FRÖJEREDS IF

Välkommen till Fröjereds IF!

Denna startsida är gemensam för all verksamhet under FIF-loggan, navigera vidare till verksamheter och lag via knappar och flikar. Varje lag (och dess redaktörer) lägger själva ut och ansvarar för informationen på respektive lagsida.

Behöver du komma i kontakt med föreningsövergripande funktioner/personer så finner du dessa uppgifter på respektive styrelses sida.

Missa inte de fina möjligheter som finns via valet "matcher" på startsidorna, där finns en översikt över spelade och kommande matcher. Du kan därifrån klicka dej vidare till tabeller mm.

På varje lags sida finns en kalender över lagets kommande aktiviteter, den kan du prenumerera på till din telefon el dyl. Klicka på "prenumerera" och följ instruktionerna.

Missa inte heller fliken "historik", där finns mycken läsning om vägen fram till idag!

Snöfall och julkänsla på tomtepromenaden
2018-12-16 18:51
Ett stort tack till alla som hjälpte till att anordna vår mysiga tomtepromenad i år och roligt att det var så många som kom och gnuggade geniknölarna i vintervädret. 126 vuxna och 35 barn gick promenaden.
Såhär såg den rätta raden ut:

1.   2   Hen kan se-bra

11. X  Tänd ett ljus
12. 1   Och

Skiljefråga: 169 personer

Ett stort grattis till vinnarna:

1. Kewin Storm   23 p
2. Ted Darolf       21 p (skiljefråga 48 år)
3. Tuva Carlin     21 p  (skiljefråga 50 år)

Vuxna
1. Richard Nordlöf     23 p
2. Niclas Ljungblom  22 p
3. Eva Söhrman          21 p
Kom och träffa tomten!
2018-12-11 11:55
Varmt välkomna på tomtepromenad på Fröjevi. Vi har även liten julmarknad där du kan handla hantverk och hembakat och du kan även komma och bara ta en julfika i Fröjevis julcafé.

FIF + Netto = Jul!
2018-12-10 16:21
Snart är det dags igen för gänget i Maxi-FIF &co att stå vid Netto och sälja lotter till Bingolottos uppesittarkväll, nu kan du både träffa eldsjälarna som säljer, gynna föreningen samt sist men inte minst: Ta chansen att ro hem storkovan!

Vi finns där mellan 10-19 från måndag 17/12 fram till jul med reservation för att lotterna kan ta slut... Vi ses!
Conny Blomgren till minne
2018-12-07 23:48

Han var en stark kraft bakom bygget av tre idrottsplatser och en idrottsförening. Nu har Conny Blomgren gått till vila efter en livslång ledargärning.

När Fröjereds IF 2017 fyllde 90 år var planen att ta Connys hjälp att dokumentera och gestalta historien. Född 11 augusti 1921 var han sex år när föreningen bildades och även om han själv inte var en av stiftarna fanns han med under idrottsföreningens första år. Hans medlemsnummer var 105, hans minnen en outsinlig ocean att ösa ur.

För oss yngre var Conny Blomgren evigt den samme, opåverkad av årens gång. Så mötet sköts upp för annat och plötsligt fanns inte möjligheten längre. Det vi kallar tid hann ikapp.

Nu möts vi av budet att Conny, vid en ålder av aktningsvärda 97, gått till vila. En livslång ledargärning läggs till handlingarna.

Någon riktig måttstock för sådana gärningar finns inte, men är byggnation av idrottsplatser ett sätt att mäta torde Conny Blomgren vara unik.

Om han var med vid bygget av föreningens första idrottsplats, Stallbacken vid Annefors, förtäljer inte historien. Med tanke på hans ålder kan han knappast ha varit en av de drivande krafterna.

När däremot medlemmarna, mer eller mindre med hand och spade, omvandlade en åker till Skogsvallen (strax bakom nuvarande Missionshuset), var han med. Conny fanns med i det lag som spelade föreningens första ”riktiga” seriematch 1943 på Skogsvallen, då IFK Karlsborg besegrades med 3-1. Troligen var Conny inte en av målskyttarna, hans roll var den omutlige försvarsspelarens.

1947 byggdes Bruksvallen och självklart var Conny en av krafterna bakom, liksom 1958 när klassiska vallen byggdes om.
På filmerna från bygget av föreningens prydnad Fröjevi är Conny Blomgren en ofta sedd aktör. Hans och många andras ideella arbetsinsatser är svårbegripliga för yngre generationer, timmarna oräkneliga. Conny fanns med i styrelsen som förvandlade en tät skog till en idrottsplats som nu firat 40-årsjubileum. Som så många andra deltog Conny inte bara med klubbslag utan med handgriplig hammare och spik.

Är måttstocken utmärkelser fyller Conny med råge måttet. Styrelseuppdrag och otaliga timmar i plankommitté och andra uppdrag, men också ett år som Fröjereds IF:s ordförande (1981), förärades Conny de högsta utmärkelserna från såväl Västergötlands Fotbollförbund som Idrottsförbund.
Med ålderns rätt minskade antalet uppdrag, men aldrig Connys intresse för föreningen. Han var, fram till sista året en självklarhet när seniorerna i Maxi-FIF:arna träffades.

Förra våren följde han med oss och tittade på fotbollslagets bortamatcher, alltid med ett glatt sinne även om spelkvaliteten inte alltid nådde de höjder som Conny hoppades på. Själv hann han med 126 matcher i A-lagströjan innan skorna las på hyllan, men det är en något skev bild. Maratontabellen börjar först 1946, och då hade 25-årige Conny hunnit en bit i karriären.

Fotbollen följde han, men mest glad var han för de framgångar som föreningens damlag i innebandy nått. Deras framfart i landets näst högsta liga intresserade honom.

Det är med sorg och saknad vi kommer att följa Conny till hans vila, men också med en känsla av uppvaknande. Tiden står inte still, även om en föreningspelare likt Conny kan ge det intrycket. Det har vi fått ännu en påminnelse om detta sorgens år 2018.

Föreningens tankar går till Connys familj.

Börje Andersson

Fröjereds IF​