INNEBANDY
F03
Fröjereds Innebandy F03

Säsongstarten närmar sig!
2017-09-03 20:35
Nu när höststormarna snart börjar vina om knutarna kan det vara skönt att dra sig inomhus och lira lite innebandy igen.
Vi har tränat ett par gånger redan och de närmaste veckornas tider är som följer:

Ti 5/9 Träning Idrottshallen 17.30-19.00.
Fr 8/9 Träning Sparbankshallen 16.30-18.00.
Ti 12/9 Träning Idrottshallen 17.30-19.00.
Fr 15/9-Sö 17/9 Fat Pipe Invitation Cup i Linköping.
Spelschemat kommer vilken dag som helst, så vi får återkomma med samlingstider så snart vi vet.
Ti 19/9 Träning Idrottshallen 17.30-19.00.
Fr 22/9 Träning Idrottshallen 16.30- 18.00.
Lö 23/9 Vänerns Pärla Cup i Mariestad.
Inget spelschema än här heller, så tider kommer senare.
Ni som inte tränar fotboll får jättegärna träna med F01/02-tjejerna torsdagar 17.30 i Sparbankshallen.

Utebandy på nationaldagen.
2017-06-06 11:13
P01/02 kör för fullt och efter det tar F03 över och kör lite speedshooting, dribblingsbana och smålagsspel för hugade innebandylirare.
Fantastiskt slut på fantastisk säsong! Igen!
2017-04-14 10:41
Då var säsongen 2016/17 till ända och som vanligt tar det lite tid att smälta alla intryck.
Efter sista seriematchen mot Mullsjö hade vi två cuper kvar på säsongen.

Vårcupen i BK Halnas regi gick av stapeln redan söndagen efter serieavslutningen och att cupspel är lite annorlunda visste vi ju om, men det blir ändå en omställning med tidig uppgång (samling 07.45 när sommartiden dessutom hade snott en timma), korta matcher och många matcher på en dag.
Väldigt bra koncentrationsträning.

Vår första match var mot Lockerud som kom ut supertaggade samtidigt som vi stod lite på hälarna och inte fick igång någon vidare rörlighet eller passningsspel.
Vi tar ändå ledningen men Lockebrudarna både kvitterar och gör 2-1 innan paus.
Trots paussnack om att vakna till och släppa bollen tidigare ser det ungefär likadant ut i andra halvlek.
Motståndarna är hetare än vi, men vi lyckas ändå trycka in tre mål till en 4-2-seger.

Skara, som haft en finfin utveckling sedan de startade i höstas, var nästa motståndare.
Vi börjar ganska fartigt och leder efter första perioden med 3-0, men sedan går vi ner i tempo och släpper Skaratjejerna närmare.
Vi för ändå matchen och fastställer slutresultatet till 4-0 i andra.

Vi saknade några lirare i denna cup och det medförde lite positionsbyten och nya roller, men trots detta tyckte vi att vi borde kunna prestera bättre innebandy än i de två första matcherna, så efter en liten tonartshöjning i eftersnacket till Skaramatchen var det dags för matcher mot hemmalaget Halna och Skövde.

Nu visade tjejerna vad de kan och spelade med mycket bättre rörlighet och noggrannhet.
Vinst mot Halna med 6-1 och mot Skövde med 6-0 innebar att vi kan titulera oss cupsegrare i Vårcupen med fyra raka segrar och målskillnad 20-3.

Med två veckor kvar till Örebrocupen tränade vi på och liksom i fjol blev träningsschemat ganska späckat  sista veckan innan cupen.
Må: Träningsmatch mot 01/02tjejerna.
Ti: DM-match i fotboll mot Ulvåker.
On: Innebandyträning.
To: Fotbollsträning.

