INNEBANDY
P01/02

Fröjereds Innebandy P01/02

Träningstiderna i år är följande;

Måndag 19.00-20.00 Idrottshallen. Ombytta och klara 18.40 för uppvärmning och bålstyrka.

Tisdag 17.40-19.00 Sparbankshallen. Ombytta och klara 17.20 för uppvärmning och frekvensstege.

Torsdag 16.00-17.40 Sparbankshallen. Ombytta och klara 15.45 för sargsättande, uppvärmning och knäkontroll.

Derby mot Skövde
2018-02-25 19:36
Fröjereds IF - Skövde IBK 10-1 (4-1, 1-0, 5-0)

Derby mot Skövde och senast fick vi med oss tre poäng, som satt lite hårt inne. Nu skulle vi försöka med lite mer skärpa och ta till vara på de chanser vi kommer skapa.

Första perioden och vi möter ett Skövde som lite överraskande spelar man-man. Vilket skulle passa oss perfekt då vi den senast tiden just övat att spela med man-man, och mot man-man. Mycket "Give and Go" och det skulle visa sig ganska snart att övning ger färdighet. Redan efter 2 minuter kan just backen Eric komma upp i anfall genom en snygg "Give and Go" och 1-0 är ett faktum. Vi har mycket fart under fötterna och hittar riktigt fina kombinationer och redan efter 6 minuter kommer ett klassmål från Lucas klubba, snyggt väggspel med Carl och  2-0 sitter helt rättvist. Vi trummar på och Skövde har svårt att hålla sitt man-man spel och så 7:43 har vi två backar som snabbt löser ett frislag, Eric pet och Jakob snyggt placerat skott lågt i målvaktens vänstra hörn, 3-0. Redan nu kändes det som om vi kontrollerar matchen. Perioden skall sluta 4-1, där Carl påpassligt snor bollen för en back och sätter säkert 4-1 målet, tid 17:42.

Andra perioden och det liknar mest Hawaispel, men så glimrar spelet till och dagens snyggaste anfall och mål skall komma att se dagen. Klappklappspel med ett avslutande diagonalpass av Love till Carl som sätter bollen i tom kasse, 5-1 vilket blir periodens enda mål.

Tredje perioden och vi håller uppe tempot och även målskörden visar sig komma igång ordentligt. Isac börjar målskyttet 8:32 och följs redan 9:52 av framspelning av Isac i PP till Jakob som gör sitt andra mål för dagen med ett skott i krysset, 7-1. Målen duggar tätt och 11:11 sätter Lucas sitt andra mål denna eftermiddag nu framspelad av Samuel, 8-1. De sista 10 minutrarna är spelet i stort sett på Skövdes planhalva och Simon och Samuel kan avsluta målskörden med var sitt skott som hittar nätmaskorna vilket innebär att matchtavlan visar 10-1 när slutsignalen går.

Vi gör en bra match, där vi i hela tre perioder håller uppe fokus. Trots att vi är det bättre laget har vi i några matcher kommit in i perioder av slarv och fel fattade beslut. Idag kör vi hela vägen in i MÅL.

/Ledarna
Prestigefull seriefinal!
2018-02-18 12:15
Seriefinal P16 2018

Vara IBK - Fröjereds IF 4-1 (2-1,1-0,1-0)


Senaste mötet, då hemma match, slutade med förlust 4-2 och var en publikfriande match av mycket hög kvalité. Nu en underbar utmaning att få åka till Alléhallen och spela seriefinal. All press på oss som måste plocka tre pinnar för att ta chansen till serieseger. Hemmamatchen senast var en match mellan FIF och OG, det hade vi tänkt ändra på denna match. ”The Gameplan” var helt klar!


Båda lagen började med ganska tillbakadraget försvarsspel och båda lagen har välorganiserade och starka försvar så det var svårt för lagen att skapa några heta chanser men det var dock Vara som var farligast med en del avslut utifrån men Axel har full koll i målet. Noteras bör att avsluten kommer långt utifrån då Vara inte får möjligheten att etablera något spel i anfallszon, inte ett diagonalpass från OG:s klubba, just som vi hade tänkt. Vi får dock betala dyrt för punktningen av OG, då ytor skapades för övriga kedjekamrater.  Det viktiga ledningsmålet kommer då 7:07 och i fel kasse, underläge är ett faktum.


Vi skapar ett par vassa lägen men får inte bollen på mål, och skall man vinna mot seriens bästa lag, då måste dessa chanser förvaltas något bättre. 16:19 kommer ett långskott från en Vara klubba som inte var alltför märkvärdigt men tar på Axels fot och i en båge in i mål. Det är snarare vi som just behöver det flytet en sådan här match.  Men visst de kanske hade tjänat ihop till detta. Vi jobbar vidare och vet att i innebandy vänder det fort och 17:44 kan vi genom ett frislag (pet och skott) en bit från mål reducera till 2-1, viktigt mål innan paus, vi är med i matchen!

