2022-12-13 22:08
Wille och Lukas i boxplay. Tillsammans gör de hela 7 poäng i matchen.

Herrjuniorerna spelade på söndagskvällen match bort mot Skara.
Juniorerna ville inte vara sämre än A-laget som besegrade Skara hemma på fredagskvällen.
Fröjered startar matchen bra och vinner bollar högt upp i plan tack vare hög press. FIF vinner första perioden, ställning 1-3 efter ganska bra spel.

I andra perioden blir FIF lite stillastående och tar inte jobbet fullt ut och plötsligt har Skara kvitterat till 3-3. Sista 10 minutrana tar laget tag i spelet igen och kan gå till pausvila med en 2 målsledning igen.

Simon utökar ledning i början på 3:e och det börjar kännas avgjort. Skara drabbas av ett antal utvisningar i 3:e perioden som blir lite sönderryckt. Fröjered lyckas bara gör ett mål under alla PowerPlay i sista perioden. Målet gör Axel när han hittar rätt med ett skott utifrån. Så där finns det mer att träna på i PowerPlay framöver säger tränare Samuel Dahlström efter matchen.
Matchen slutar 3-7 och en helt rättvis seger till Fröjered.

Detta innebär att Herrjuniorerna är obesegrade så här långt in i serien. 8 vinster och en oavgjord är mer än godkänt. Nu väntar ett juluppehåll och sedan återstår 3 tuffa matcher i serien mot bl.a obesegrade Vänersborg och Fristad. Därefter går de 7 främsta lagen i serien till ett ny vårserie.
Redan nu har FIF säkrat en plats i denna vårserie så första delmålet för säsongen är redan avklarat.

Bra jobbat FIF!

Derbyseger!
2022-10-22 12:51

Skövde IBF - Fröjereds IF 7-13

Alltid gött med en derbyseger, säger ass. tränare Stefan Rundquist. Tycker vi överlag gör en bra match, men samtidigt låter vi det bli period av "hawaispel" vilket jag tycker är onödigt säger huvudtränare Samuel Dahlström.

I tredje perioden blir det 6 mål på mindre än 3 minuter (FIF 4 mål SIBF 2 mål, vilket i sig kanske är ett rekord, och det speglar vad huvudtränaren påvisar.

Max Kjellander i målet skall ha ett extra plus, han gör så att SIBF hela tiden ligger efter i målprotokollet.

Nästa match är hemma den 28:e mot Mullsjö AIS utveckling kl 19:00 i Rosenbergshallen.

Seger i herrjunior premiären!
2022-10-16 17:22
Fredagens målskyttar, Albin 2, Jakob, Wille 2 och Lucas

Äntligen var det dags för seriepremiär för herrjunior när de tog emot Vara i Rosenbergshallen på fredagskvällen.

Vara öppnade bäst och tog ledningen med  0-1 i mitten på första perioden. Fröjered tar över mer av spelet men bollen vill inte leta sig in i Varamålet.

Ställning 0-1 efter första.

I början av andra perioden åker Albin Holmgren på en utvisning för liggande spel. Men i boxplay tar lillebror Jakob bollen och kvitterar till 1-1. Glädjen blir dock kortvarig då Vara åter tar ledningen endast 23 sekunder efter kvitteringen. Wille Rosic Samuelsson kvitterar till 2-2 efter 12.58 som står sig perioden ut.

Wille gör återigen mål i början på 3:e perioden, endast 17 sekunder efter gör Albin mål och ställningen är 4-2 och matchen börjar kännas avgjord då Fröjered är det bättre laget.

Men som vanligt i innebandy så svänger det fort. Vara reducerar till 4-3 efter 5.57. Fröjered fortsätter att ha mest boll utan att skapa de riktigt heta målchanserna. Efter 14.44 får Vara straff som de utnyttjar på bästa sätt och plötsligt är det lika i matchen.  17.07 in i sista perioden åker Jakob på en mycket tveksam utvisning och plötsligt ser det mörkt ut för FIF. Men Lukas Joelsson snor bollen i boxplay och blir sedan nerdragen i kontringen och domaren blåser straff för Fröjered. Lukas tar själv hand om straffen och sätter den kyligt bakom Varamålvakten. När sedan Albin gör sitt andra mål för dagen i öppen kasse så är matchen avgjord.

Rättvis seger med 6-4. Fröjered var det bättre laget och kunde avgjort tidigare, men en ganska typisk premiär med lite oskärpa i avsluten och där vi ibland transporterar bollen lite för mycket istället för att låta bollen göra jobbet.

4st 07:or var med i premiären där alla 4 tar för sig på ett mycket bra sätt. Det ser lovande ut inför kommande matcher

Nästa vecka väntar Skövde på bortaplan på fredagskvällen.

Innebandy på höstlovet
2021-10-04 22:49

För den som är intresserad av att träna innebandy på höstlovet så kan man anmäla sig till 2 dagars träningsläger i Mariestad. Se nedan.

Vi öppnar anmälan till SFY Västergötland på höstlovet för flickor och pojkar födda 2006 och 2007.

Sweden Floorball Youth Västergötland är ett innebandyläger som drivs av Västergötlands innebandyförbund och som ingår i Svensk Innebandys koncept för spelarutveckling. Lägret genomförs under höstlovet vecka 44, tisdag-onsdag, i Novab Arena i Mariestad. Flickor och pojkar födda 2006 och 2007 är välkomna att anmäla sig.

Lägret genomförs i Novab Arena i Mariestad under tisdag 2 november- onsdag 3 november.
Tisdag: Kl 09:00 - 16:00
Onsdag:   Kl 09:00 - 16:00

Det ingår EJ ÖVERNATTNING!

Varje grupp om ca 20-25 spelare kommer få två ledare som följer gruppen under hela lägret. Samtliga ledare har den utbildning som krävs. Allt för att du som spelare ska få en så bra utbildning som möjligt.

Priset för lägret är 800 SEK per person. I priset ingår 2 lunch och 1 T-shirt.
Anmälan är giltig tillsammans med betalning till Bankgiro 5098-1844. I samband med betalningen måste du ange din förening, ditt namn och personnummer.

Sista anmälningsdag är 19 oktober, såvida det inte blir fulltecknat innan dess. I så fall kommer detta kommuniceras på innebandy.se/Vastergotland

Avbokning av plats sker via e-post till david.gillek@innebandy.se
Om du avbokar din plats på Sweden Floorball Youth Camp Västergötland senast den 29 oktober återbetalas hela avgiften. Om du avbokar efter den 29 oktober återbetalas allt utom 300 kronor.

Om du avbryter din vistelse hos oss under lägret sker ingen återbetalning.