FRÖJEREDS IF

2020-04-11 12:33

Fler bilder (+39) >>
5-kamp

Korsberga/Fröjereds damlag spelar inga matcher under påsken på grund av coronaviruset. Man valde då att samla hela truppen för att ha en rolig 5-kamp som avslutades med lite grill.

Damlagets aktivitetgrupp hade gjort en klurig 5-kamp med både praktiska och teoretiska övningar vilket gav många roliga skratt.

Korsberga/Fröjered möter IFK Tidaholm i träningsmatch
2020-03-29 21:46

Korsberga/Fröjered möter IFK Tidaholm i ett soligt men kallt och blåsigt väder på konstgräsplanen i Hjo. Korsberga/Fröjered hade problem med spelare som jobbar eller var sjuka, men det gjorde också att andra fick chansen att spela en hel match utan att byta då vi saknade avbytare. IFK Tidaholm började i högt tempo och bra passningsspel, vilket gjorde att vi fick försvara oss från början. Vi hade pratat om innan att det skulle bli jobbigt men att det är viktigt att prata och hjälpa varandra för att vi skulle komma rätt i vårt spel. Efter 28 minuter spel leder IFK Tidaholm välförtjänt med 3-0. Trots att IFK Tidaholm leder med 3-0 och har det mesta av spelet visar Korsberga/Fröjered att vi kan spela fotboll. Vi står rätt, kommer rätt och gör det i många situationer. I halvlek leder IFK med 5-0.

I halvlek pratade vi om att IFK skulle vinna, det var det inget att prata om utan att vi skulle fokusera på våra roller på planen. Vi gick ut till andra halvlek med blicken på att inte få för långt mellan lagdelarna och vilken roll är min roll. Eftersom vi saknade avbytare fick vi byta roller på planen för att försöka vila rätt på rätt ställen. Ju längre matchen gick ju tröttare blev vi och vi kom fel i många situationer.

När matchklockan slagit 90 minuter stod det 1-11 på resultattavlan. Resultatet säger vi inte så mycket om utan det som var positivt är att vi ger inte upp och vi försöker med det vi ska göra. Vissa stunder ser det riktigt bra ut. Dagens målskytt var Maja Johansson som visar hur man krigar för att få bollen i mål. Nu är denna träningsmatch över, så nu glömmer vi den bakom oss och går framåt. Vi tar med oss att vi kan och vi orkar trots att vi inte är så flitiga med att träna. Träningen på måndag är i Korsberga på Kullaborg kl 18:00 på gräs. Vi börjar med att träna kl 18:00 tills ljuset blir bättre.

Korsberga/Fröjered spelade sin andra DM-match
2020-03-14 14:24
Dagens match; Korsberga/Fröjered spelade sin andra DM-match i ett bra fotbollsväder med sol och lite vind. Töreboda IK stod för motståndet på konstgräsplan i Hjo. Töreboda skapade de farligaste målchanserna under första halvlek och ledde med 3-0 när vi gick till vila. Julia Sundelius hade gjort några bra räddningar och hållit kvar oss i matchen. I halvtid pratade vi igenom att laget hade en förmåga att bli väldigt långt och stor ytor på mitten. I andra halvlek såg det mycket bättre ut i 30 minuter och vi ägde mer boll på deras planhalva. Trots detta är det Töreboda som gör 4-0 vilket också blir slutresultat. Trots förlusten ser spelet bättre ut och vi börjar förstå våra roller i det nya spelsättet. Idag hade vi några nya spelare som kände på mot matchen senast. Snart har vi luftat hela truppen på planen och hoppas att sjukstugan är över för oss så vi kan gå för fullt. Samtliga spelare ska vara nöjda med sin insats i dag, framför allt andra halvlek Nu släpper vi DM och siktar på serien som börjar 18 april men först ska vi möta IFK Tidaholm i en träningsmatch den 29/3.
Korsberga/Fröjereds första tävlingsmatch 2020
2020-03-08 21:01

Damlaget Korsberga/Fröjered spelade i dag 8 mars 2020 sin första tävlingsmatch för året på storplan. Hörnebo SK stod för motståndet på konstgräsplanen i Tibro.

Korsberga/Fröjered använder DM-matcherna som träningsmatcher för att kunna spela in ett nytt spelsystem till serien som börjar den 18 april. Man prövade det nya systemet idag och det visade sig fungera bra med tanken på att halva truppen inte hade varit med på träning när man gick igenom det. Vi hade en genomgång innan dagens match i omklädningsrummet för att alla ska förstå sin roll. Hörnebo SK som är ett bra och rutinerat lag hade svårt att få hål på Korsberga/Fröjered under första halvlek när Korsberga/Fröjered hade vinden med sig i ryggen. Ju längre matchen gick i första halvlek ju mer märktes det att konditionen inte var på topp och man blev tillbaka pressade. Trots detta försökte Korsberg/Fröjered gång på gång att spela upp bollen istället för att bara sparka upp den så att den kom tillbaka lika fort. I halvlek leder Hörnebo SK med 3-0. Korsberga/Fröjered pratar igenom saker som vi kan förbättra till andra halvlek och går ut till match igen. I andra halvlek har Korsberga/Fröjered svårare i motvinden och Hörnebo SK tar över mer och mer. Spelets läggs mycket på Korsberga/Fröjereds planhalva. Trots detta försöker man även i andra halvlek att spela bollen istället för att bara sparka bort den. När domaren blåser av matchen står det 7-1 på resultattavlan efter frisparkmål av Malin Lundgren.

Hela truppen ska känna sig nöjda med dagens insats. Nu glömmer vi matchen och tar med oss det som var bra till nästa match som är redan på lördag kl 11:00 i Hjo mot Töreboda IK i DM.

Träning, Kullaborg, 27/05 18:30
Träning, Fröjevi, 01/06 18:30