SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
INNEBANDY
P07
Guld i Sibben Cup!
2020-01-06 15:27
Guldhjältarna! Bakre: Simon B, Isak, Simon P, Adam, Jakob, Elias J, Erik, Fabian. Främre: Albin K, Ludvig, Anton, Simon Ö, Elias V, Ville.
Sibben cup som spelas i Skövde 3-5 jan var vi med i för andra året. I cupen spelar 116 lag från Varberg i söder till Leksand i norr. Förra året spelade vi i P11 och då var det fyra matcher på två dagar utan slutspel. I år var det P 12 som gällde och då var förutsättningarna gruppspel fredag och lördag samt A eller B- slutspel på söndagen. Av våra tretton 07-lirare var det elva som hade möjlighet att vara med på cupen. Det blir ju precis två femmor och en målvakt, så vi fick möjligheten att anmäla även Isak och Adam från P08 och Erik från P09 som reserver om något skulle inträffa och det gjorde det ju.....

Första gruppspelsmatchen var mot Fristad och spelades i C-hallen i Arenan på fredagen 13.45. Lite svårt hade vi att komma igång mot ett lågt stående Fristadsförsvar. Ju längre in i matchen vi kom så lärde vi oss att hantera det något sträva golvet som var lite ovant för oss. Vi håller ihop matchen fint och lyckas vinna med 3-0. Detta var enda matchen för oss på fredagen men som tur var fanns det ju massor av matcher med andra FIF-lag att spana in och heja på!

Andra gruppspelsmatchen var mot Onsala på lördagen 12.00 i Idrottshallen. Här var det lite längre paus innan vår match, så vi fick gott om tid att värma upp på planen i hallen som vi kände oss ganska hemma i, känns som en blandning av Odenhallen, en gammal islada och vår egen Idrottshall. Trångt och gemytligt! Onsala mötte vi även förra året. Då slutade det lika och det var en riktig holmgång både på planen och på läktaren. I år var det andra bullar och grabbarna tog tag i taktpinnen direkt. Anton som spelade ute denna match fick dessvärre problem med knäna, så Erik som var reserv i och med att 08:orna spelade själva fredag-lördag fick hoppa in och hjälpa till. Elias J var grym i målet och det tillsammans med övriga lagets fina insats gjorde att vi vann med 5-1. Efteråt när vi firade i omklädningsrummet så kom Onsalaspelarna förbi och gratulerade till fint spel. Snyggt gjort av dem, riktiga förebilder hur man tar en förlust.

Lördagen var inte slut där, utan vi skulle även spela vår tredje gruppspelsmatch. Denna gång i sista matchen för dagen i A-hallen i Arenan 20.30. Motståndare var SK Örnen från Värmland. Vid seger skulle det bli en målskillnadsaffär mellan oss och de andra gruppettorna. Vid förlust skulle vi antagligen bli tvåa i gruppen. Som så många gånger förr gäller det att ta en match i taget. Vi fick inte till något jättevägvinnande spel i denna matchen och bättre blev det ju såklart inte när Ludde skadade vaden tidigt i matchen. Tråkigt såklart. Vi spelade nästan hela matchen med tre backar. Grabbarna fixade även detta och vi vann med 4-0. När tabellerna räknats ihop kunde vi konstatera att alla gruppettor hade 9 poäng. Målskillnad fick avgöra vilka två som gick direkt till semi och vilken som fick spela kvartsfinal. Fröjered+11, Stenungsund +14, Hovslätt+15. Det blev vi som fick spela kvart med matchstart 8.45. Sent i säng och tidigt upp men vad tusan, är man med i en cup så vill man ju spela matcher, tänk positivt!

Kvartsfinalen spelades mellan FIF och Ale i gamla kavelbrohallen. Samling 7.45, men alla var nog där redan 7.30. Här taggades det för slutspel! Vi tog vår obligatoriska promenad för att friska upp hjärna och lungor inför matchen. Nytt golv var lagt i hallen och det var riktigt bra. Den här matchen blev rejält spännande. Vi startade med tre backar i och med att Luddes vad inte hade tillfrisknat över natten. Det hände mycket i den här matchen. Albin skadade också han vaden, så Erik fick hoppa in igen. Utvisningarna haglade och lika så frislagen. Båda lagen var överrumplade av vilken nivå som gällde i bedömningarna. Lagen turades om att ha ledningen, men grabbarna gör en riktigt bra match trots alla avbrott och utvisningar. I slutet så kunde vi dra ifrån och vinna med 6-4. Vi var i SEMI!

