SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
INNEBANDY
P01/02

Fröjereds Innebandy P01/02


Vilken avslutning på en formidabel innebandy säsong 2017-2018!
2018-04-18 22:22
Uppladdning inför semifinal i strålande vår sol!


För killarna P02/01 skulle säsongen krönas med ett cupsilver. Warbergspelen blev en härlig säsongsavslutning och man kanske kan kalla det för ”examen”. Att under alla dessa år haft förmånen att fått följa detta grabbgäng sedan de var ”små innebandyspelande knattar” till att i helgen stolt få göra entré i så när ett fullsatt Wictory Center och spela A-final. En finalmatch som via webben Livesänds med ”expertkommentatorer”, ger coola vibbar!


Fröjered gick som tåget i gruppen och kunde stoltsera med hela 19-1 målskillnad och full pott i poängskörd. Man gjorde kanske också sin bästa match i cupen i gruppspelet, när man slog arrangörslaget Warbergs IBK med 2-0. Lite extra ”gött” då just detta lag slog ut oss i just Warbergs spelen 2016 i kvartsfinalen, på straffar!


Semifinalen skulle bli något annorlunda. För motståndet står Rydboholms SK. Ett lag med både ”Västgötalagsspelere” och etablerade A-lags spelare div II. Fröjered tar stort initiativ men får svårt när RSK ”parkerar bussen” och vill vinna bollen från våra forwards vid uppspel. Och de gör det bra, de dubblar i varje sådan situation och kan snabbt ställa om, men där väntar ”demonen”. En fullständigt omutbar, strålande och gigantisk Axel tar för dagen allt. Fröjered tar en rättvis ledning en bit in i första halvlek. Andra halvlek och spelet böljar fram och tillbaks, när RSK får friläge som avstyrs, dock enligt domaren felaktigt och straff är ett faktum. Nu börjar en tuff resa för killarna. Straffen läggs, men spelaren drar bollen bakåt, varpå en FIF-ledare ”spontant” ropar, bakåt. Domaren blåser av straffen för bakåtspel. Domaren dömer nu helt korrekt (otillbörlig påverkan av spel) om straffen och ledaren avisas till läktaren, med ett lagstraff på 5 minuter. Axel kan dock iskallt rädda den omlagda straffen. Fröjered får nu spela 3-5 och 4-5 i hela 5 minuter. Hela laget spelar ett så imponerande, stort och uppoffrande boxplay som alla ”skolboksskrivare skulle vilja ha som uppslagsverk”. Men allra störs spelar Axel som gör räddningar som liksom inte finns. Fröjered vinner bollen påpassligt 14:30 och kan slå in bollen i öppet mål och en 2-0 seger är ett lika stort faktum som en Finalplats.


Att slaget om Västergötland skulle utkämpas i Halland kunde man ju inte tro! Vara IBK mot FIF i final. En drömfinal och stor revangelusta efter förlusterna i serien. Två lag som känner varandra väl, vilket talade för en tillknäppt final. Vara IBK får en drömstart, där Simon, något tufft attackerad, blir av med bollen och Vara stänker upp bollen i kryssen, tid 1:40, otagbart för Axel. Vi är dock lugna, vi vet vad vi kan och har tålamod. Vi låser deras uppspelsmöjligheter på kanterna och håller ett extra öga på OG, de tvings spela upp på center, som vi vill, och där vinner vi bollen och ställer om blixtsnabbt. Två mot ett läge och Oliver sätter 1-1 och resultatet håller sig till period två. 

Andra perioden, bra tryck på läktaren och åter en bra start för Vara som tar ledningen efter 43 sekunder. Båda lagen fortsätter att skapa fina målchanser, där Vara IBK dock har det större bollinnehavet. Vi har inte tänkt ge upp utan ger allt och utmanar oss främst genom individuella prestationer och skapar några målchanser som likväl kunnat resultera i mål. Efter en tilltrasslad situation i Varas slott tar domarna en helt korrekt utvisning och straff efter 12.53 då Vara spelare låser Carls klubba.

En bra slagen straff av Jacob, men en målvakt som gör en fin enhandsräddning på straffen. Vi tar ut målvakten och försöker komma ikapp i spel 6 mot 4. Vara lyckas vinna bollen och avgöra matchen i tom bur 1-4. Vi kämpar in i det sista och gör en bra match, men inte perfekt, och kan konstatera att cupens bästa spelare vinner Warbergspelen.

 

En rättvisande serietabell

Att fighten om serien skulle stå mellan Vara IBK, FIF och Lockerud var från början ingen högoddsare. Många fina innebandy matcher kröntes av årets kollektiva vinst borta mot Lockerud. En match som länge såg ut att vara avgjord, då FIF tagit ledningen med både 0-1,1-2,1-3 och 1-4, då det återstår 1:40 av matchen!? Lockerud Lyckas på denna korta tid reducera till 3-4, innan FIF kan pusta ut. Men fram till denna sista match minut, var FIF klart bäst.


