INNEBANDY
P01/02

Sökande efter tre pinnar (FIF-MULLSJÖ 13-2) (4-2, 2-0, 7-0)
2016-12-07 19:29

Efter att de två senaste matcherna spelat oavgjort mot både Lockerud och Fagerhult var det nu dags att möta Mullsjö på hemmaplan. Lite nervöst, då Mullsjö spelat jämnt både mot Fagerhult och serietrean Skövde.

Mullsjö startar initiativrikt och med ett högt tempo i omställningarna och kan redan efter 4:09 ta ledningen efter ett distansskott. Vi är inte riktigt med från början, vilket händer lite för ofta. Som tur är, har vi stor styrka i att arbeta oss in i matcherna, vilket visar på mental kraft. Matchen står och väger, det skapas halvchanser åt båda håll, men 8:41 kvitterar Simon Lundvold genom ett snyggt avslut. Vi har nu börjat vinna mer boll och 9:19 kommer ledningsmålet 2-1. Vi spelar tuffare denna match, då vår analys varit att de två senaste ”poängtappen” till viss del orsakats av att vi inte ”stått upp” tillräckligt i närkampsspelet. Alltid svårt att veta vart gränsen går, men det är ju det vi har domare till att avgöra. Ibland går det fort, efter bara fem sekunder 9:24 kvitterar Mullsjö, 2-2. Detta var just den väckarklocka vi behövde. Inom 25 sekunder gör vi två klassmål och vi går till periodvila med 4-2.

Andra perioden och Fröjered äger mycket boll, men låter ändå Mullsjö komma på flera avslut, dock långt från mål. 9:57 får Mullsjö utvisning och vi får nu äntligen utdelning på vår träget inövade Powerplay kombination, 10:52 sitter bollen i öppen kasse! Ett förlösande mål vilket skulle visa sig vara proppen ur. Perioden slutar 6-2.

Tredje perioden, och nu är det långa stunder bara ett lag på planen, Mullsjö försöker men orken tryter. 4:10 kommer periodens första mål 7-2 och målskörden slutar först 17:43 vid Powerplay, och åter igen lyckas killarna få till ett mål genom en inövad kombination. Matchtavlan visar då 13-2.

En innebandymatch som står lite och väger fram till andra perioden, då Fröjered spelar upp hela sitt innebandy kunnande, där alla i laget återigen visar prov på stor kompetens, med en mycket hög lägsta nivå. Ett extra omnämnande ges till lagkapten Samuel Dahlström som leder laget med bravur och för dagen sätter två riktigt fina kryssmål. Noteras även Carl Eriksson som är inne på sex av lagts gjorda mål, inte som målgörare, men inte desto mindre som framspelare, stor löp vilja, aktiverar ytor och åter igen en riktigt bra defensiv.

Nästa match nu på lördag, Skövde står för motståndet på bortaplan som uppenbarligen är inne i en imponerande utvecklingskurva med fina resultat under säsongen, där kommer vi sättas på prov.

PS

Till sist men inte minst en litet tips till alla innebandy älskare eller skeptiker, kom förbi och kolla in FIF P02-01, ta chansen och upplev detta innebandygäng vilka spelar en riktigt underhållande och publikvänlig innebandy.

Känns lite som den gamla goda tiden (-96/97), när ”kula”, Berg och Fredriksson mfl gjorde livet surt för motståndarna och avancerade till div 1.