi och beter oss precis som att vi spelar på hemmaplan, superkul att se, dock utan att få utdelning.
Istället tappar vi bollen lite olyckligt i samband med en bollvinst och helt fel spelare i Lockerud får tag i den, Ellen Nyman. Hon är klinisk i sina avslut vanligtvis, så även nu.
1-0 tidigt, inte riktigt vad vi önskat, målet får oss lite ur balans. Vi blir ängsliga, försiktiga och låter Lockerud styra matchen helt och hållet, det straffar sig, både 2-0 och 3-0 kommer redan efter 10 minuters spel.
Vi försöker tidigt i perioden korrigera detaljer i försvarsspelet, de detaljerna får vi träff på ordentligt efter deras 3-0 mål. Dock så har vi skapat oss en rejäl uppförsbacke, känslan är dock bra hela tiden, vi går inte ifrån vår plan någonting utan följer den, trots underläget.


Upphämtningen börjar i slutet av första perioden, 3-1 målet av Ebba kändes som lättnad, yes, vi är med igen. När vi sedan i nästa byte vinner bollen i eget vänsterhörn och spelvänder på Lockerud enligt skolboken så står det plötsligt 3-2 på tavlan, ett mycket vackert innebandymål.


Mittenperioden är en period med mycket missade målchanser, framförallt från vår sida men även Lockerud har några farliga lägen där bollen går bredvid målet. Perioden är dock i mitt tycke vår, vi borde ha gjort något mål i perioden men för vår del blir den mållös.
Lockerud däremot lyckas hitta nätet en gång genom en retur som hittar rätt spelare, 4-2 inför sista akten.


4-2 underläge borta mot Lockerud inför sista perioden är ett helt okej utgångsläge kan man tycka, vi var dock inte helt nöjda, vi var förtjänta av mer.
Inga taktiska förändringar, vi behöver dock bli effektivare, det var budskapet inför sista 20 minuterna.

 

 Första halvan av tredje perioden känns från vår sida ganska avslagen, vi kommer inte riktigt in till de farliga ytorna och vi utnyttjar inte heller de lägena vi får till spelvändningar på bästa sättet. 10.00 på klockan, halva perioden kvar och vi får Powerplay för tredje gången i matchen, Time out.
Vårt Powerplay har inte fungerat i inledningen av säsongen, så även i denna match, så Time out, rotation på några spelare med förhoppning att få utdelning. Utdelningen uteblir men vi skapar tryck och får energi, känslan i matchen här är att vi är starkare än Lockerud, vi vinner löpduellerna och är hela tiden först vid sargduellerna.


14.55 får vi tillslut in bollen i nät, Stina Öhgren gör sitt första mål, väldigt vackert framspelad av Hanna som ger Stina tom bur. Direkt på tekning i princip får vi PP igen, vi skapar tryck men utan resultat. Efter utvisningen hänger vi oss kvar i offensiv zon och när Stina avlossar ett backavslut har vi trafikerat så pass bra framför mål att bollen hittar nätmaskorna, kvitterat.


17.13, kvittering och Time out av hemmalaget.


För vår del pratade vi om att det är mycket innebandy kvar och att jobba stenhårt med att förhindra målchans, de här lägena älskar Lockerud och de är riktigt bra på det också.
Mycket riktigt, direkt efter tekning får de ett rejält tryck på oss men vi jobbar så pass bra och visar här att vi är starkare än dem i slutet av matchen så vi står emot.
När vi väl får tag i bollen är det vi som får tryck, ett tryck som vi behåller hela vägen till slutsignalen. Det sakandes heller inte lägen för avgörande, Filippa har ett avslut som bedöms ha träffat ribban, jag säger inte emot men det ser ut som att bollen faktiskt tagit i innerribban och studsar ut. Omöjligt att avgöra från min vinkel men många hävdar att bollen faktiskt var i mål, olyckligt i sådana fall.


4-4 och Sudden death, inte så mycket att säga om, vi är starkare och avgör rättvist genom att Hanna tillslut får in bollen. Vilt jubel både på läktaren och på planen.


Vi vinner alltså matchen med 5-4, ett i mitt tycke helt rättvist resultat, vi var det lite bättre laget denna gången och kan också titulera oss bäst i länet, det var väl så det var sagt.. ;)


Jag vill återigen rikta ett stort tack till alla i publiken, vilken match ni gör.
Hoppas vi ses och tillsammans ger Rönnby en riktig fight i Sparbankshallen på Lördag.


//Peter

Vi tar ett snack med Tova #17
2019-10-18 08:38
Tova Pettersson 16 år gör sin första säsong i Allsvenskan.
Du är ju uppflyttad till den Allsvenska träningsgruppen till denna säsong och har brakat in och plockat en plats i FIF:s damlag här under hösten .
Hur känns det att spela seniorinnebandy på Allsvensk nivå och vilka är de största skillnaderna mot juniorspel ?


Det har varit jätteroligt att jag har fått chansen att få vara med på både träningar och matcher, men självklart så känns det ju extra roligt att också ha tagit en plats i laget! Så som det ser ut just nu iallafall...

I och med att vi i vårt lag länge kört 2-1-2 uppställning och även man-man så skulle jag nog säga att det är en av de största skillnaderna när jag kom upp. Istället kör vi nu 2-2-1 och zonspel, självklart har det varit annorlunda att gå över från något helt annat spelsystem. 
Men lite utmaning tycker jag är kul och så som jag ser på det själv så är det lättare att spela zonspel då spelet börjar bli så pass bra att det känns lättare att hänga med då!

