INNEBANDY
P01/02

Spännande publikmatch i Sparbankshallen!
2016-11-22 08:04

När innebandy är som bäst, återigen en publikfriande match liksom bortamatchen mot Grästorp. Just nu är vi laget att slå och det märks på våra motståndare, de är "taggade till tänderna". Fagerhult var inget undantag. Sällan har man skådat ett lag kämpa och slita så i tre hela perioder och som till slut, 19.53, får sin belöning genom att kvittera och ta med sig en "pinne".

Fröjered börjar matchen med stort bollinnehav och tar ledningen med 1-0 efter 2.46. Vi slappnar av och Fagerhult kan kvittera till 1-1 redan efter 2.55 i sitt första anfall. Vi trycker återigen på gasen och 7.56 kommer ett fint backskott och ledning 2-1. Fagerhult jagar och sliter över hela planen och vi får inte någon riktig arbetsro. Vi löser deras höga press exemplariskt och skapar då ofta 3-2 och 3-3-situationer. Tyvärr förvaltar vi inte dem på bästa sätt som vi annars brukar(bara att träna på ännu mer). Vi fortsätter att skapa chanser och har som oftast etablerat spelet på Fagerhults planhalva. 13.22 sätter Carl Eriksson bollen snyggt i krysset efter att ha hittat upp fint i "fickan". Första periodvilan med stort spelövertag och ledning 3-1.

Andra perioden och Fagerhult visar att de vill vara med och slåss om poängen. Vi fortsätter spela en vårdad innebandy, men blir ganska snart lite bekväma och inte fullt fokuserade. Fagerhult förvaltar ett frislag(där vi inte riktigt är med) och 4.27 kommer reduceringen 3-2. Mer skulle det bli nästan direkt, 4.39 kvittering till 3-3. Så snabbt kan en betryggande periodledning vara ett minne blott. Men, det är just detta vi behöver träna på. Att ha en ledning, vara det spelförande laget, "falskt" känna att detta vinner vi nog. Men, så plötsligt, är det match igen och man måste vara skärpta i varje situation, annars vinner man inte närkampen, får till den där snabba spelvändningen eller det där kyliga avslutet. Vi blir helt enkelt lite stressade och griniga. Men nu kommer kämparandan och vinnarskallarna i oss, vi spelar ut vårt fulla register. Backarna tar nu de där extra stegen in på motståndarnas planhalva och blir då mer delaktiga och riktiga anfallsvapen. Simon Gustafsson skjuter och 4-3 är rättvist. Andra periodvilan och ledning 4-3.

Tredje perioden startar med en tidig Fagerhults utvisning, 1.31. Vi spelar oss fram till flera fina lägen för avslut, men lyckas inte få in bollen. Fagerhults frenetiska kämpande och tuffa spel gör det verkligen svårt för oss. Men vi klarar av att spela oss ur övervägande gångerna, mycket tack vare stor rörlighet och löpvilja av forwards. 14.29 kommer 5-3 av Oliver Pettersson. Spelet jämnar ut sig något och Fagerhult gör 5-4 på en vändning, där vi tappar bollen för enkelt i mittzonen. Ytterligare två minuter senare, 17.14, kommer 5-5 och då känns det för första gången att detta kan sluta hur som helst. Repliken kommer redan 17.37, dagens finaste klapp-klapp spel med en Axel Stäveryd som kan sätta in 6-5-bollen i öppen kasse, "gåshud"...

Men Fagerhult såg sin chans 18.38, då vi drar på oss en korrekt dömd, men så snöplig, utvisning. Fagerhult skapar ett hårt tryck och med sex utespelare lyckas de 19.53 att kvittera för fjärde gången och 6-6 är ett faktum. Och med tanke på hur matchen utvecklade sig kanske det faktiskt var rättvist.

En bra genomförd match, med många bra beslut. Flera spelare visar ett brett register, som Isak Wänerstig, oftast en kylig målgörare, passar idag fram till två riktigt fina mål.

På fredag är det dags att möta det alltid lika spelskickliga Lockerud på bortaplan, vi längtar.

Nya träningar till veckan där intensiteteten och fokuset ska lyftas.