P01/02

Referat Friendly Game Day i Alingsås
2014-12-27 21:04

Efter ett snöigt uppvaknande på lördagsmorgonen var det dags att åka till Alingsås för att spela mot 3 nya lag. Sjukdomarna i december hade äntligen lagt sig och vi åkte med 14 spelsugna grabbar.

Något sena inför första matchen, Utbynäs BK, blev det ett snabbt ombyte och en kort, men effektiv uppvärmning. Vi startar matchen bra och det visar sig ganska snart att vi är det klart bättre laget. Matchen vinns med 13-0 och noterbart är att Albin i målet, precis som förra matchen, står för en fin assist.

Match två spelas direkt efteråt och vi kommer inte riktigt upp i det tempo som behövs mot IBF Backadalen. De tar ledningen med 1-0 och det behövs 10 minuter innan vi kommer in i spelet. Sista 10 och andra perioden är vi bra och visar det spelet vi kan. Slutar med en rättvis 5-1 seger till oss.

Nu blir det en välbehövlig paus med mat och speedshooting-tävling. Grabbarna slåss om hårdaste skottet och det blir Jakob L. som drar det längsta strået och vinner en klubba.

Tredje matchen ska vi möta IBK Alingsås, som också är obesegrade. Vi bestämmer att vi ska köra fullt från början, då vi tror att vi är det snabbare laget. Första perioden spelar vi fantastiskt med flera fina kombinationer där vi får visa vad vi kan. Perioden slutar 4-0 till oss och då har deras duktiga målvakt ändå gjort 16 räddningar. Andra perioden startar med 1-4 och 2-4 inom 2 minuter, men vi behåller lugnet och spelar runt dem på utsidan. Tack vare vårt fina passningsspel, som var den stora skillnaden mellan oss och de andra lagen, tar vi kommandot igen. Matchen slutar 9-3 till oss och vi har fått ett litet kvitto på att vi tränar och utvecklas bra.

Vi fick med 2 spelare i All Star Team, grattis till Simon G och Axel S!

Bra spelat allihop, vi är stolta ledare och föräldrar!