Efter onsdagsträningen, som var vår sista träning för säsongen, överraskade tjejerna oss med pizzaparty uppe på balkongen. Vi fick jättefina presenter och kort som vi ska ha till vår nya laguttagnings-, sovplats och straffläggarkortlek. Plötsligt blev vi försedda med ögonbindel och förda ut från hallen utan någon aning om vart vi skulle. Efter en stund kom vi in i något slags utrymme och fick sätta oss innan ögonbindlarna togs av. När ögonen vant sig såg vi att vi satt framför en filmduk, där det spelades upp en rockvideo med både gamla bilder och nyinspelade filmer från tjejerna till tonerna av "Sommartider" med nyskriven text framförd av F03rockstjärnorna. Vilka tjejer, superproffsigt! Ledartrion fick dela på en rulle hushållspapper för att torka ögonen innan man kunde vara i trafiksäkert skick för hemfärd.

Örebrocupen.

I helgen var det då dags för säsongens sista innebandyaktivitet, Örebrocupen, med många av topplagen i Sverige på plats.
Vi hade fått ett väldigt bra spelschema med sen match på fredagen så vi kunde installera oss i Navets skola (vägg i vägg med P01/02-grabbarna till mångas illa dolda entusiasm), och äta middag innan det var dags att dra till Birgittaskolan för premiären mot SK Vide från Uppland.

Vi startar matchen riktigt bra och går upp till en 2-0-ledning tidigt och får kanske känslan av att det ska gå lätt, men Vide reducerar och spelet jämnas ut. Vi sätter 3-1, men motståndarna reducerar ännu en gång och i paus har vi lite Vårcupskänsla av att inte riktigt prestera på topp.
Det är fortsatt lite krampaktigt i andra och efter halva perioden sitter kvitteringen.
Vi sätter 4-3 med några minuter kvar och vinner rättvist, men utan att övertyga spelmässigt.

Andra matchen går kl. 12.00 på lördagen mot Sunnanå i Tullängsskolan, som ligger ca 200m från vår skola. Att gå efter GPS visade sig inte vara en av våra starka sidor, så det blev en promenad på 1,5 km istället. Uppiggande!
Tullängsskolans gympasal bjöd på en planstorlek som fick Idrottshallen i Tidaholm att verka rejält tilltagen. Här gällde det att utnyttja varje kvadratmeter för att kunna vara spelbar.
Vi tar ledningen, men Sunnanå kvitterar efter 5 min.
Efter det spelar vi bättre än i första matchen och framför allt sitter försvarsspelet bra.
Vi gör 2-1 innan paus och utökar ledningen två gånger om i andra halvlek till slutresultatet 4-1.

Båda de två första matcherna spelades på ganska hala golv och det kändes som att vi inte fick iväg skotten med normal precision. Därför var det kul att tredje matchen spelades i Idrottshusets nybyggda hall. Gruppsegrarna fick sovmorgon med kvartsfinal kl. 12.00 på söndagen, medan fyra av fem grupptvåor spelade åttondelsfinal 7.30 på söndagsmorgonen. Vinst i sista matchen och därmed gruppseger vore alltså jättebra.

Motståndet stod IBF Säter för. De hade slagit Sunnanå tidigare i gruppen, men vi tog tag i taktpinnen från start och radade upp chanser med riktigt fint spel. Vi brände de flesta, men ställningen i paus var ändå 3-0.
Som slutspelsträdet såg ut var det mest fördelaktigt att bli näst bästa gruppetta då denna skulle spela i Idrottshusets stora sal i både kvartsfinal, ev. semi och ev. final och för att bli det var vi tvungna att vinna med minst fem måls marginal.Vi missade en hel del lägen även i början på andra och man tänkte att det kanske skulle bli svårt att göra fem mål, men då gick proppen ur och vi började hitta rätt.
4-0 efter tre och en halv min. följdes av fyra mål på 50 sek. och man fick fiska upp mobilen för att kolla hur många plusmål bästa ettan hade. Det visade sig att om vi vunnit med 15 måls marginal hade vi blivit bästa gruppetta, så efter 11-0 fick vi instruera tjejerna att spela runt bollen mer och trots att publiken tyckte att vårt powerplay var väl defensivt gjorde tjejerna det jättebra.
Med en halv minut kvar sätter vi slutresultatet 12-0 och blir näst bästa etta.
Detta var andra matchen i gruppspelet vi spelade i vårt  glansiga röda åttiotalsställ och trots att vi bjöd på fin innebandy hördes från grabbar i publiken: "Dom spelar ju bra, men h-e vilka fula matchställ, det här kan vi inte se på." Synd om dem som missade en bra match.

