FRÖJEREDS IF
Fröjered/Korsberga damlag som spelar i div 4 Östra Västergötland 2021

Äntligen är vi igång!
2021-02-20 15:11
Efter en kylig start på året är vi nu äntligen igång med träningar! Här kommer lite info från tränaren:

Träningarna är inlagda i vår kalender så ni hittar tillfällena där. Vi tränar en dag i veckan i Hjo och en i Tidaholm.

Vi är anmälda till DM, men än så länge vet vi inte om vi kommer att kunna spela matcher så tidigt. Vi får helt enkelt invänta info från Folkhälsomyndigheten och Svenska Fotbollsförbundet.

All information sker vi föreningarnas hemsida (inte Facebook), ev. kan messenger vara bra som chatt.

Deltagande vid träningar är obligatoriskt. Jag utgår ifrån att du kommer, även om du t.ex. blir skadad. Det finns mycket träning du kan göra även som skadad och det är roligare att göra det med laget. Om du av någon anledning inte kan komma, ring eller sms:a i så god tid som möjligt till mig: 0707-541854.

Det blir "fasta" träningsdagar och tider och ni kommer att få veta dem i god tid så ni kan planera er tid. Jag ger av min tid och då förväntar jag mig att ni spelare gör det också.

Fotboll är kul! Ju mer man tränar desto bättre går det på matcher!

Vi spelar i serien Div 4 Östra. Följande lag ingår:
Fagersanna/Mölltorp-Brevik
Fröjered/Korsberga
Hörnebo SK U
IFK Hjo
IFK Tidaholm
Norra Fågelås
Stenstorps IF
Vartofta SK
Vretens BK
Våmbs IF U

Jag kommer att delta på seriemöte på tisdagen den 23/2. Efter det får ni veta när vi kommer att spela seriematcher. Vi har försökt att tillmötesgå era önskemål när vi lagt hemmamatcher, men det är många saker att ta hänsyn till vid matchbokning så vi får se hur slutresultatet blir.

Jag ser fram emot en härlig fotbollssäsong med er! Kom ihåg att det är när man vågar misslyckas som man till slut lyckas! <3
/Annika
Sista matchen i serien 2020
2020-09-26 18:05
Korsberga/Fröjered tog emot Gullspång/Hova/Weimer på Kullaborg i seriens sista omgång. Det var gästerna G/H/W som startar bäst och sätter press på hemmalaget. Korsberga/Fröjered har svårt att komma rätt i markering och få ordning på spelet så man får bara försvara sig och sparka bort bollen. G/H/W  gör 1-0 efter 24 minuter. Redan i minut 25 utökar man till 2-0.
Efter denna chock jobbar sig Korsberga/Fröjered in i matchen och  jämnar ut spelet. 2-0  står sig halvleken ut.
I halvlek går vi igenom att ligga tätare i markering  spela bollen med rätt adress och jobba ihop som ett lag.
När domaren blåser till spel i andra halvlek är Korsberga/Fröjered mer på tårna och spelet är jämnare än första halvlek. Trots detta är det G/H/W  som gör målen. Hemmalaget flyttar upp spelet och skapar några bra anfall.
När domaren blåser slutsignalen står det 0-6 på resultattavlan.
Hanna Ödvall gjorde debut i A-laget och gjorde det mycket bra.
Alla ska vara nöjda med sin insats i dagens match och vi går till vila så våra skadade spelare får chans att bli hela igen.
Sista bortamatchen i serien blev en förlust
2020-09-20 21:33
Sista bortamatchen för säsongen mot Moholm SK kl 10:50. Det är även våran första niomannamatch. Om vi tittar tillbaks i tiden så har vi haft svårt för niomanna och matcher med matchstart kl 11:00. Idag var dagen vi skulle ändra på detta och bryta trenden. Vi pratade innan matchstart om markering, spela bollen, vinna närkamperna och gå ut på planen och ha kul. När domaren blåser igång matchen så tar Moholm tag i taktpinnen direkt. Vi kommer fel i markeringarna, vinner inga närkamper och det gör att vi får springa och jaga istället för tvärtom. Det tar bara två minuter för Moholm att göra 1-0. Hallå har vi vaknat!!Moholm fortsätter på sin inslagna linje hela halvleken ut och går till halvtidsvila med en 5-0 ledning. Vi pratar i halvtid att vi måste ut på planen och ha roligt, spela bollen, Hjälpa kamraten, få igång snacket och göra en bättre halvlek än den första. När domaren väl blåser igång spelet så ser det mycket bättre ut. Visserligen så är det Moholm som för spelet men nu så ser vi lite utav det vi tränat mycket på: passningsspel och rörelse utan boll. Känns som att vi alla kan prestera bättre än det vi gjorde mot Moholm. Så nu är det bara att vi tränar bra i veckan så ska nästa lag få se ett annat FIF/KIF som kommer att prestera på topp. Nu glömmer vi den här matchen och ser fram mot sista matchen för säsongen på Kullaborg.
Korsberga/Fröjered tar emot Ulvåkers IF U
2020-09-13 20:38
Korsberga/Fröjered tar emot Ulvåkers IF U på Fröjevi i ett blåsigt och fint regnigt väder.
Ulvåkers IF sätter högsta farten från början och visar varför dom är ett topplag. Redan efter 1 minut får Sofia Vipond hämta ut bollen ur nät. Sofia som tog plats mellan stolparna när Julia är skadad och inte kunde vara med. Sofia gjorde en stor match i målet trots förlusten. Ulvåker fortsätter att sätta hög fart på bollen och Korsberga/Fröjered sparkar bara bort bollen som kommer lika fort tillbaka. Innan domaren blåser för halvlek så har Ulvåker gjort 2 mål till. I halvlek pratar vi mycket om att sluta med att stå på hälarna och att bara sparka bort bollen utan adress. Ulvåker börjar andra halvlek på samma sätt som man slutar första. Trots att Korsberga/Fröjered släpper in mer mål i andra halvlek spelar man en bättre forboll. Man försöker stå upp och rullar bollen till varandra trots att man möter ett bra motstånd.  När det gått 90 minuter och domaren blåser av matchen står det 0-8 på tavlan.
Nu glömmer vi matchen och tittar framåt söndag då vi möter Moholm på bortaplan.
En stor applåd till Sofia Vipond som går in som målvakt och gör en sådan bra match.
Fotboll Startsida, 11/12 21:09
Fotboll Startsida, 06/08 21:07