Andra perioden såg ut som den första, båda lagen försökte men hade svårt att komma in i offensivt slott. Som sagt två bra lag med väl organiserat försvarsspel och därmed ganska chansfattigt. Vi har bestämt att hålla fast vid vår spelidé och gör inga ändringar. En bit in i andra perioden noterar vi att Vara gör ändringar i laget, vilket göra det svårare för våra centrar att fånga in OG. Ett smart drag och 11:35 kommer åter ett ”turmål”, stolpe och rygg in på Axel. Situationen innan uppvaktas Simon hårt vid sargen och en avblåsning hade nog varit på sin plats. Men ingen åtgärd från domaren denna gång, som i övrigt håller ihop seriefinalen på utomordentligt sätt.
Underläge 3-1 efter två perioder och det känns som om vi kan förvalta våra farliga omställningar så kan vi komma in i matchen, för vi är farliga när vi ställer om snabbt. 

Tredjeperioden och vi åker på en utvisning (fördröjande av speltid) då vi inte är uppställda till match i tid.  Vi håller dom långt från kassen i hela boxplayspelet och de skapar bara ett riktigt vasst avslut där Axel gör en kanonrädding. Efter 8.08 är det vår tur att spela PP, och vi gör det helt okej men lyckas inte hitta nätmaskorna.


Vi måste nu lyfta laget med högre press för att inte låta Vara spela av tiden på egen planhalva, vilket öppnar upp ytorna för deras forward och 13:28 kommer en längre passning upp till forward som kan trampa runt vår back och sätta 4-1. 

Vi försöker greppa det ”sista halmstrået” och 16:44 kommer vår timeout och tar omgående ut målvakten och gör ett sista försök och spelar sex mot fem i vilket vi lyckas med i hela 3 minuter, men någon kvittering får vi inte till.


Vi gör en okej match i denna seriefinal som kanske kunde slutat annorlunda med lite mer flyt till vår fördel. Men som helhet är det seriens bästa lag som går segrande ur striden.


Beröm till hela laget för en bra genomförd match där vi aldrig ger upp utan jobbar och sliter ända in i kaklet. Extra plus till Axel och i våra ögon matchens lirare som står för gigantiska räddningar. Också vår extra inkallade -03:a Anton gör en fin insats.

 

Nu kör vi vidare för att bevaka vår andra plats och sedan tar vi revanch mot Vara i Varbergsspelen.

 

Hemma match mot Skövde kommande söndag kl 14:00, då ses vi!

 

/Johan

Endast TVÅ föreställningar kvar!
2018-02-08 18:05

Fröjereds IF - Fagerhult IBK 5-2  (2-1,2-0,1-1)

 

Efter förra helgens gedigna insats och då vinst mot Lockerud var ett bakslag att vänta?


Vi börjar avvaktande och med klara indikationer på underskattning. Och visst underläget kommer som ett brev på posten, tid 1:29 kommer skott utifrån där vi inte följer med och tar ”täcket”. Vi vaknar liksom inte riktigt till och vill gärna köra solo. Kvitteringen kommer 7:37 och då visar Isac och Hugo hur vi skall och kan spela innebandy, med ett fint passningsspel och ett snabbt skott sitter 1-1.

Frislag och Fagerhult byter, vilket Carl och Love förvaltar väl. Snabbt pet av Love och Carl stänker upp bollen i nättaket. Vi har matchen helt underkontroll men det är ”sömnigt” på många fötter. Fagerhult spelar bra och de är välutbildade, vilket märks i deras agerande. De har fler fina chanser matchen igenom man får inte in bollen på Axel, som för dagen är den som kommer upp i nivå.

Perioderna rinner iväg ganska odramatiskt och slutar med hemmaseger, 5-2.


Nu väntar drömmatchen mot Vara IBK borta den 17 februari, en klassisk seriefinal.

 

PS

Och DU! missa nu inte de två sista föreställningarna på hemma plan, i Sparbankshallen mot Skövde och som sista match Tibro, med detta framgångsrika P15 lag!

 

/ledarna

Omvälvande fredagskväll i Mariestad!
2018-01-28 23:49
Peptalk inför match!

Lockerud-FIF 3-4 (1-1,0-1,2-2)

Då var det åter dags att möte Lockerud, ett riktigt taggat FIF har åkt till Mariestad för att vinna! Och därmed ta revansch på förlusten i SM-kvalet. Men det är alltid tuffa matcher mot detta gäng så det gäller att vara hundraprocentig i tre hela perioder. Äntligen skulle Nike, Kratos, Bie och Zelos vara på vår sida.