Fatpipe invitation cup

Att bara bli inbjuden till Fatpipe är en häftig känsla och ett kvitto att vi är ett lag med hög kompetens. Vi åkte till Linköping för att ”suga” ut all i att få möte så kvalificerat motstånd. Nervöst, absolut för vem vill åka på storstryk. Men så blev det inte! Grabbarna spelar fyra riktigt bra matcher, där vi lyckas spela på toppen av vår förmåga i samtliga matcher, där vinsten mot ett duktigt Örebro får noteras som en av vår bästa match för säsongen.


Killar uttagna till Västgötalaget

Redan under våren började flera av våra killar åka på VIBF:s sammankomster för uttagning av distriktslaget, inför distrikts SM i Umeå. Killarna som hade hård konkurrens med ett hundratal andra spelare från 13 olika föreningar gjorde bra ifrån sig. Simon G lyckades knipa en backplats i den ordinarie truppen och Samuel D fick den lite snöpliga äran att vara reserv på hemmaplan. Under hösten har även lagets -02 börjat sina resa mot USM 2019.


SM-kvalet

Att ”lilla” FIF arrangerar SM-kval i innebandy för 16-åringar hör ju inte till vanlighet. För motståndet stog Lockerud som vi veckorna innan spelat lika mot i serien (4-4) och ett Örebro som vi i september vunnit mot med 5-2 i Fatpipe. Med dessa förutsättningar var känslan bra. Vi börjar lite lyckligt och får se oss besegrade av Lockerud där slutresultat blir 3-4 och vist det var nog rättvist, vi gör en bra match, kanske inte så bra som vi kan, när vi är som bäst, och bäst måste man vara när det gäller SM-kval. En tung uppförsbacke när vi tar oss an Örebro, som spelat lika mot Lockerud och har allt att vinna. Vi orkar inte riktig mentalt att ladda om men är en erfarenhet rikare, kanske inte riktigt vad vi tänkt, då vi känt av vi närmat oss Lockerud i utveckling och kanske var det vår tur att vinna, samt ett Örebro som vi tidigare vunnit mot. Men helt klart, det är små marginaler och den som har bästa dags formen går ofta vidare dessa sammanhang. Så har i efterhand kan noteras att: S Möller, H Nygren, I Sellberg, N Freij samt N Blom vinner distriktslags SM med Örebro i Umeå! Där H Nygren (Örebro) som mot oss gör ett mål, även sätter två baljor i SM-finalen!

Med detta som bakgrund, kan FIF-killarna känna sig stolta över det de presterar i matchen mot Örebro, trots förlusten. Noteras kan att vi tar ledningen i matchen både en och två gånger och har dom liksom på fall, men orkar inte riktigt hela vägen.


Hur står sig killarna utvecklingsmässigt i ett nationellt perspektiv

Det rådet ingen tvekan om att killarna har kommit långt i sin utveckling. Större delen av gruppen är födda -02 och har i de flesta sammanhang fått fightas mot äldre killar (då man inte har haft spelare för ett rent -02lag). Av de 24 lag som tog sig till regionfinal i SM-kvalet har Fröjered spelat mot närmare hälften av lagen. Några exempel på resultat, där killarna inte någon gång blivit utspelade:


Ledberg IBF-FIF                             3-2
Karlstad IBF Ungdom-FIF            4-4
Örebro SK Ungdomsklubb-FIF    2-5     5-2
FBC Lerum-FIF                              4-4
Fagerhult Habo IBK-FIF                6-6     1-6
Partille IBS-FIF                               5-2
Hovslätts IK-FIF                             5-2
Warberg IBF-FIF                             0-4     3-2     0-2 (Warberg spelen 2018)
Lomma FBC-FIF                             4-3


Det måste i sammanhanget noteras att de både finallagen i SM 2018 för 16-åringar, var Ledberg och Hovslätt. I Fatpipe invitation cup 2017, gjorde FIF sin bästa period, då man spelade 0-0 första perioden mot svenskamästarna Hovslätt, med Knutas, Bäck och CO.


A-lags debutanter

Under året har några av killarna gjort sina A-lags debuter. Att som 15–16-åringar pröva på tempot i div. II har varit en tuff utmaning för killarna. De har gjort det riktigt bra, med både mål och assist i protokollet. Ytterligare spelare i åldersgruppen har varit med och tränat med seniortruppen, vilket har bidragit till att killarna har fått sen skjuts i sin utveckling. Fröjered bygger för framtiden.


Torsdagsfika – tid för kamratskap och chill

Idrott är inte bara resultat på en matchtavla och individuell utveckling, det är så mycket mer. Det är möjligheten till stort kamratskap och en stark och positiv känsla av att tillhöra och gemenskap i en grupp. En grupp med samman intresse och mål. För att förstärka och skapa förutsättningar för denna gemenskap/kamratskap har torsdags fikat varit ett bidragande inslag. Torsdagar med teori, taktiksnack och en massa ”gött tjöt” om ”ditt och datt”.  


Men alla sagor har ett slut för att nästa skall ta vid. Nu ser vi framemot nya utmaningar och stora förväntningar på en ny givande innebandy säsong.


