INNEBANDY
F04/05
Fröjereds Innebandy F04/05
 
Ungdomsavslutning FiF!!
2017-04-11 13:09
Den 20 April är det avslutning i sparbankshallen 18.00.
Det finns möjlighet att testa speed shooting!!
OBS!! Ta med egen klubba om ni vill testa detta!


Nästa säsong startar vi upp med cup i Linköping den 15-17 september. En cup vi blivit specialinbjudna till pga cupvinst i år.
Tjejerna kommer sova i skolsal, men vill man som förälder åka med, tänk på att boka hotell snarast.
Vi kommer även delta i Vänerns Pärla cup i september även den.
Vi går ut hårt och sedan ökar vi!

Ledarna
Warbergsspelen ref.
2017-04-11 11:54
Säsongen lider mot sitt slut och sista utmaningen står för dörren, cup i Varberg med övernattning i G:a Köpstad. Kul att få testa att leva, lira och få chansen att få gruppen ännu starkare tillsammans. 
Första matchen är redan fredag kväll i Bua mot Bua. Vi gör en okej första period och leder 2-0 inför sista. Det är svårspelat och en hel del slag och det gynnar inte oss. Vi tappar i våra positioner och Bua kan både reducera och kvittera. En tung poängförlust, då vi är det bättre laget, men det funkar ju inte riktigt så. Slut 2-2!
Vi blir kvar i Bua efter matchen och blir servade med härliga hamburgare, lagade ute på stekbord. Smakade riktigt GÖTT!!
Ny match i samma hall i Bua, nu står Lerum för motståndet. Ännu ett lag vi inte mött, kul utmaning! Vi sätter högsta fart från start och sätter 1-0 redan i första bytet, men sen är det Lerum för hela slanten. De spelar ut och vi står bara och ser på. De gör mål på mål, vi är inte med alls. Efter första perioden ligger vi under med 1-4. Lerum är riktigt bra! Nu skulle man kunna tro att vi ger upp, men icke sa nicke. Vi knyter näven och spelar som ett helt annat lag. Vi jobbar stenhårt över hela banan och kryper sakta men säkert närmare målmässigt. Lerum lyckas tyvärr göra ett mål till, men vi kämpar. Vi kommer fram till 4-5 och känner att detta kan gå!! Tyvärr får Lerum in 4-6 och matchen är slut. Vi ger Lerum en fait som heter duga i andra perioden och den ska vi ta med oss till morgondagen, då nya matcher väntar.
Mackor och dryck väntar i G:a Köpstad efter matchen. Vilken service! Tjejerna stupar i säng och somnar gött.
Uppstigning 08.00 och en härlig frukost väntar. Inför våran första match idag mot Häljarp har vi fått reda på att de har en mycket bra målvakt född -03. Här gäller det alltså att spela smart och få mycket rörelse på målvakten. Efter första perioden står det 1-1 och vi har svårt att göra mål. Vi spelar bra!! Andra perioden är igång och nu stämmer allt. Vi lirar innebandy på ett mycket vägvinnande sätt och vi gör mål och många mål. Proppen ur och  Häljarps målvakt är minst sagt knäckt av våra 04/05 brudar. Någon sa: högra krysset måste vara utslitet nu... Vilken period och vilka snygga pass och mål. Bara att njuta av stunden!
Nu lever hoppet om att kunna ta sig till A-slutspel iaf. Det som krävs är dock vinst i nästa match.
Den är mot Varberg 2, ett lag som vi faktiskt är längre än, helt otroligt. Vi är ju vana vid att spela mot betydligt "större" brudar. Det är en jämn och tuff match rakt igenom. Vi är lite vassare och framförallt vid mål och lyckas vinna med 2-1 till slut. 
Nu har vi gjort vad vi kan för att nå A-slutspelet, nu hänger det på resultaten i de andra matcherna. Vi nås av beskedet att det blir A-slutspel och tjejerna jublar!! Detta betyder kvartsfinal 08.00 mot Träslövsläge, men först tacomys och lite skön vila!!
Dagen gryr och nu är det vinna eller försvinna som gäller, tufft men  en kul utmaning.
Träslövsläge har inget vidare spel, men lever på kamp, tuffa i duellerna och skott i alla lägen. Vi jobbar stenhårt i varje läge och vi sätter 0-1,  men domaren gör wash out, inget mål alltså. Tungt!!
Istället gör Träslövsläge 1-0 som är resultatet efter första perioden. Andra startar och tempot är lika högt nu. De gör 2-0 och nu är det uppförsbacke. Men att ge sig ligger inte för våra grymma brudar. Vi gör 2-1 på ett härligt skott och hoppet tänds. Vår klack är grym på läktaren och stöttar oss på bästa tänkbara sätt!! Vi jobbar stenhårt över hela banan, men får inte in bollen trots flera fina chanser. Träslövsläge får till ett anfall och sätter 3-1. Spiken i kistan. Matchen slutar 3-1 och äventyret är slut för denna gången. Det är tungt att åka ur i kvarten även denna gången. Vi gjorde allt vi kunde, men det var inte tillräckligt! Många tjejer gråter, men ni ska veta att vi är stolta över er och eran insats dessa dagar. Ni ger aldrig upp, en underbar styrka! Vi faller med flaggan i topp och en sak är säker: vi kommer tillbaka starkare än nånsin!!
Tack för en kanonhelg i G:a Köpstad!!
Innebandyn tar nu en liten vila och andra aktiviteter tar vid! Lycka till med dessa!
Ett stort TACK till alla inblandade som gjorde vistelsen i G:a Köpstad till ett härligt minne!!
Er insats är ovärderlig, både mat och dryck, men även det fantastiska stödet från läktaren. Bäst i hela cupen! TACK! 🥁👏🏻

