Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
INNEBANDY
JAS / F03

Fröjereds Innebandy F03

Vårsäsongen är igång!
2018-01-16 18:43
I helgen drog seriespelet igång igen efter helgerna, och vi drog till Lidköping för att spela vårpremiären.
Höstmötet mot Lidköping höll ett högt tempo, och det gällde även denna match.
I första perioden har vi ändå ett skapligt passningsspel och skapar ett antal chanser, men tyvärr är det bara en av dem som sitter. Motståndarna saknar inte heller lägen, men vi håller tätt perioden ut.

Andra perioden börjar och lidköpingstjejerna är duktiga och väldigt taggade, vilket gör det svårt för oss att hitta fram med passningarna, då de på den något mindre (38x18m) planen kommer väldigt tätt på oss.
De vinner många dueller och kommer till en del chanser och vänder på matchen med tre mål under andra hälften av perioden.

Både i andra och tredje perioden skapar vi lägen för mål trots att vi inte får mycket tid på oss, men bollen vill inte in utan en av de duktiga Lidköpingstjejerna kan istället sätta spiken i kistan genom ett 4-1-mål i mitten av sista. I höstas tyckte vi att vi tog över i sista perioden, men nu var motståndarna väldigt starka och vältränade, så de orkade verkligen distansen ut, och som vanligt i denna serien får man inget gratis utan man får ge allt i varje byte, och ibland räcker inte ens det, men vi ser fram mot nya tuffa matcher i vår.      
Finalförlust i Sibben!
2018-01-11 18:18
Trettondagshelgen spenderades traditionsenligt i Skövde med Sibben Cup.
Vi hade varit väldigt få på träningarna under lovet pga förkylningar, feber och annat obehagligt, men lagom till Sibben var alla så pass friska att alla kunde lira (utom Ella, som var i Umeå och kollade SDF-SM.) Det gick dock åt ca fem meter snytpapper per match för att hålla alla nosar skapligt torra.

Vi hade en match på fredagen och precis som i fjol inleddes gruppspelet med match mot Onsala.
Vi kommer igång ganska bra och får in 1-0 efter några minuter. Sedan rullar det på och ställningen i paus är 3-0.
I mitten av andra halvlek reducerar Onsala, men vi är i övrigt vaksamma bakåt och kan utöka ledningen två gånger om till slutresultatet 5-1.

Andra matchen var mot GS/86 som vi mött i semifinal två år i rad, och då har vi lyckats vinna ganska klart, men i år blev det lite tuffare motstånd.
Vi har 1-0 i halvtid och när vi gör 2-0 känns det tryggt, då vi inte släpper till så många chanser.
Till slut vinner vi med 4-0.

Vår sista gruppmatch mot Backadalen hade blivit flyttad till Idrottshallen, så det var ganska mycket publik på den sittvänliga läktaren.
Vi hade sagt till tjejerna att de inte fick se JVM-finalen i hockey som gick natten mellan fredag och lördag, men semifinalen måste de ha sett, för våra två första avslut var direkta kopior på småkronornas fullträffar där.
1-0 efter 20 s. stenhårt avslut ribba in.
2-0 efter 40 s. stenhårt avslut kryssribba in.
Helt OK start och också pausresultat.
I andra går vi upp i en 4-0-ledning innan Backadalen får hål på oss, men vi har hittat målformen och går ifrån till en 7-1-seger.
Iom detta vinner vi gruppen och ska spela semifinal på söndagseftermiddagen.

Liksom i fjol hade vi lånat Kyrkans hus, så det blev pizzatillverkning och -ätning, femkamp, innebandykahoot och en fasligt massa usla ordvitsar runt matbordet innan det var läggdags.
Tur att Corre sade till lag 1 att de skulle gå över linjen, annars hade de nog stått kvar än...

Söndag och semifinaldags!
Vi hade tjuvkollat lite på den andra gruppen, och den verkade vara lite vassare än vår.
Ale och Åmål möttes på lördagskvällen i en spännande, fartfylld match, som slutade 2-2, vilket gav Ale förstaplatsen i gruppen med  Åmål som tvåa.

Åmål stod alltså för motståndet i semin i Kavelbrohallen. Den är inte lika publikvänlig som Idrottshallen, men knökad med folk i tredubbla led.
Åmål är duktiga och spelar innebandy med fart och fläkt, men vi är väldigt koncentrerade och för spelet väldigt bra. Vi gör vår bästa insats under årets Sibben med fint spel och fyra snygga mål till vinst med 4-0.
Final för tredje året i rad, häftigt!