Söndag och kvartsfinal mot FBC Uppsala Ungdom i Idrottshusets stora sal med parkettgolv,
en anrik hall med stora läktare och en härlig akustik. 
Vi håller i vårt fina spel sedan gårdagen och tar ledningen i mitten av första halvlek. 1-0 i paus.
Även andra halvlek bjuder på fint spel, men vi har svårt att få dit bollen. Uppsala kvitterar efter två min. men vi tar ledningen ganska snabbt igen och skapar många lägen för ytterligare mål, men det stannar vid 2-1 och vi är i semifinal!

Snabbt hem till skolan för utcheckning och köttbullar med potatis innan det bär av till stora salen igen för semifinal mot Hedemora, som slagit ut Örebro i sin kvart. Hedemora har en ordentlig klack med sig, men det gäller ju såklart även FIF, så inramningen är fantastisk.
Det blir inte sämre av att vi nu spelar med rejäl fart på både ben och boll, och skapar många bra målchanser. Vi gör 1-0 och 2-0 på riktiga delikatesser och det är ställningen i paus.
Hedemora är ett duktigt lag, men vi har bra koll och släpper inte till så många chanser bakåt samtidigt som vi fortsätter skapa (och missa) väldigt många lägen. Istället får motståndarna till en reducering med fem min. kvar och det blir lite nervöst. Vi bränner ytterligare några lägen där vi nästan redan skrivit ner mål, men Hedemora kvitterar och tar semin till straffar.
Kortleken åker fram och väljer ut straffskyttarna.
Vi missar vår första, och Hedemora sätter sin, tror vi, men Emilia har tvingat Hedemoratjejen att dra bollen bakåt, så 0-0 efter första omgången och även efter andra.
Vi sätter vår tredje straff och motståndarna måste sätta och gör det också.
Suddenstraffar följer. Vi sätter vår första och Emilia täcker ut Hedemoras straffläggare så det inte finns någon lucka att skjuta på utan hon sätter den i bröstet på Emilia. Supervrål från publiken och en rejäl bonnahög på Emilia: Vi är i final!

Motståndare i finalen är Rönnby IBK Ungdom, som blev bästa gruppetta.
Finalen går i stora salen i Idrottshuset och även Rönnbys klack är talrik och högljudd, så det är full fart på hejarramsor från båda håll.
Vi fortsätter spela fartfylld innebandy, men motståndarna i slutspelet är väldigt bra, så vi får vara vaksamma hela tiden.
Nu lossnar det lite i målskyttet och vi går upp i en 2-0-ledning innan paus.
Efter bara 45 sek. i andra halvlek reducerar en av de duktiga Rönnbytjejerna och man förstår att vi har långa 14 minuter framför oss.
Stämningen höjs för varje minut och alla gör ett enormt jobb både defensivt och offensivt.
Att försöka vråla någon form av instruktion till spelarna på planen är helt meningslöst i det massiva publiktrycket. Vi skapar väl något fler målchanser än motståndarna även i slutet av matchen, men det är ordentligt nervöst in i det sista och när vi lyckas hålla i bollen tills slutsignalen går är lyckan total.
FIF vinner Örebrocupen 2017!

Vi gör en kanonturnering och trots lite tveksamma insatser i gruppspelet visar vi verkligen vad vi kan när det är slutspelsdags. Vi saknade ett par lirare även i denna cup, och fick byta positioner både innan och under cupen. Det är otroligt starkt att fixa det så bra. Alla tar verkligen jobbet för varandra och vi är det spelförande laget i samtliga matcher mot väldigt bra motstånd.
Att få spela tre slutspelsmatcher i Idrottshusets stora sal med värdens grymmaste hejarklack bakom sig är en mycket svårslagen känsla. Tack alla för stödet!

Det har varit en väldigt lång säsong med inte mindre än 130 träningar eller matcher och det är starkt att orka fokusera på innebandy varje gång.