GLAD SOMMAR!!!💙

Ledarna

Info!!
2017-04-03 18:05
Hej. 

På onsdag har vi ändrat träningstid. Tränar i Sparbankshallen kl 16.00-17.30. 

Info om Varberg. 
• Vi är på plats från kl 14.30 i Gamla Köpstad, så de som kan får gärna komma och fixa iordning tjejernas madrasser mm. För de som inte har möjlighet till detta, samling Bua kl 17.00, match 18.00.. 
• Det kommer serveras grillad hamburgare på plats i Bua emellan matcherna på fredagen , till samtliga spelare och föräldrar mm. 
•Vi delar ut matchstället på fredag, och sen ansvarar var och en för de hela helgen. 
• ALLA spelare duschar i idrottshallarna efter sista matchen, i köpstaden duschar endast föräldrar och ledare. Annars tar varmvattnet slut. 
• Tjejerna ska ha madrass, täcke och kudde med sig. Alla andra enbart lakan. 

Vi hoppas på en trevlig helg, glöm ej badkläder 😜
Hör av er om ni undrar nåt vi missat. 

Mvh
Ledarna 
Fair Play Cup ref.
2017-03-29 11:41
Fredag och ett gäng heltaggade brudar med ledare är på väg mot Jönköping och Fair Play Cup i dagarna 3. Det är något speciellt med cuper, det är intensivt, man måste ge allt och har inte så mycket tid på sig att avgöra. Gruppen kommer varandra närmare och man delar allt. Man får möta lag man aldrig mött förut och nervositeten är mycket högre än vanligt. Bara att gilla läget, vilket detta härliga gäng gör!!
Första gruppspelsmatchen spelas i Bankeryd mot JIK, som på förhand känns som ett lag vi ska vinna mot. Vi har mött dem förut och vunnit stort, men när JiK går in på planen är det med största sannolikhet inte det laget vi tidigare slagit. Det är en nervös och jobbig start på parkettgolv som är lite besvärligt med bollen som studsar lite hit och dit. Ju längre matchen går desto bättre spelar vi och till slut kommer målen. Vi vinner med 5-0 mot en bra motståndare. En skön start på cupen!! Nu väntar mat och en god natts sömn innan nästa match.
Lördag morgon och tjejerna är på G igen. Match mot ett tufft motstånd i form av Lindås. Senast vi mötte dem fick vi stryk med 5-4, de avgjorde precis i slutsekunderna. Jobbigt, men nu är det ny match och våra brudar är ute efter revanch! Det är mycket högt tempo i matchen redan från start. Spelet böljar fram och tillbaka, men det är vi som sätter våra chanser. Kanske inte de "hårdaste" skotten men de sitter iaf. Så gött! Vi leder 3-0 efter första, skönt, men vi vet att det inte är klart än. Vi förstår att Lindås kommer göra allt för att komma in i matchen målmässigt igen. De lyckas bra med detta pga att vi är alldeles för passiva framför eget mål. Lindås får göra 2 enkla mål och det är match igen. Nu dyker en massa jobbiga tankar upp i huvudet, det får inte bli som sist vi möttes, ett skitmål i slutet. Vi försöker få lite lugn och ordning på vårt spel och lyckas vända spelet, ett skott från backplats och den sitter. Så skönt och så psykologiskt viktigt. Den satt som en smeck👊🏼
Nu kan vi spela ut och känna ett lugn i allt vi gör, vi vinner med 4-2 och spöket Lindås är neutraliserat. Vi fick vår revanch.Bra jobbat brudar!!
Lördag em och gametajm igen!! Sista matchen i gruppspelet, vi vet redan innan matchen att vi vunnit gruppen, men vill avsluta på bästa tänkbara sätt. Matchen spelas mot Malmhaug. Tyvärr gör vi det väldigt svårt och omständigt för oss. Vi vill massor, men får inte ut det i spelet. I paus är vi inte nöjda, utan bestämmer att alla kan så mycket bättre. Sagt och gjort, andra perioden börjar och på läktaren ljuder : Öka fart sista kvarta!!! Och vem vågar göra något annat, vi sätter högsta fart och gör mål efter 37 sek. Starkt! Vad som sedan händer kan nog kallas för ketchupeffekt. Nu sitter spelet och vi skjuter mer och har trafik in mot mål. På läktaren ropas: Fröjered är dem BÄSTA hejje hejja hejja di BLÅA!!
