INNEBANDY
DAM

Stark prestation i hemmapremiären
2021-09-29 12:31

I söndags fick vi äntligen beträda Sparbankshallens golv i en tävlingsmatch igen, det var verkligen efterlängtat, både av deltagare i matchen och av publiken.

Matchen spelades mot Västra Mälardalen, ett lag som vi historiskt sett haft det väldigt tufft emot, de var även denna gången lite för tuffa, resultatet slutade 1-3.

Vi hänger dock inte läpp för det, vi visste på förhand att det skulle bli en tuff match med mycket fysiskt spel, så blev det också. Domarparet höll en betydligt högre bedömningnivå än vad vi vanligtvis brukar vara vana vid, vilket jag personligen egentligen tycker är både kul och helt rätt men i den här matchen hade vi nog varit mer gynnade av det gamla vanliga. Jag vill verkligen poängtera att jag inte skriver detta som något klagomål utan bara som ren fakta och jag hoppas verkligen att det fortsätter att vara den nivån genom hela seriespelet, det blir mycket roligare matcher att både spela och titta på, nog om det.

Matchen då, den är kanske inte jättevälspelad från något håll men båda lagen gör det svårt för det andra laget med agressivt bra försvarsspel, vilket i sin tur innebär att det offensiva spelet inte fick så mycket utrymme. Det var dock en match med högt tempo och mycket känslor, precis så som vi vill ha det, en kul match helt enkelt.
Bortalaget gör första målet 05.41 och är det lite hetare laget så långt, efter det kommer vi in i det mer och mer. En välförtjänt kvittering får vi också till i elfte matchminuten, Saga får igenom en passning rakt över centrallinjen till Cornelia som kan raka in bollen, snyggt.

Resten av första perioden är jämn med ett litet övertag åt vårt håll kan jag tycka, det skapas inte direkt några superheta chanser dock.

Andra perioden börjar precis likadant, motståndarna är lite hetare än oss och får också utdelning tidigt, 1-2. Vi kämpar på för att ta oss tillbaka resultatmässigt genom att fortsätta göra det jobbigt för motståndarnas spelare men kommer inte riktigt intill, Västra Mälardalen visar upp bra rutin och styrka i sitt spel vilket håller oss utanför de farliga ytorna. Jag tycker dock att vi försöker på ett väldigt bra sätt, vi har mycket boll och jobbar verkligen för det men får inte riktigt till det i offensiven. Tyvärr får Västra Mälardalen ett lite turligt 1-3 mål i slutet av perioden, ett mål som skulle visa sig bli matchavgörande.

Trdeje perioden är väldigt lik den andra, vi gör vad vi kan men orkar inte riktigt komma igenom deras fysiska försvarsspel som dom bemästrar oerhört bra.

Våra heta lägen för att komma närmare uteblir, visst har vi lägen som mycket väl hade kunnat blivit mål men det vill sig inte riktigt den här gången.

Matchen slutar 1-3, vi lyfter på hatten och konstaterar att Västra Mälardalen var lite för starka den här gången. Vi tar dock med oss ett riktigt bra försvarsspel och ett mod i spelet som kommer göra oss bättre och bättre framöver.

Tråkigt med förlust såklart men prestationen som sådan i helhet är bra, vi lär oss massor hela tiden.

Till helgen väntar Kumla på bortaplan hoppas ni stöttar oss där eller via webben hemma i er egen TV soffa.