Totalt har vi spelat 44 matcher i år: 40 vinster 1 oavgjord(förlust på slantsingling) och 3 förluster (2 i Fatpipe och 1 i Vänerns Pärla) Målskillnad: 299-75.

Seriseger samt tre cupvinster är ju helt otroligt.

Ett sista räkneexempel på hur otroligt det är att vinna sju cuper på två år:

Vid 10 deltagare är sannolikheten att vinna 1/10, vid 20 deltagare 1/20 osv.

Antal deltagare i:
Julcupen 2015: 5st
Sibben 2016: 10st
Fair Play 2016: 20st
Warbergsspelen 2016: 10st
Sibben 2017: 8st
Vårcupen: 5st
Örebrocupen: 20st

5x10x20x10x8x5x20=8 000 000. Det är alltså rent statistiskt en chans på 8 000 000 att just vi skulle vinna alla dessa cuper. Visst är tjejerna unika!  
   
  

Målrik avslutning på serien!
2017-03-21 22:02
Trots att vi vunnit sjutton raka matcher i serien var inte seriesegern klar.
Om vi skulle förlorat de sista tre hade Lockerud kunnat smita förbi på upploppet.
Första chansen att definitivt ta hem serien kom förra lördagen mot Alingsås
i vår sista hemmamatch för säsongen.

Tjejerna visste vad som gällde och trampade igång från start.
5-1 efter första perioden och 8-1 efter andra, blev till hela 15-3 till slut och därmed kunde Pommackorken skjutas iväg och firandet fortsätta med segerbankett och mellomys hela kvällen.

Nu i helgen avslutades serien för vår del med två bortamatcher mot Wårgårda respektive Mullsjö.
Båda dessa lag har en stark defensiv, men vi startade väldigt bra mot Wårgårda och spelade oss fint fram till många målchanser, som resulterade i hela sex mål i den första perioden.

Vi var nog lite nöjda efter första perioden samtidigt som Wårgårdatjejerna kom ut med betydligt mer energi i andra och fick utdelning i powerplay efter fyra minuter och bara minuten senare kom 6-2.
Vi hade lite svårt att få upp farten igen samtidigt som motståndarna växte in i matchen och spelet jämnades ut. Det var chanser åt båda håll, och lagen gör ytterligare två mål var innan perioden är till ända.

I sista perioden tar vi över spelet igen, även om vi inte når upp till första periodens spel.
Vi gör två mål till och vinner med 10-4.

Avslutningsmatchen mot Mullsjö visste vi skulle bli tuff, då de inte släppt in så mycket mål under säsongen och dessutom hade fem tjejer som provat på spel i div.1 i år.
Därför var det lite olyckligt att släppa in 1-0 efter bara 10 sek.
Vi kvitterar visserligen ganska omgående, men efter fem min. tar MAIS återigen ledningen.
Efter det taggar vi igång rejält och spelar ut riktigt bra. Fantastiskt bra rörelse och platsbyten leder till att motståndarna knappt får låna bollen och vi vänder 2-1 till 2-8 innan första paussignalen ljuder.
Läget efter första är precis som i Wårgårdamatchen och vi bestämmer oss att ta lärdom av gårdagen.

Vi håller uppe spelet väldigt bra hela matchen, men Mullsjös förstafemma är giftig och då får vi även öva försvarsspel.
Vi vinner matchen med 13-5 och har därmed vunnit samtliga 20 matcher i Flickor 14år. Målskillnad 196-41.
Med 15st. 13åringar och två 12åringar! Inte illa.

Det roligaste av allt är att vi är så jämna. Alla (inklusive Emilia)har gjort mål och assist,
och kedjorna har producerat 83, 86 resp. 89p. Svårt att försvara sig mot ett sådant lag.
Försvarsmässigt har det också varit bra vilket 41 insläppta på 20 matcher skvallrar om.

Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från sektionen
Fröjered Innebandy, 31/08 17:17 
Fröjered Innebandy, 29/05 16:26 
Nyheter från föreningen
Fröjereds IF, 04/10 08:30 
Fröjereds IF, 26/09 22:23 
Fröjereds IF, 29/06 13:10