Matchen börjar lite trevande från båda lagen och redan efter en minut får vi ett 4 mot 5 underläge, utvisning på Lukas. Vi håller dom långt från mål, vilket gör att deras få avslut kan ses som halvchanser. Vi spelar ”äckligt” disciplinerat och Lockerud har svårt att få till några uppspel. Vi bryter fler gånger i deras uppspelsfas och kommer till vassa avslut. Fint framspelad får Hugo öppet mål och dundrar bollen i ribban, klart värt ett bättre öde. Istället kan Oliver spela fram Axel och 1-0 är ett faktum, tid 8:38. Vi kommer enkelt förbi deras styrspel och är snabbt inne på deras planhalva och kommer till snabba avslut, där Olle i Lockerudsmålet får visa upp hela registret för att hålla dem kvar i matchen. Efter fjorton minuter tappar vi markering på Lockeruds bästa spelare och kvitteringen, 1-1 är ett faktum. Trots lika är det vi som har kommandot, vi vinner som oftast bollen både i försvars och anfallszon. 19:10 får vi så chansen att spela PP, vi kommer dock inte riktig till och tiden rinner ut till pausvila.


Andra perioden och fortsättning på PP utan någon utdelning. Lockerud kommer ut med mer energi och högre fart. 8.03 är det Olivers som åker ut och vi får spela 5-6 då den avvaktande håller på i över minuten, vi reder ut även detta och inte heller i fem mot fyra så lyckas de göra mål. Samtidigt som Oliver kommer in, åker han på en ”hockey” tackling och vi får nu chansen att visa upp vårt effektiva PP. Med Jakob och Simon skjutklara kan Samuel bara servera dem och denna gång blir det Jakob som dundrar in 2-1 efter 10.35. Halvleken fortsätter med tuffa men rättvisa närkamper i sargspelet och vi vinner många av dessa, där för dagen Isac är den mest framgångsrika av FIF-spelarna. Även Lowe är magisk på att komma loss i dessa situationer och efterföljande omställningarna blir som oftast riktigt vassa. Knapp ledning inför tredjeperioden men känslan är stark att den kunde varit större till vår fördel.


Tredjeperioden och vi var nu förbereda på en annan uppställning från motståndarna än ”tvåtvåett” och därmed ett högre tryck i deras press. Efter åter en vunnen tekning av Samuel (Lockerud skickade fram allt dom hade för att försöka vinna tekningarna), kan Jakob göra sin gubbe och snabbt vinna mark och distinkt passa Lucas som redan 0:58 sätter 3-1 målet. Hela laget jobbar för varandra och backarna Erik, Simon och Jakob spelar med en sådan pondus, forwards med Oliver, Hugo och Carl i spetsen springer sönder motståndet. Axel, Lucas och Isac:s fantastiska bollkänsla vinner dueller på löpande band, centrarna Lowe och Samuel som hela tiden ställer till oreda för motståndarna, och Axel i målet som många stunder agerar vägg. Denna kombo bidrar till en helt rättvis utökning av ledningen, 4-1 genom Lucas andra mål för dagen, tid 7:17.  Vi kontrollerar denna tillställning, MEN 18.20 får Lockerud straff och reduceringen är ett faktum, 4-2 med 1:40 kvar. Målvakt ut för Lockerud och vi pressas hårt, och vips så har kaptenen i Lockerud hitta ett hål mellan Axels ben och 4-3 är ett faktum. Klockan visar att hela 1:05 återstår. Vi "hoppar" förestående timeout, vilken mest skulle gynna motståndet mer än oss själva. Vunnen tekning och matchen är avgjord och vinsten ett faktum. 


Men det är inte vinsten i sig är som är kvällens godaste sötma, utan sätt vi gör det på. Alla spelar på toppen av sin förmåga, att se alla killar göra detta under en och samma match är nog något  varje tränare/ledare drömmer om, och så lyckas vi med detta just denna fredagskväll borta mot ett stark Lockerud, och då kanske i den sista ungdomsmatchen mot just detta lag. Vi var stundtals helt överlägsna. Kortare perioder kommer de knappt över mittlinjen i sina uppspel, och de få avslut de har ”plockar” vi ner med täck eller bryter bollen så skickligt som man gör när man är i flow, och vist blev det onödigt spännande på slutet när vi snarare borde vunnit med ytterligare ett par bollar, så pass mkt bättre var vi, denna gång! 

Vi tackar Lockerud för alla härliga fighter under alla år som vi möts, det är ni som gjort oss så här bra. Underskatta inte en förlorare….. eftersom de skapar vinnare!

 

Ledare

Johan Dahlström

Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från sektionen
Fröjered Innebandy, 03/02 12:44 
Fröjered Innebandy, 01/02 06:27 
Fröjered Innebandy, 16/01 10:46 
Nyheter från föreningen
Fröjereds IF, 19/02 19:32 
Fröjereds IF, 23/12 19:51 
Fröjereds IF, 18/12 21:14