HERR
Fröjered Innebandy Herr
Årets upplaga av FIF-herr

Fröjereds IF säsongen 2019/2020 division 3.

Upptaktsmöte och försäsongsträning
2020-05-26 07:30
Johan G, Joakim O och Hugo K vid upptakt samt träning på ute planen.
Innebandy säsongen har dragit igång!

Hela 21 spelare var på plats när FIF-herr starta upp säsongen. Den nya tränar uppsättningen presenterades med Hugo Klahr i spetsen. Tränartrion redogjorde för säsongs upplägg och övrig planering.

Nu är det främst fyspass på berget som gäller på onsdagar med Peter Stäveryd och Johan Heidenvall. Även ute planen kommer få  bekänna färg framöver, tills Corona Pandemin tillåter inomhusträningar.

/Johan D

Årets målvakt och Center från FIF!
2020-04-03 15:35
Foto: Mats Olofsson (habobild.se)

Av totalt 2 862 spelare i Sveriges 16 div3 serier, har Innebandymagazinet utsett de 80 bästa spelarna och tränarna säsongen 2019/2020. För Västergötland knep två FIF:are utmärkelserna.

Västergötland

Årets målvakt: Viktor Bergström, Fröjereds IF

Årets center: Samuel Dahlström, Fröjereds IF

”Fröjered blev ett mittenlag men hade två spelare som glänste individuellt, dels målvakten Victor Bergström som är en riktig ledargestalt med sin rutin och dels centern Samuel Dahlström som har fina kvalitéer defensivt men också gör mycket poäng”.

Stort Grattis från FIF.

Ang helgens resultat
2020-02-24 12:49
Lördagens match mellan Tibro IBK och seriesegrarna Smedjans IF skrevs till 23-5, ett resultat som kanske inte ens Tibro är särskilt stolta över. Eftersom det egentligen inte påverkar oss utan bara de övriga lagen som är indragna kampen om kvalplatserna så väljer vi att avvakta övriga föreningars agerande och i stället fokusera på att göra en bra sista match med fokus på fair play. Vi har varit i kontakt med Vibf och framfört våra synpunkter.
Oj, oj vilken dramatik!
2020-02-20 23:11
Dagens tvåmålsskytt Simon Gustavsson. Bild: Mats O, Habobild.se

IBF Horsby - Fröjereds IF 4-5 (1-0, 1-3, 2-2, 0-1)

Torsdagskvällen bjöd på just på en så dramatisk afton som var aviserad. En på förhand tuff match, mot ett lag som bara förlorat tre matcher i serien, varav en mot FIF (nu två). Där Horsby turligt men vaket förvaltar ett FIF-misstag och går till period ledning, 1-0. En andra period där FIF spelar upp hela sitt kunnande och visar att lagets (hela FIF-truppen) utvecklingskurva juste nu bara pekar åt ett håll och det är spikrakt upp. Vi tar snabba omställningar när hemmalaget försöker stressa oss med hög press, vilket istället ger oss en stor möjlighet. Vi hittar diagonal passen genom deras tvåtvåetta, vi är kreativa i anfallszon och ledningen blir till slut 1-3. Tredje perioden och Horsby har inget att förlora och de lyckas komma tillbaks och gör 4-4 målet när resultattavlan visar 19:33.

FIF äger mycket boll i första perioden, och märker ganska snart att deras chans att göra mål är att vi gör misstag. Vi lyckas inte sätta bollen i kassen, utan Horsby utnyttjar just ett misstag och går till periodvila med 1-0 ledning. Vi snackar om att ha tåla mod, och hålla nere våra misstag och spel klokt.

Andra period och vi känner att vi är det bättre laget, nu tar vi hög press och vi tvingar fram en straff redan i första minuten. Samuel Dahlström förvaltar den väl och kvittering 1-1. Nu lägger vi hårt tryck på bollhållaren och är laget som skapar och får chanserna och både 1-2 och 1-3 kommer genom Simon Gustavsson och Alexander Svensson, i en period som är vår bästa för säsongen, mot då kanske seriens mest genuina lag. Men det vänder fort i innebandy och en kanske lite väl hårt dömd utvisning leder till kvittering 2-2, "helt orättvist".

Tredje och vi känner oss starka och lugna med vad vi kan och var "vi har" matchen. Men Horsby lyckas ändå i ett av sina mikroanfall få in bollen. Lugn, vi är så jäkla mentalt starka och tar tillbaks ledningen direkt, 4-3 genom ett väl inövat och välplacerat skott av Axel Stäveryd som nu följt med i anfalla från sin backposition. Grabbarna får instruktioner att spela av mer tid i anfallszon och värderar avsluten både en och två gånger. Vilket de gör föredömligt. Men, med 27 sek kvar, och då med 6 mot 5 får de i väg en "fladderboll" som surrealistiskt hittar in bakom Victor Bergström 4-4, en Victor som storspelat vid de få chanser som hemmalaget vaskat fram.

Det "brinner" i killarna och de ska bara vinna en förlängning och det tar bara 55 sekunder och ytterliga en pinne är säkrad och kvalhoppet lever ända in i sista omgången. FIF-grabbarna har nu bara förlorat en match under vårsäsongen och är inne i ett fantastisk flow. Nu drar vi oss tillbaka och slickar såren lite, efter, ja, faktiskt en tappad, nej, skänkt pinne.

Nu ska vi träna hårt de närmsta veckorna och ge Hjälmared en riktig fight.

-Jag har sagt det förut men måste säga det igen, detta var kanske vår bästa match för säsongen, uttrycker Johan Gustafsson tränare FIF.

-Fröjered har något stort på gång, kontrar tränarkollegan Johan Dahlström.

Nu samlar vi hela föreningen till en härlig avslutning den 8:e mars klockan 15:00 mot FBC Hjälmared i vår hemmaborg Sparbankshallen, för att stötta och celebrerar hela truppen för en fantastisk säsong.

/ledarna

Sön 8/3 15:00