FRÖJEREDS IF
Fröjered/Korsberga damlag som spelar i div 4 Västergötland 2019

Serien närmar sig
2019-04-03 15:45

Fröjered/Korsberga har spelat DM som träningsmatcher 2019. Matcherna mot Jula och Axvall visade man att man kan spela fotboll men hade svårt att göra mål. Matchen mot Fagersanna/Mölltorp-Brevik lärde vi oss mycket på att hur förberedda man måste vara redan innan match om man ska kunna gå ut och spela med rätt förutsättningar. Det var bra att vi fick den innan serien.

Nu har Fröjered/Korsberga bara en träningsmatch kvar och den är på söndag den 14 april i Töreboda då man möter Gullspång/Hova/Weimer.

Då har spelarna i Fröjered/Korsberga en sista chans att visa upp sig för att vara med i startelvan när serien drar igång 1/5 mot Norra Fågelås på Landbyvallen kl 15:00.

Spelschemat för div 4 Östra Dam klart
2019-03-02 17:55
Spelschemat för Fröjered/Korsberga i div 4 Östra Dam  är nu klart och finns på;
För Fröjered/Korsberga börjar man borta mot Norra Fågelås den 1/5 kl 15.00 på Landbyvallen.

Men innan serien drar igång ska Fröjered/Korsberga spela DM i InterSport Cup.
Fröjered/Korsberga hör hemma i grupp 15.
I DM börjar Fröjered/Korsberga borta mot Axvalls IF den 9 mars kl 11.00 på Sparbanken Arena. Hela gruppen och matcher finns på;
Damer division 4 2019
2019-02-15 11:09

Nu är serien för damer div 4 Östra fastställd.

Fröjered/Korsberga kommer att möta följande lag 2019;

Falköpings KIK U

Floby IF

IFK Hjo (9:9)

IFK Tidaholm U

Norra Fågelås IF

Stenstorps IF

Tidaholms GoIF

Valtorps IF (9:9)

Vartofta SK U (9:9)

Nytt för i år är att U-lag ska vara med i serien. Man säger så här från Västergötlands FF;

VFF:s tävlingskommitté vill inför seriespelet ge föreningar och ledare en viktig REKOMMENDATION om att U-laget ska hålla så jämn standard som möjligt under både seriespel och kvalspel samt att varje deltagande förening känner ansvar för att division 4 ska fungera som en sportslig tävling under 2019.

(9:9)=9-manna fotboll

Lag som fått tillstånd att vid behov spela 9-manna har att rätta sig efter följande:

Laget kan spela 9-manna om man har max 12 spelare att tillgå. Har man 13 spelare eller fler spelar man 11-manna.

Planmåtten för 9-manna senior på en 11-mannaplan: Mål och mållinje flyttas fram till befintlig målområdeslinje som förlängs och utgör kortlinje. Som straffområde används befintligt straffområde minus målområdet. Straffpunkten placeras 11 meter från mål.

I 9-mannaspel för seniorer tillämpas samma regelverk som i 11-manna.

.

Möbelcupen 2019
2019-01-20 16:09
Fröjered/Korsberga var i Tibro under söndagen och spelade möbelcupen. Fröjered/Korsberga spelade mot Jula, Fagersanna/Mölltorp-Brevik och Mariestad i gruppspelet. Man började med 0-0 mot Jula och Fagersanna/ Mölltorp-Brevik efter det fick man sig en läxa om hur man spelar Futsal av Mariestad. Med dessa resultat blir man näst bästa 3an i grupperna och går vidare till kvartsfinal. I kvartsfinalen får man möta Mariestad igen. Detta tyckte vi som ledare var bra för att få lite revansch på oss själva från gruppspelet. Det var ett helt annat lag som kom ut i kvartsfinalen mot Mariestad. Mariestad vinner dock matchen med 4-0 men Fröjered/Korsberga visar för sig själva och publiken att det finns mycket fotboll i damlaget. Hela truppen ska vara mycket nöjda på sättet man genomför möbelcupen på.
Fotboll Startsida, 22/03 13:11
Fotboll Startsida, 05/01 23:25