I finalen väntar Ale, som i årets seriespel bl.a. vunnit mot Pixbos (oslagbara) F-03or, kommit femma i Fat Pipe mm, så att det skulle bli tufft var vi på det klara med.
Det är alltid skönt att få första målet i cupmatcher, så därför var det lite synd att vi åkte på en utvisning och ett frislag tre m från mål efter en mycket snygg (och mycket hög) volleyträff efter en minuts spel.
Den "tvåan" blev tyvärr bara två sekunder lång, eftersom Ale förvaltade frislaget på bästa sätt.
Vi tar tag i spelet efter baklängesmålet, men Ale försvarar sig med näbbar och klor och ger oss inte mycket tid med bollen, samtidigt som de är farliga i sina kontringar.
I en av dessa får motståndarna till ett inspel framför kassen där vi har markering, men bollen studsar på en av våra fötter och in till 0-2, som blir pausresultat.
Vi känner i pausen att vi är bra med i matchen trots resultatet, även om spelet inte flyter lika bra som i semin.
Vi trycker på även i början av andra halvlek, men Ale är sylvassa i ännu en kontring och gör 0-3 på en snygg genomlöpning efter två min.
Även om vi har lite större bollinnehav än Ale, får vi inte riktigt med oss bollen i fart, och de gånger vi kommer till avslut är motståndarmålisen grym och räddar det mesta. Vi får spela pp och t.o.m. 5-3 utan att göra mål, men i mitten av halvleken hittar vi äntligen rätt och reducerar till 1-3.
Vi känner att det kanske ska gå att vända på steken, men med två min. kvar kontrar Ale ännu en gång och sätter bollen i stolpen med retur i magen på en av våra lirare och in i mål.
Efter det orkar vi inte skapa så mycket mer utan Ale vinner Sibben Cup.

Vi gör en bra turnering och spelar fin innebandy, med semin mot Åmål som topp, men i finalen studsade bollen inte riktigt vår väg, och vi saknade det där lilla flytet, som vi har haft med oss många gånger.
Det hade behövts för att rå på Ale, som var väldigt bra, täta i defensiven och med vassa avslut.
Denna gång fick vi nöja oss med silver, och det är bara att gratulera Ale till en välförtjänt cupseger.

     


Sammanfattning av höstsäsongen.
2017-12-31 14:31
Eftersom vi bara är sju lag i serien blev det lite glest med matcher under hösten.
Vi lyckades få till en träningsmatch efter våra två första seriematcher och den blev mot våra gamla bekanta Lockeruds F02or, som vi mött varje säsong sedan vi började lira, så det kändes bra att inte bryta den traditionen.

Första perioden är ganska jämn med ett mål för vardera laget.
I andra skruvar vi upp passningstempot lite och börjar föra spelet bättre.
Vi spelar oss till fina lägen och gör fyra mål i perioden.
I sista perioden blir det lite mer fysiskt spel, men vi står upp jättebra och vinner matchen med 6-2.

Helgen efter Lockerudsmatchen var det dags för seriematch igen och nu var det Tvåstads U-lag som kom på besök i Sparbankshallen.
Tvåstads A-lag ligger tvåa i div.1 och har inte så bred trupp, så samtliga spelare i denna matchen hade lirat div.1-innebandy i år. Endast tre av tretton spelare var under 20 år, så rutinen var det heller inget fel på.
Härlig utmaning att möta ett sådant lag!

Matchen drar igång och vi är med bra spelmässigt, men orkar inte riktigt stå emot i en mot en-situationer, utan vi får hjälpas åt i defensiven. Motståndarna är starka, men spelar väldigt juste och kör inte över oss fysiskt. Tvåstad tar ledningen efter en inbågning där vi inte riktigt hinner med att dubbla, men vi spelar bra innebandy och vänder till 2-1 innan paus.
Det är ställningen även efter två perioder och det skapas inte jättemånga målchanser åt något håll.
Vi har något större bollinnehav än motståndarna även i tredje perioden, men med fem min. kvar lyckas en av de duktiga Tvåstadtjejerna med ännu en fin inbågning och kvitteringen är ett faktum.
Vi skapar ett par lägen för vinstmål och med 30 sek. kvar har vi ett skott i insida ribbkryss och ner bakom målisen, men utanför mållinjen. Nära ögat, men matchen slutar 2-2 och det kändes rättvist.

Nästa match var höstderbyt mot F01/02-tjejerna och sekretariatet hade ordnat men en mysig inramning med inspring till lasershow och vardagsrumskänsla i seket.
Det var lite extra pirrigt i båda lagen, så matchen blev väl ingen spelmässig höjdare.  
Lagen följdes åt i målprotokollet, men vi lyckades dra det längsta strået och vinna med 4-3.