Vi ledare vill tacka alla spelar för de fantastiska minnen vi har skapat tillsammans, vilka vi kommer att dela för resten av våra liv. Tack!

 


/johan

 

PS

Tänk att ordet ”bakåt” kan få oanade effekter, som att i sin sista match få tillbringa på läktarplats. 

Cupframgångar i Warbergspelen?!
2018-04-12 23:05
Två stolta cupvinnande lag, Örebrocupen 2017.
Till helgen bär det iväg till Varberg för FIF:s framgångsrika P01 & F03 lag.

Fröjeredsgrabbarna är revanschsugna, då man i Warbergsspelen 2016 förlorade mot just Varberg i kvartsfinalen med snöpliga 3-2. Ett Warbergs IBF som tog sig ända till final. Denna helg får man chans till revansch, då Warberg IBF ingår i samma grupp B som Fröjered.

För tjejerna fanns det inget som kunde hejda dem året 2016, 5 cupsegrar totalt där Warbergspelen var just en av dessa, vinst 2-1 i finalen mot Lindås Waves och man kunde åka hem med guldet. 

Följ lagens "guldgrävning" i helgen genom att ladda ner Appen "warbergsspelen".

/johan 

Missa inte turneringsappen där du håller dig uppdaterad om resultat! Gå in på Appstore och sök på "Warbergsspelen".
Ännu är det inte slut....
2018-04-02 18:23
..... för denna säsongen!

Imorgon tisdag, spelar P01/02 sin sista seriematch kl 19:30 i Sparbankshallen.

En tuff match väntar mot IBK Elfhög som är ett lag med lite äldre killar, vilket gör deras spel, ordentligt fysiskt. Så det gäller för FIF-grabbarna att stå upp i sargspelet och inte vika ner sig en tum.

Nu avslutar vi en väl genomförd serie på bästa möjliga sätt och samtidigt nyttjar matchen till en bra genomkörare innan cupspel väntar i Varberg, helgen den 13-15 april.

Rock´n Roll!

/johan
 
Och så fick vi svaren!
2018-03-24 09:32
Gemensamt käk inför kvällsmatch mot Tibro.
FIF - Tibro IBK  11-2 (3-0,3-0,5-2)

Efter bra förberedelser med gemensam kvällsmat och en riktigt bra uppvärmning skulle Tibro bemästras.

Publiken kom inte förgäves, flera mål var riktiga delikatesser och härliga PP och tuffa tag. Tibro ett lag att räkna med, de kämpar och sliter som inget annat lag, med ledare som är otröttligt positiva. Så vi måste vara på tå och spela brett och spela loss bollen snabbt. Med en något mindre bra insats i ryggen, då mot Alingsås borta, kunde vi nu knyta näven och visa vad vi kan i tre hela perioder. 

"Målandet" började redan efter 3 minuter då vi ställer om snabbt och Love serverar Oliver som enkelt gör kvällens första mål. Tibro skapar några halvchanser men Axel visar upp sin storhet i målet och visar stor form inför rådande Warbergs cupen! 5:40, snabbt uppspel på Lucas som tar löpning och tills läget kommer och då snyggt placerat skottet lågt i väster hörn, otagbart. Ett uppspel och avslut som vi tränat på under veckan, snyggt! 17:15 kan Isak spela fram Carl som stänker in 3-0 målet via ribban och in i taket. Matchen är punkterad. En stark laginsats där Isak visar upp ett härligt självförtroende, Oliver snygga hattrick och stort slit av Hugo.

Och hur blev det då med frågorna som skulle få sina svar...?

  • En ointaglig andraplats säkrades, FÖRE 3:an Lockerud.
  • Samuel befäster andra platsen i seriens poängliga (dagens skörd 6p).
  • Oliver fortsätter att hålla sig på planen, det är ju där man vinner matcher!
  • Love, ledare av interna skytteligan, får efter dagens match sällskap av Samuel, Lucas och Simon.
  • Blom har koll på klockan? Vi vågar inte chansa, vi går inte till omklädningsrum i halvlek.
  • Pappa Stäveryd levererar i sekretariatet, men kanske något för lite Lasse Stefanz!
  • Nej, något försäljningsrekord i kiosken blev det inte.

Och ni som nu hade förhinder att komma och se matchen mot Tibro får nu en ny sista chans tisdagen den 3 april kl 19:30, då avslutar vi säsongen i Sparbankshallen mot Elfhög.

Vi ses!

/ledarna
Spelade matcher
Tis 3/4 19:30
11 - 1  
Tor 22/3 19:30
11 - 2  
Lör 3/3 11:30
2 - 10
Sön 25/2 14:00
10 - 1  
Lör 17/2 12:00
4 - 1  
Lör 3/2 15:00
5 - 2  
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från sektionen
Fröjered Innebandy, 08/12 16:45 
Fröjered Innebandy, 25/11 18:21 
Fröjered Innebandy, 25/11 13:30 
Nyheter från föreningen
Fröjereds IF, 28/05 21:04 
Fröjereds IF, 28/04 10:36 
Fröjereds IF, 12/04 22:27