Omvälvande fredagskväll i Mariestad!
2018-01-28 23:49
Peptalk inför match!

Lockerud-FIF 3-4 (1-1,0-1,2-2)

Då var det åter dags att möte Lockerud, ett riktigt taggat FIF har åkt till Mariestad för att vinna! Och därmed ta revansch på förlusten i SM-kvalet. Men det är alltid tuffa matcher mot detta gäng så det gäller att vara hundraprocentig i tre hela perioder. Äntligen skulle Nike, Kratos, Bie och Zelos vara på vår sida.

Matchen börjar lite trevande från båda lagen och redan efter en minut får vi ett 4 mot 5 underläge, utvisning på Lukas. Vi håller dom långt från mål, vilket gör att deras få avslut kan ses som halvchanser. Vi spelar ”äckligt” disciplinerat och Lockerud har svårt att få till några uppspel. Vi bryter fler gånger i deras uppspelsfas och kommer till vassa avslut. Fint framspelad får Hugo öppet mål och dundrar bollen i ribban, klart värt ett bättre öde. Istället kan Oliver spela fram Axel och 1-0 är ett faktum, tid 8:38. Vi kommer enkelt förbi deras styrspel och är snabbt inne på deras planhalva och kommer till snabba avslut, där Olle i Lockerudsmålet får visa upp hela registret för att hålla dem kvar i matchen. Efter fjorton minuter tappar vi markering på Lockeruds bästa spelare och kvitteringen, 1-1 är ett faktum. Trots lika är det vi som har kommandot, vi vinner som oftast bollen både i försvars och anfallszon. 19:10 får vi så chansen att spela PP, vi kommer dock inte riktig till och tiden rinner ut till pausvila.

Andra perioden och fortsättning på PP utan någon utdelning. Lockerud kommer ut med mer energi och högre fart. 8.03 är det Olivers som åker ut och vi får spela 5-6 då den avvaktande håller på i över minuten, vi reder ut även detta och inte heller i fem mot fyra så lyckas de göra mål. Samtidigt som Oliver kommer in, åker han på en ”hockey” tackling och vi får nu chansen att visa upp vårt effektiva PP. Med Jakob och Simon skjutklara kan Samuel bara servera dem och denna gång blir det Jakob som dundrar in 2-1 efter 10.35. Halvleken fortsätter med tuffa men rättvisa närkamper i sargspelet och vi vinner många av dessa, där för dagen Isac är den mest framgångsrika av FIF-spelarna. Även Lowe är magisk på att komma loss i dessa situationer och efterföljande omställningarna blir som oftast riktigt vassa. Knapp ledning inför tredjeperioden men känslan är stark att den kunde varit större till vår fördel.

Tredjeperioden och vi var nu förbereda på en annan uppställning från motståndarna än ”tvåtvåett” och därmed ett högre tryck i deras press. Efter åter en vunnen tekning av Samuel (Lockerud skickade fram allt dom hade för att försöka vinna tekningarna), kan Jakob göra sin gubbe och snabbt vinna mark och distinkt passa Lucas som redan 0:58 sätter 3-1 målet. Hela laget jobbar för varandra och backarna Erik, Simon och Jakob spelar med en sådan pondus, forwards med Oliver, Hugo och Carl i spetsen springer sönder motståndet. Axel, Lucas och Isac:s fantastiska bollkänsla vinner dueller på löpande band, centrarna Lowe och Samuel som hela tiden ställer till oreda för motståndarna, och Axel i målet som många stunder agerar vägg. Denna kombo bidrar till en helt rättvis utökning av ledningen, 4-1 genom Lucas andra mål för dagen, tid 7:17.  Vi kontrollerar denna tillställning, MEN 18.20 får Lockerud straff och reduceringen är ett faktum, 4-2 med 1:40 kvar. Målvakt ut för Lockerud och vi pressas hårt, och vips så har kaptenen i Lockerud hitta ett hål mellan Axels ben och 4-3 är ett faktum. Klockan visar att hela 1:05 återstår. Vi "hoppar" förestående timeout, vilken mest skulle gynna motståndet mer än oss själva. Vunnen tekning och matchen är avgjord och vinsten ett faktum.

Men det är inte vinsten i sig är som är kvällens godaste sötma, utan sätt vi gör det på. Alla spelar på toppen av sin förmåga, att se alla killar göra detta under en och samma match är nog något  varje tränare/ledare drömmer om, och så lyckas vi med detta just denna fredagskväll borta mot ett stark Lockerud, och då kanske i den sista ungdomsmatchen mot just detta lag. Vi var stundtals helt överlägsna. Kortare perioder kommer de knappt över mittlinjen i sina uppspel, och de få avslut de har ”plockar” vi ner med täck eller bryter bollen så skickligt som man gör när man är i flow, och vist blev det onödigt spännande på slutet när vi snarare borde vunnit med ytterligare ett par bollar, så pass mkt bättre var vi, denna gång!

Vi tackar Lockerud för alla härliga fighter under alla år som vi möts, det är ni som gjort oss så här bra. Underskatta inte en förlorare….. eftersom de skapar vinnare!