Underbart med en sådan inramning!! Det känns dom en dröm, vi lirar innebandy som om det vore det enklaste i världen. Vi gör mål  på mål och vilka mål sedan! Klapp, klapp spel och runda målvakten, härliga skott och snygga kombinationer. Bara att njuta av stunden! Tack för showen brudar. Måste även nämnas att vår målvakt håller nollan för andra matchen utav 3 spelade, GRYMT BRA!! Bara att konstatera att vi har en mycket bra målvakt och ett lika bra försvarsspel. Vi vinner till slut med 6-0. Med detta sagt väntar A-slutspel. Spännande!
Men först mat, vila och återhämtning! Känns lite jobbigt att sommartiden just skulle komma denna helgen, vilket betyder mycket tidig uppgång! Zzzz! 
Söndag morgon och åttondelsfinal står för dörren. Det är nu det gäller, vinna eller försvinna! Häftigt och kul med lite extra press. Partille står på motståndarsidan, matchen är igång och våra brudar sätter ett högt tempo redan från start och skapar målchanser, men vi har svårt att få in bollen. Till slut får vi hål på Partilles målvakt och leder 2-0 efter första perioden. I paus pratar vi om att få till fler sidledspass och mer trafik på mål och det är precis vad som sker i andra perioden. Proppen ur, Partille reducerar två gånger, men segern är aldrig hotad. Vi vinner med 6-2 med mersmak. Partilles ledare berömde vårt fina spel, kul!!!
Kvartsfinal mot Marstrand och nu flyttar vi in i finrummet i Idrottenshus, Arena A. Marstrand är ett storvuxet lag om vi jämför med våra brudar. En jobbig match rakt igenom. Vi kämpar, jobbar och sliter, men bollen vill bara inte in. Det är som det går troll i avsluten. Vi lyckas göra 1-0 och glädjen är total. Nu hade man ju förhoppningar om att det dkulle komma mera, men så blev inte fallet. Istället kvitterar Marstrand på något som inte ens var en chans. Jobbigt! Matchen slutar 1-1 och straffdrama väntar. Bäst av 5 straffar gäller. Efter 5 omgångar är det fortfarande likaläge. På bänken är det mycket nervöst och nerverna sitter utanpå. Många gråter! Suddenstraffar skall avgöra. Vi börjar och vår straffskytt gör en kanondragning, men träffar tyvärr stolpen . Marstrand sätter sin straff! En tung och tuff förlust där vi är det bättre laget, men stolpar, ribba och täckta skott blev vårat fall denna gång. Vi var helt klart värda ett annat öde. Efter matchen kan inget trösta tjejerna!! Det är tårar, tystnad och mycket tryckt stämning. Sport när den är som grymmast!!
Vi ledare vill att ni ska veta att vi är stolta över er och eran insats dessa dagar. Vi är ju fortfarande obesgrade i Jönköping under ordinarie matchtid, inte illa brudar!!
Tack för en härlig hejjarklack som bara blev bättre och bättre ju längre vi tog oss i cupen. Ett ovärderligt stöd! Skulle varit kul att få höra er om vi tagit oss till final! Vi sparar den till Warbergsspelen!
Ett stort tack till Elwira och Thea för att ni ville lira innebandy med oss.👌
Nu satsar vi vidare och ser fram emot cup i Varberg med övernattning för spelare, ledare och föräldrar.
Vi hoppas på en härlig helg med mycket innebandy.  
Tack för en kanonhelg i Jönköping!
Go FiF👊🏼💙

Ledarna
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från sektionen
Fröjered Innebandy, 29/05 16:26 
Fröjered Innebandy, 03/05 08:55 
Nyheter från föreningen
Fröjereds IF, 11/07 22:50 
Fröjereds IF, 29/06 13:10 
Fröjereds IF, 23/06 18:45