Semin gick av stapeln 15.00 i nya Kavelbro Arena. Tidaholms kommunpolitiker: -åk till Skövde och titta, så här vill vi ha det i Tidaholm! Som motståndare väntade vassa Stenungssund. Till denna match hade det verkligen fyllts på med Fröjeredare på läktaren. Mäktigt stöd! Ändå var det bara en föraning om vad som komma skulle....I denna matchen fick vi för första gången någonsin spela i våra röda tröjor i och med att Stenungssund var blåsvarta. Till denna matchen var Isak och Adam från P08 inkallade. Häftigt med två 08:or som går in och spelar från start som om det vore den självklarast saken i världen att göra. Det var förlängning i matchen innan, så vi fick endast två minuter på planen innan det var dags att blåsa igång.  Här öste killarna på från start och skapade mängder av lägen och avslut. Snabbt och häftigt spel, men bollen hade förtvivlat svårt att gå in. 1-1 stod sig länge, men i slutet pangade Jakob äntligen in 2-1. En utvisning när det är 40 sek kvar får nästan hjärtat att sätta sig i halsgropen, men grabbarna gör en heroisk insats och fixar det hela. Vi vinner med 2-1. Vi är i FINAL! Efter matchen tackar Stenungssundspelarna för matchen på ett fint sätt. Ytterligare en fin uppvisning i bra förlorare! Nu var det bara att ladda inför finalen som spelades som sista match i hela cupen i C-hallen i Arenan 19.45. Skulle våra grabbar orka? De hade trots allt varit uppe sen 06.00 i morse.

 En fin uppladdning inför finalen fick vi när vi kollade på Fröjereds F06/07 i deras kamp mot Fagerhult/ Habo i B-finalen. Bara inspringet med pokalen och medaljerna på mittpunkten var häftigt att se!  En rafflande och tät historia som FIF gick segrande ur och fick lyfta pokalen till allas jubel. Stort grattis!

Nu var det dags. A-Final i Sibben cup. Bankeryd är motståndet, som slog ut starka Hovslätt i semin. Spända killar (och ledare) vankade av och an nere i korridorerna och väntade på klartecken för att inspringet kunde börja. Ok, klart. Inspringet börjar, Bankeryd är hemmalag och springer först, spridda applåder hörs. Fröjeredgrabbarna hänger på, när de kommer in så drar FIF-klacken igång med trumma och allt. Mäktigt är bara förnamnet! Grabbarna presenteras med namn och klacken hänger på, häftigt!

Matchen startar i ett högt tempo och Bankeryd är riktigt bra och ger oss många svåra situationer att reda ut. Vi behåller kylan och försöker spela vårt spel. Grabbarna gör det riktigt bra och i slutet av första perioden leder vi med 3-1. Då blir Elias J tacklad och brakar rätt in i sargen och väggen med huvudet först. Det ser riktigt otäckt ut och smällen verkar tagit värst på halsen. Elias blir liggande en lång stund och hjälps sedan av planen av föräldrar och andra sjukvårdskunniga Fröjeredare som skyndat dit. Tack för er snabba insats när ni hjälpte Elias både på planen och utanför. Många grabbar i laget blir skärrade av situationen och behöver samla sig innan matchen startar igen. 3-1 står sig till paus. Erik får hoppa in igen, nu på Elias plats. I andra halvlek går Bankeryd ikapp till 3-3 och när 10min återstår får Jakob en smäll på knäet och får bli sittande på bänken med ispåse på det onda knät. Vi får går ner på tre backar, har folk skadade högt och lågt, har två 08:or och en 09:a på planen och spelar final i Sibben. Men, vi ger oss INTE! Grabbarna sliter som djur och 3-3 står sig perioden ut. Elias J kommer gående från omplåstringen lite vimmelkantig med en ispåse på halsen och sätter sig på bänken för att gjuta mod i grabbarna inför förlängningen. Jakobs ispåse har gjort nytta och han kan återigen vara med. Nu väntar förlängning. 3 min 4 mot 4. Därefter 12 min 3 mot 3.Vi börjar med 4 mot 4: Spännande så det förslår, Anton i målet ÄR en mur och står för några makalösa räddningar. En del föräldrar står medvetet bakom pelarna på läktaren för de inte vågar se på. FIF-klacken är enorm och öser på, på ett sätt som skulle få varenda SSL-förening att bli avundsjuk! Chanser åt båda håll, men inga mål. Kort paus med peptalk inför 3 mot 3. 3 mot 3 som bara ska pågå i tretton sekunder, för Fröjered vinner tekningen, äger bollen och spelar runt och Fabbe sätter Jakob i favoritläget. Missilen är avlossad och nätet står som en strut! Total glädje, klubbor och glasögon åt alla möjliga håll. Mammor tjuter, vuxna karlar kramas. Fotografer trängs och försöker komma fram. Alla känslor bubblar fram.

