HERR

Fröjereds Innebandy Herr

Säsongen 2017/2018 kommer allt närmare och helgen 9-10 september drar matchandet igång med en träningsturnering i Töreboda. Deltagande lag är Halna, Stöpen och Askersund. Där får vi pröva våra styrkor och se hur vi ligger till.

En ny röst i båset kommer det att bli, från mig Tony, med ett förflutet som huvudtränare för Tibro IBK:s herrar under 3 år bland annat. Fjolårets trupp är så gott som intakt, men 3 nya ansikten kommer synas på planen, Tom senast från Skövde och Joel och Erik från Falköping.

Tillsammans ska vi försöka plocka så många poäng som möjligt, men division 2 kommer att bli tuff i år, den bästa på mycket länge. Troligtvis kommer Tranemo, Stöpen och något av Boråslagen, som har värvat bra, vara i toppen.

Vi syns i hallen!

Ledarna, genom Tony

Ingen poäng mot Fristad
2018-02-24 19:16

Vi visste att det skulle bli en tuff match idag mot serieledaren. Tanken var att pröva lite nytt inför dagens match och det började bra. Tyvärr så drar vi på oss en onödig utvisning i anfall, som de tar vara på och gör 0-1. Samtidigt får vi Jesper skada som gör att vi får ändra om i laget igen. Senare så missar vi i ett byte och de gör 0-2. Fristad fortsätter att äga mycket boll även i andra perioden, men vi skapar några vassa chanser bl.a två stolpskott. Vi tappar boll och går bort oss vid deras 0-3 mål och 0-4 kommer när vi spelar med en man mer. Inte okej. Vi tar revansch 30 sekunder senare, 1-4, i pp, Victor pass Tobbe, bra gjort. 1-5 kommer nästan direkt i tredje, men 10 minuter in gör Felix 2-5. Men, vi kommer inte närmare och istället gör Fristad 2-6. Ska man vara med i en match mot seriens bästa lag måste man sätta alla sina lägen och inte bjuda på något bakåt. Vi gör en okej match, men vi kan bättre!

Nu tar vi nya tag mot Wårgårda borta, Tibro hemma, Skövde borta och Tibro borta på 10 dagar. Det blir en tuff avslutning på säsongen 17/18.

En poäng mot Vara!
2018-02-01 08:45
Två bra lag, två bra målvakter gjorde upp om poängen i söndagens match i Sparbankshallen. Fröjered började bäst och redan efter 1 minut tar vi ledningen med 1-0. Spelet i första perioden är böljande med målchanser åt båda hållen, men efter 11 minuter ökar FIF på till 2-0 och strax därefter även till 3-0. Tyvärr så slarvas det, tappas boll på fel ställen och vi bjuder in Vara i matchen. 3-2 slutar första perioden, lite snöpligt kan jag tycka. Andra perioden är lite mer avvaktande från båda håll, vi bränner en straff men gör mål i efterföljande PP. Perioden vinner Vara med 1-2, så det står 4-4 inför sista perioden. Vi pratar ihop oss i periodpausen och ändrar om lite i laget. FIF tar återigen ledningen 5-4 direkt på tekningen och det tar bara 3 sekunder att göra det målet. Ledningen varar 11 minuter in i perioden när Vara kvitterar till 5-5. Sista 2 minuterna händer det grejer, FIF tar ledningen igen med 6-5 och får läge att sätta 7-5 i tomt mål, men skjuter tyvärr över. I anfallet efter gör Vara 6-6 och det blir en förlängning som blir mållös.
Alla grabbar ska ha beröm för en bra match i 65 minuter!
Extra stjärna till Tom och Erik.
Målskyttar: Criffe 2, Tom, Felix, Hugo och Danne 1 var.
Bra jobbat, minimerar vi vårt eget slarvmisstag så tar vi 3 poäng.
Seger mot Tygriket!
2018-01-15 07:17
Efter ett långt juluppehåll var det dags för match hemma mot Tygriket och det var skönt att börja andra halvan av serien med en seger!
Första perioden är det lite avvaktande spel från båda lagen, ingen vill bjuda på några misstag. 15 minuter in i perioden tar vi ledningen med 1-0 lite turligt genom ett självmål. Tyvärr varar bara ledningen bara 1 minut innan Tygriket gör 1-1, vilket blir periodsiffrorna.
I början på andra drar vi på oss matchens första utvisning, lite klantigt, och vi får spela 4 mot 5. Där gör Tygriket 1-2, men det blir en väckarklocka för oss och vi gör 2-2, 3-2 och 4-2 innan perioden är slut. En mycket bra period från vår sida.
Tredje startar med att Tygriket gör 2 snabba mål direkt, men vi tar åter ledningen med 5-4 lite senare. Sen kommer det 2 nya onödiga utvisningar igen från vår sida. Vi får spela 3-5  denna gången och gör det med bravur. Vi klarar hela boxplayet, men när vi blir fem på plan igen gör de lite turligt 5-5. Hela laget repar mod och går för 3 poäng. 17 minuter in i sista perioden gör Felix 6-5. Tygriket tar ut målvakten och gör allt för att komma ikapp en gång till, men då passar Tom på att sno åt sig bollen och sätter 7-5 från halva plan i tom bur.
Ett skönt mål för alla som håller på FIF!
En skön seger med många spelare borta och några nya spelare med i laget. Hela laget ska ha beröm!
Målskyttar för kvällen var Felix 2, Tom 2, Hugo 1 och Victor 1.
Ledarna genom Tony
Seger i årets sista match för FIF-herrarna!
2017-12-23 10:11

På torsdagkvällen var det träningsmatch mot Mullsjös JAS-lag borta. Ett lag som gått som tåget i sin serie. Vi var förberedda på ett snabbt anfallsspel, vilket Mullsjö visade upp de första 10 minuterna. Sen tog rutinen över för FIF som rullar in både 0-1, 0-2 och 0-3 innan första perioden är slut.

Andra blir mer avvaktande och slarvig från båda lagen. Inte förrän vi får ett PP blir det mål, men i fel kasse. Mullsjö gör nämligen 1-3 i numerärt underläge. Vi fortsätter vårt PP och gör mål vi också, 1-4.

Tredje spelar vi av och gör ett mål där också till 1-5, som blir slutresultatet.

Ett bra avslut på 2017!

Målskyttar; Hugo 2, Criffe 2, Tobbe 1

Samtliga spelare ska ha beröm, men ett extra plus till centrarna Tom och Samuel.

God Jul & Gott Nytt År!

Peter, Marcus och Tony