SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
FRÖJEREDS IF
Historik

Historik

Fröjereds IF bildades 1927 som fritidsverksamhet för ungdomar i den då sjudande landsbygden Fröjered. I socknen bodde cirka 1 500 personer, och det fanns gott om arbetstillfällen lokalt.

I dag finns knappt inga arbetstillfällen kvar på orten, de finns i Tidaholm eller Skövde. I socknen Fröjered bor cirka 600 personer.

 

Tiden mellan de två punkterna är det vi kallar historia. På den här hemsidan finner du en del av berättelserna kring hur Fröjereds IF blev Fröjereds IF. Mycket av materialet återfinns i de jubileumsskrifter som togs fram i samband med det att föreningen fyllde 50 respektive 60 år.

 

Men historien är inte slutgiltig. Samma händelser kan ha upplevts på olika sätt. Ta därför texterna för vad de är, ett försök att beskriva skeenden så som de uppfattades. Det kan förekomma felskrivningar eller missförstånd.

 

Kanske har du hågkomster som borde läggas till? Har du bilder från då det begav sig?

Dagens teknik gör att historieskrivningen inte längre behöver hindras av ett begränsat utrymme, på den här hemsidan finns plats för många fler berättelser.

 

Skicka ett mejl till föreningens adress info@frojeredsif.se om du känner dig redo att bidra till vår gemensamma historia.

 

 

Börje Andersson

ordförande

Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från sektionen
Fotboll Startsida, 22/04 21:39 
Fotboll Startsida, 02/03 09:28 
Fotboll Startsida, 26/06 17:10 
Nyheter från föreningen
Fröjereds IF, 28/05 21:04 
Fröjereds IF, 28/04 10:36 
Fröjereds IF, 12/04 22:27