 Prisutdelning med medaljer och när pokalen höjs i skyn vill jublet aldrig ta slut. Föräldrar, släkt och vänner, klacken med medlemmar från alla möjliga FIF-lag med F04/05-gänget i spetsen gjorde inramningen till den här finalen till något alldeles fantastiskt!
Enligt Sibben-personalen var Fröjereds P12-lag det lag som blev absolut gladast och firade och firades allra bäst. Härligt omdöme! Så stort tack till alla som på ett eller annat sätt stötta laget under cupen!

Vilken cup vi kan se tillbaka på! Gruppspelsmatcherna som kanske gick lite lättare och sedan slutspelsmatcherna där det var nerv och spänning i varje match. Vilket härligt gäng killar vi har i laget. Alla är olika både som spelare och personer, där alla är helt avgörande för att få ihop ett lag/gäng. Den här segern är en riktig laginsats, där alla är lika viktiga. Vilken utveckling vi har sett på grabbarna. Det kan vi bl.a tacka den härliga Fröjeredsandan för, där vi hjälper varandra mellan både flick och pojklagen i både träningar, träningsmatcher mot varandra och låna spelare till matcher. 

Sent på söndagskvällen efter finalen och med pokalen i hand drog vi alla hem till Stefan och Marie på segerbankett med pizza där även Henke överraskades på sin födelsedag med skönsång från grabbarna. Bilder och videos från finalen spelades upp på tv till allmänt jubel. Kalaset avslutades sent och Anton med nr 1 på ryggen tog med pokalen och vad vi tror är matchbollen hem som ska gå som vandringspris mellan grabbarna i nummerordning under våren.

Nu är det bara att träna på och ladda inför vårseriepremiären lör 18 jan, då vi möter Fagerhult/ Habo hemma.

Vi ses/ Staffan

Nyhetsarkiv
Säsongsavslutning2021-04-06 17:21
Slutspurt av säsongen2021-03-27 19:56
Träning inomhus igen!2021-01-21 21:30
Träning Lördag 10/102020-10-05 08:22
Uppstart Träning 7/9 2020-09-06 14:58
Inställda träningar!2020-03-13 18:35
Matchkläder på imorgon2020-03-10 18:33
Vecka 7 Träningstider2020-02-07 10:02
Mat på fairplaycup2020-01-30 21:43
Matchflytt2020-01-27 20:18
Guldfika från JS Livs!2020-01-09 18:13
Guld i Sibben Cup!2020-01-06 15:27
Betalning Sibben cup2019-12-28 16:13
Onsdag 11/12 te 19.002019-12-10 14:53
Onsdag 5/12 tr 19.002019-12-03 16:35
Match flyttad!2019-11-04 17:57
Arbetsfördelning P072019-10-17 20:24
Sibben cup 2020 anmält!2019-10-11 17:38
Vänerns Pärla Cup2019-09-18 22:08
Träning Onsdag 27/2 2019-02-25 21:27
Sibben Cup är nära..2019-01-02 20:27
Träningen2/12018-12-31 09:06
Sibben cup Spelording2018-12-17 10:28
Kiosklistan2018-12-06 20:15
Sibben cup2018-10-16 19:33
Ändrad seriematch!2018-09-10 12:57
Vänerns pärla cup 20182018-09-10 12:43
Tack!2018-04-02 18:26
Hovslätt cup 20182018-04-02 17:07
Hovslätt cup2018-03-19 22:18
Inställd träning!2018-02-13 22:03
Tvättlista 20172017-10-09 21:56
Info Vänerns pärla cup2017-09-23 20:27
Utprovning kläder mm2017-08-27 22:05
Ungdomsavslutning!2017-04-16 20:17
Innebandy vs fotboll2015-09-10 21:52
Träningsstart2015-01-03 22:57
Full fart på lilla VM2014-12-19 20:32
Lilla VM på fredag2014-12-16 15:56