2018-11-23 19:30

Riktigt härlig seger!

Revansch var ordet för eftermiddagens match i lördags, det fanns bara revansch i spelarnas skallar. Vi skulle bara visa hur mycket bättre vi kan vara.

1:a perioden
Gameplan var klar, vi skulle våga sätta fart på tillställningen direkt, det skulle vara jobbigt att vara Åstorpare, så var det bara. Då kändes det sådär när en Åstorpare springer sig igenom på högerkanten, vår back ligger så pass nära så nåt avslut kunde inte avfyras men springa med bollen funkar också, för utan att ens avsluta lyckas bollen iaf hamna i nät, ett konstigt mål
Mitt i perioden var det dags igen, en Åstorpforward bryter sig upp från hörnet, skickar in bollen framför mål från i princip dövinkel, bollen tar på en blå häl och studsar in i mål, 0-2.
Snacka om uppförsbacke.
Andra halvan av perioden spelar vi väldigt bra och rolig innebandy, vi gör fyra raka mål och vänder således på matchen, tyvärr slarvar vi lite med noggrannheten i slutet och släpper in ett tredje mål, 4-3 efter första.

I pausen tar vi ett rejält snack om några detaljer som inte var okej i perioden och bestämmer oss för att snäppa upp dom grejerna.

2:a perioden
Vi kommer ut starkt och får utdelning tidigt och känslan är att vi snart kommer att dra ifrån lite målmässigt, men icke. Åstorp reducerar till 4-5 med ännu ett märkligt mål, en spelare får en passning i rätt så bra läge, nyper till direkt, Ellen i vår kasse kommer ut och möter skytten, hon förväntar sig ett distinkt direktskott. Det kommer aldrig, en rejäl felträff senare har bollen tagit skyttens klack på bladet och rullar retligt in under Ellens ben, bara att skratta åt.
Vi fortsätter perioden med bra tryck i offensiv zon, vi gör sjätte målet snyggt i 6-5 spel och Julia kontrar på egen hand in sjunde bollen. Känslan infinner sig igen, nu drar vi ifrån, men icke nu heller. I bytet efter gör Åstorp snyggt sitt femte mål.
I slutet av perioden sker ett märkligt byte, ett sånt där byte som vi tränare är allergiska emot, båda lagen tappar bollen flera gånger när laget är på väg framåt, när vi tappar bollen för tredje gången (tror jag) tappar vi också tre, nästan fyra spelare och hamnar på efterstjälken rejält. Som tur är tappar en Åstorpare bollen igen och våra spelare som inte hunnit hem hamnar plötsligt i ett tre mot ett läge som snyggt förvaltas till 8-5. Vår tur att ha lite medstuds äntligen.

Pausen handlar bara om att trumma på, vi ska trycka tillbaka Åstorp i resten av matchen, ”Thats the plan”

3:e perioden
Vi startar tredje med att rada upp målchanser i varje byte, Alicia Lillerskog & Clara Swahn som förövrigt gjorde en riktigt bra match tillsammans skapade läge på läge men bollen ville inte in. Istället så skjuter en motståndare ett kantavslut som inte såg så farligt ut men bollen letade sig in i mål och plötsligt stod det 8-6 på tavlan.
Närmare kom aldrig Åstorp, utan vi stängde till matchen riktigt bra och borde kanske till och med gjort siffrorna lite större.

Matchen slutar 10-6 och det får väl ses som bra dock så tycker jag att vi borde vunnit med betydligt större marginal. Att släppa in sex mål är väl inte heller helt perfekt men det skiter vi i denna gången. Planen var att sätta fart på grejerna mycket mer än tidigare, och nu hade vi även någon mer spelare tillgänglig så det gick att matcha på det sättet lite mer.

Jag vill även hylla några lite extra den här gången:
Johanna fick äntligen islossning och stänkte in tre baljor, riktigt skönt för oss och henne, förutom det så bidrog hon som vanligt med stentufft närkampsspel och en grym inställning.
Clara Swahn & Alicia Lillerskog som bildade ett forwardspar följde sin Gameplan på ett fantastiskt sätt, de försvarade sig inte en enda gång i egen zon, utan fick rejält tryck på motståndarna i hela matchen. Det enda som saknades från deras sida var ett mål. Riktigt kul att se att vi utnyttjar våra olika kvaliteter på ett så bra sätt.
Klara Evaldsson har i mitt tycke varit vår bästa spelare hittills, hon gjorde återigen en riktigt bra insatts och belönades också med priset som vår bästa spelare i matchen.

Som avslutning vill jag bara nämna att den diskussionen som vi hade i första perioden om någon detalj som behövde förbättras, förbättrades avsevärt i period två & tre.
Det är en riktig styrka och så jäkla skönt att se laget gå samman o bara bestämma sig för att det som inte duger ska snäppas upp.