FIF hade greppet om serieledarna
2020-01-19 23:01
P10 förgyllde lördagens herr match. Foto Mats Olofsson, Habobild

Fröjereds IF – Smedjans IF 7-7 (3-2,4-2,0-3)

Lördagseftermiddagens hemmamatch kan sammanfattas som en jämn tillställning där FIF efter första perioden kunnat ha ledingen med ett par bollar, en andra period där FIF rycker till en komfortabel ledning och en tredje där oskärpa utnyttjas av serieledande Smedjan, och en sudden där FIF går för seger så när kan ta hem ytterligare en pinne.

Smedjans IF ställer upp med ett på papperet rutinerat lag, men FIF har bestämt att de skall ta revansch på förlusten vid senaste mötet. Det är hemmalaget som tar tag i taktpinnen och har redan efter 7:28 en 2-0 ledning där Simon Lundvold har stått för ”målandet” och känslan är att det är i underkant. Smedjan är inte ofarliga och kan reducera till 2-1, tid 12:20. Det är högt tempo med hög press som gäller för att inte låta Smedjan vila med bollen på planen vilket är sättet FIF skall vinna matchen. Hemmalaget utökar ledningen 18:05 av Axel Stäveryd som utmanar och kliver in och avlossar bössan och 3-1 är ett faktum. Med några få sekunder kvar av perioden slarvas det lite i uppspelet och åter reducering av Smedjan 19:57, 3-2 och periodpaus!.

Andra perioden och Smedjans IF kommer ut som en mer samlat lag. De får också med detta en smakstart och kvitteringen sker redan 1:52 in i perioden, 3-3. FIF fortsätter att jobba tätt på motståndarna och i försvarsspelet gör samtliga spelare ett uppoffrande arbete, där gästerna inte kommer igenom vårt täck. Motståndet jobbar med djupledsbollar i hörnen och jobbar därifrån och söker sig till fickan i sina löpningar. Men ett föredömligt samarbete mellan back och forward sätter som oftast stopp för dessa försök till avslut. Vi har bestämt att gå första lång och kontring blir till straff, som Samuel Dahlström förvaltar väl och åter ledning 4-3, tid 2:37. FIF har redan från start extra koll på nr 6 och det är först när P. Sernelid är på planen som gästerna hotar FIF målet. Halva matchen är avverkad innan vi tappar kollen och då kan 4-4 göras av just Sernelid. Smedjan får slita för sina mål och får ingen lugn och ro i varken uppspel eller i anfallszon. 13:11 fullbordar Simon Lundvold sitt hattrick och åter ledning för FIF, 5-4. Backarna Simon Gustavsson och Jacob Lindberg utökar ledningen till 7-4 innan periodpaus. Innan periodpaus får FIF en utvisning (”billig sådan”) på Martin Gustavsson och det är kanske från nu matchen vänder.

Tredje perioden och nu skulle det bli många avbrott. Sammantaget spelar hemmalaget med fullt manskap på planen i tio minuter. Utvisningarna duggar tätt och hemmalaget får i stort ägna hela perioden att försvara sig. Fem mot fyra växlar och blir också 5 mot 3. Med ett föredömligt boxplay kan FIF hålla bollen borta från nätet, länge och väl. Dock skall seriesuveräna Smedjan lyckas kvittera till 7-7 med bara 1:12 kvar av matchen. Och skam vore väl annat än att div1 meriterade spelare skall kunna göra mål i PP som varar konstant i de sista fyra minutrarna tills det att domaren blåser av matchen.

En förlängning med chansartat spel där FIF går för vinst och tar målvakten med minuten kvar. Där man i sista sekunderna har ett utomordentligt läge att plocka ytterligare en pinne, men bollen smiter strax utanför. Noteras skall att matchen håller på i hela 2 timmar och 15 minuter!? Kan det vara rekord i Sparbankshallen?

Vi gör inte på något sätt vår bästa match, första och andra perioden gör vi okej och tredje glömmer vi.

Formen håller i sig och FIF har nu inte förlorat på de 6 senaste matcherna. Kommande helg blir åter en tuff match, då på bortaplan mot ett riktigt bra Elfhög.

Herrlaget tackar också P10 som förgyllde eftermiddagen med inspring och internmatch i periodpauserna, toppen killar!