Två veckor senare var det dags att möta Lockerud, som hade spelare iväg på alla möjliga håll, så det var många tjejer från deras JAS-lag med i denna matchen, och inte mindre än sex -01or som ska försvara Västergötlands färger i kommande DSM.
Det gick således undan i svängarna från start, men vi kommer in i tempot ganska bra och tar ledningen i mitten av första, men Lockerud kvitterar med tre min. kvar.
I andra perioden går vi först upp i en 3-2-ledning, men Lockebrudarna är väldigt bra på att utnyttja minsta misstag från vår sida och vänder till 3-4 innan paus.
Tredje perren börjar med ett riktigt drömmål från motståndarna med en lyftning till en spelare i fart och stenhårt volleyavslut upp i krysset, bara att applådera.
Matchen slutar med förlust 4-7 mot ett mycket bra lag.
Vi gör en kanonmatch och det är inte stor skillnad mellan lagen spelmässigt, men Lockerudstjejerna är grymt effektiva när chanserna dyker upp och vinner såklart rättvist, men vi kan ta med oss mycket positivt från denna match.

Höstsäsongens sista match innebar första långresan för året.
Innan denna match hade vi bara haft två bortamatcher, och de var mot Skövde och mot FIF F01/02.
Nu blev det desto längre tid i bilen, då det var Tranemo som väntade.
Tranemo spelar fin innebandy med mycket rörelse, men vi är med på noterna och spelar också bra.
Vi tar ledningen i första perioden, men båda lagen har bud på fler mål.
Vi för spelet i andra perioden och går upp i en 3-1-ledning, som utökas till 4-1 i början av tredje.
Tranemo reducerar, men när vi gör 5-2 efter halva perioden känns det bra.
Vi åker dock på en utvisning och i pp kan motståndarna reducera och nästan omgående sitter även 4-5.
Lite nervöst hinner det bli, men vi spelar stabilt bakåt och släpper inte till så många fler chanser utan sätter istället slutresultatet 4-6 med ett par minuter kvar.

Vi var lite veliga om vilken serie vi skulle lägga oss i innan årets säsong, men med facit i hand kan man väl konstatera att det har varit väldigt bra så här långt.
Tyvärr har det varit lite för få matcher, men alla matcher har varit jämna och man måste vara på tå i varje byte, när man möter så duktigt motstånd. Tjejerna har tagit det på rätt sätt och viker aldrig ner sig utan kör verkligen ända in i kaklet varje match.

Vi summerar en finfin höstsäsong och ser med tillförsikt fram mot vårsäsongen.
Träningsmatch mot Östra SK på tisdag, träning på torsdag och Sibben på fredag, lördag och söndag låter väl som en bra uppstart.

Gott Nytt År!

Rivstart i hemmapremiären.
2017-11-01 18:08
Sön. 15/10 spelades vår hemmapremiär mot Lidköping i Sparbankshallen.

Matchen börjar i ett högt tempo och lagen byter chanser med varandra.
Redan efter knappa två min. får vi vittja kassen då en av Lidköpingstjejerna får till ett fint avslut upp i nättaket, men bara halvminuten senare är det kvitterat genom ett välriktat backskott.
1-1 efter två och en halv minut, skulle det bli en ny 8-8-match?
Svaret på den frågan är nej.

Tempot i matchen var högt och vi fick inte riktigt till samma fina spel som mot Skövde, men vi är ju även väldigt bra på att kämpa.
Resten av första perioden och även hela andra förblev mållösa med få avblåsningar, vilket gjorde att de gick väldigt fort. Två duktiga målisar bidrog också till måltorkan, för chanser saknades inte.

I tredje perioden tog vi över spelet lite grann, det känns att vi är vältränade och orkar i 60 min.
Då fick vi även utdelning i form av två mål med fina framspelningar och direktskott.
Efter 3-1-målet kändes det ganska stabilt och matchen slutade med det resultatet.

Sista perioden var riktigt bra spelmässigt, och det är skönt att vi har tålamod och kör på för då lossnar det till slut.

Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från sektionen
Fröjered Innebandy, 25/08 12:56 
Fröjered Innebandy, 19/08 21:58 
Fröjered Innebandy, 25/06 20:00 
Nyheter från föreningen
Fröjereds IF, 11/04 08:32 
Fröjereds IF, 19/02 19:32 
Fröjereds IF, 23/12 19:51