Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
INNEBANDY
HERR
Fröjered Innebandy Herr

Div 2 säsongen 2018/2019!


Avslut med Flaggan i Topp!
2019-03-06 22:27

Skövde IBK- Fröjereds IF 12-4 (4-0, 2-2, 6-2)

Fröjereds sista chans att hålla sig kvar i div II gick omintet. Man möter ett lag som har alla möjligheter att ta sig hela vägen till div I, om inte det talangfulla och UNGA Vara IBK tänker sätta käpparna i hjulet redan i första rundan.


FIF grabbarna gör vad dom kan mot topplaget och kan efter två perioder vara klart nöjda med insatsen och har då spela oavgjort i period 2. I tredje perioden trampar Skövde gasen i bott och FIF kan inte värjas sig mot det snabba passningsspelet och höga tempot. Inte mycket att snacka om, det skall skilja dessa siffror mellan botten och toppen i en serie.


Denna säsong har killarna har gjort en resa som är så imponerande, de har tränat och slitet, fått stryk, vunnit viktiga matcher, och förlorat avgörande matcher, och de har med sin publik slitits mellan hopp och förtvivlan. Ni har gjort allt ni kunnat på planen, vi har gjort allt vi kunnat på läktaren, och vi faller tillsammans.  Nu knyter vi näven och tar revansch nästa säsong, på den otur som grinat oss/laget illa i många matcher. Och kanske var det just den oturen mot Borås som var pricken över i:et, när de kvitterar med bara 5 sekunder kvar, av returmötet i Borås. Eller oturen att poängkungen Magnusson i Tranemo IBK just missar matchen mot Rydboholm…


Men man skall inte gnälla, det är fler som anser sig ha otur. Som den Skövdesupporter som fällde de bevingade orden när Skövde släppte in ett baklängesmål mot FIF -”det var banne mig ren svensk klassisk otur”. Då kan FIF:s textrobot lova denne supporter att han inte vet hur det är att ha ”ren svensk klassisk otur en hel säsong”:)


Nu laddar Fröjereds talangfabrik för nästa säsong!


Johan Dahlström – fd FIF-Textrobot

Tåget går - en station kvar
2019-03-02 16:10

Fröjereds IF - Halna IBK 3-10 (2-4, 1-3, 0-3)

Efter förra helgens godkända insats mot Wårgårda, stod nu Halna IBK för motståndet. Ett lag liksom FIF ligger i de nedre regionerna av serien och krigar. Och frågan var om den över 200 starka publiken skulle få svettas på läktaren?


Fröjered visar inledningsvis att man är väldigt mån om att få och bra start och därmed få kontroll på matchen i ett tidigt skede. Emil Eklund lagets poäng kung med 1,75 snittpoäng kunde redan 3:20 ge laget ledningen, då serverad av Hugo Klahr. Hemmalaget har initiativet och skapar chanser som klart kunnat mynna ut i en ökad ledning. Men för dagen storspelar Halnas målvakt. 7:28 kommer så kvitteringen, riktigt onödigt, där Halna sökt samma situation ett flertal gånger och ändå går vi på den till slut, 1-1 genom Daniel Malmqvist, som skall visa sig bli FIFs sänkare. Lågan hålls uppe och FIF trummar på över hela banan, nu skall Halnas målvakt göra sitt första och sista misstag för dagen, slarvigt utkast fångas upp av Emil Eklund och måltjuv som han är sitter åter ett ledningsmål, 2-1 tid 11:24. Den stora publiken känner tillförsikt då det är hemmalaget som känns vara hetast för dagen. Ledningen blir inte långvarig, Halna skjuter i alla möjliga lägen och FIF tillåter detta?! Åter igen är det Malmqvist som sätter kvitteringsmålet 2-2. Matchbilden börjar förändras och nu är det Halna som sätter press på FIF och har ett litet övertag. Hemmalaget är störda av de snabba kvitteringarna, samtidigt är Halna lika sugna på poäng, då de teoretiskt kan komma sist i serien. Innan halvleken är slut har gästande lag för första gången tagit ledningen med både ett och två mål. Andra halvlek och underläge med 2-4. Nu gäller det att FIF knyta näven och spela för serien. Alexander Svensson och Neo Gustavsson hittar varandra men avslutet går strax utanför, Hugo Klahr hittar Emil men bollen går strax utanför, Love sliter sig loss men blir hårt uppvaktad innan avslut, Hugo Eriksson trampar upp i fickan och träffar målvakten i hjälmen, oflytet grinar FIF i ansiktet. Istället kan Halna inom minuterna 7 och 9 göra tvåmål till 2-6 och det är rejäl uppförsbacke och hemmalaget har nu svårt att visa den rätta gnistan. 11:52 kommer FIF till kontring där Emil Eklund snyggt spelar Johan Gustafsson till öppenkasse och mål 3-6 och ett lite hopp tänds. Men Halna fortsätter att skjuta i alla lägen och Victor har ingen möjlighet att se alla vinande bollar med massa spelare i vägen och 3-7 är halvtidsresultatet inför sista. Matchen känns avgjord och tredje perioden blir en transportsträcka där Halna komfortabelt kan bevaka ledningen. Med slutsignalen står resultatet sig som ett faktum 3-10.


Nu på lördag blir det derby mot Skövde IBK på bortaplan, kl 15:00. Det är tre poäng som gäller om det skall finnas någon chans att hänga kvar i div II, hur svårt kan det va!


/FIF Textrobot

1 av 2 avgörande matcher!
2019-02-26 20:01
I morgon skall FIF-grabbarna göra det tillsammans.....
....spela sig kvar i divII!

Nu i morgon onsdag spelar FIF-herr en av årets viktigaste matcher. Klockan 19:30 kommer det bli Västgötaderby mot Halna IBK. 

Nu hjälper vi laget genom att gå "hen ur huse" för att stötta vårt lag, som just bara en hemmapublik kan göra, för att inkassera 3 viktiga poäng i bottenstriden.

/FIF-textrobot
5 sekunder i Borås
2019-02-19 22:01
Borås IBF - Fröjered IF 9-9 (5-4,1-2,3-3)

Stor dramatik utspelade sig under kvällen i FIFs jakt på nytt div II kontrakt. Lagen var jämna och följdes åt ända in på målsnöret. FIF tar ledningen med 9-8 med endast 4 minuter kvar av matchen och det luktade tre pinnar. Men med bara 5 sekunder kvar kan Borås göra 9-9 och lika är ett faktum.

Finns inte ord för detta lags vilja att kriga för varandra och sin Förening. Nya möjligheter att redan till helgen plocka hem viktiga poäng, då mot Wårgårda borta.

/ FIF textrobot
Spelade matcher
Sön 3/3 15:00
12 - 4  
Ons 27/2 19:30
3 - 10
Lör 23/2 13:00
7 - 5  
Lör 16/2 16:00
5 - 3  
Lör 9/2 15:00
10 - 3  
Lör 2/2 19:00
3 - 2  
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från sektionen
Fröjered Innebandy, 27/05 12:24 
Fröjered Innebandy, 02/05 10:27 
Fröjered Innebandy, 23/04 21:42 
Nyheter från föreningen
Fröjereds IF, 13/04 10:34 
Fröjereds IF, 09/03 21:22 
Fröjereds IF, 24/02 13:20