Sen så skulle jag väl även säga att tempot är betydligt snabbare.

Du har en del att pyssla med under veckorna ....
*FIF:s damlag i Allsvenskan
*Västgötalaget inför SDF- SM
*Kvalfotboll med IFK:s damer
*FIF:s Jaslag

Är det knepigt att få allting att funka - och hur känns i kroppen och skallen ?

Det har ju varit ganska mycket nu under en period, och självklart finns det stunder där man helst skulle vilja skita i det och ta en vilodag! 
Men jag tycker ändå att benen och skallen orkar med ganska bra iallafall.

Sen så är det ju alltid så att allting blir lättare när man tycker det är kul, vilket jag tycker alla dessa saker är! 
Det är ju heller inget som inte funkat, utan allt har gått att vara med på även fast det kanske blir dubbelträningar lite här och var.

En bra insats av laget av på hemmaplan i helgen (6/6) och även av JAS laget som fått en fin start där ni tog en skön seger mot JIK på lördagskvällen . 
Då fick du dock sitta på bänken i overallen med några fler A-lagspelare för att vila inför söndagen.

Vad har du för intryck efter trippelhelgen hemma i Sparbankshallen?

Jag tror jag aldrig har sett den sköna lagmoralen i båda lagen innan vilket var riktigt roligt att se, alla verkligen peppa varandra och man märker då hur viktiga alla spelarna är. 
Det spelar ingen roll om du sitter på bänken eller om du är målvakt för du bidrar lika mycket ändå, och det var något som verkligen märktes i helgen!

Jag märkte det själv när jag satt på bänken med de andra a-lagspelarna på jas matchen, vi var nog dem som skrek mest. Både på domarna och när de blev mål.

Självklart får man ju inte glömma publiken som ger oss ett stort stöd i alla tre matcher vilket också gör att vi tar 9 poäng under helgen!

Verkar vara en skön stämning i laget just nu..
Hur känns det att komma upp som junior i A-truppen och ta en startplats?


Stämningen i laget har verkligen varit skitbra de senaste, vilket har varit jättekul! 
Det är ingen som är utanför och som jag sa tidigare så bidrar verkligen alla till något.

Att ha tagit en startplats i laget var jag väldigt chockerad, men samtidigt väldigt roligt då det är en ny utmaning att ta an, man måste alltid visa att man vill spela och alltid prestera i högsta klass.

Du har startat säsongen väldigt bra och spelat samtliga matcher. Svårt att få intrycket att detta är din första säsong i Allsvenskan.
Kan du säga varför det har gått så bra att komma in i laget ? - och var ligger dina styrkor som innebandyspelare ?


Jag tycker att tjejerna är ett riktigt gött gäng och jag tror därför att jag kommit in så bra på grund av att man verkligen kände sig välkommen, detta är redan från första träningen då man kände sig lite obekväm och blyg! 
Jag känner nu att jag vågar ta för mig mer för varje gång och alla pratar med alla så det blir på så sätt också lättare med det.

Jag har jättesvårt för att prata om mig själv när det gäller styrkor m.m men om jag verkligen måste välja någon styrka så skulle det nog vara mitt spelsinne, men framför allt jag jag aldrig ger upp oavsett hur det går eller vad det står i matchen, jag ska vinna närkampen och helst trycka över nån över sargen.

Just det ..din moster Linn Bergström var CAP och center i Fröjered när klubben tog sig tillbaka till Div 1 (nuvarande Allsvenskan) 09/10 och FIF har stannat kvar där sen dess .

Hängde du nåt i hallen när hon lira och brukar hon dra några gamla skrönor om det ?

Som jag minns det så var jag där så ofta jag bara kunde, hon blev ju som en förebild för mig och jag tyckte därför att det var extra kul att kolla då. 


Jag tyckte dock att det var lite synd att hon slutade så tidigt, det hade ju alltid vart kul att få se henne spela några år till.
Några skrönor tror jag knappt att jag aldrig hört faktiskt, vilket jag tycker att jag borde gjort. Detta kan ju dock bero på att hennes självförtroende inte är det bästa vilket jag inte ser någon anledning till varför. Men tjatar jag lite så kanske man får reda på ett och annat, det hade nog varit ganska kul att höra... 

Till exempel vad hon tycker har förändrats mest och vad hennes styrkor var för eftersom jag var så liten då så minns ju inte riktigt allt! 


Stort tack för pratstunden Tova och lycka till med säsongen framöver.

 Dubbelhelg på hemmaplan väntar
2019-10-09 11:33
Boka upp lördag och kom till hallen. Matchstart 15.00 och samma tid på söndag då vi tar emot Hovslätt
 
Kommande matcher
Spelade matcher
Sön 17/11 12:30
4 - 4  
Lör 9/11 15:00
5 - 6  
Lör 2/11 16:00
4 - 5  
Lör 26/10 14:00
5 - 1  
Sön 13/10 15:00
5 - 2  
Lör 12/10 15:00
5 - 2  
Kommande aktiviteter
Nyheter från sektionen
Fröjered Innebandy, 30/10 11:33 
Fröjered Innebandy, 26/10 09:17 
Fröjered Innebandy, 25/10 16:09 
Nyheter från föreningen
Fröjereds IF, 02/11 19:35 
Fröjereds IF, 25/10 18:12 
Fröjereds IF, 14/10 15:36