DAM

Seger i derbyt mot Lockerud
2019-11-04 14:40

Vilket publikstöd och vilken vändning!

Det här handlar inte bara om att tre poäng står på spel, idag spelar vi om vilka som är bäst i länet, matchen betyder väldigt mycket. Så målades matchen upp några minuter innan matchstart av Lockerudstränaren Jonas Boväng. Det uttalandet skapade härlig energi på läktaren, där båda lagens supportrar gjorde vad de kunde för att hjälpa sina lag.
Lockerud var stora favoriter innan matchen, ett favoritskap som de gärna fick ta på sig.

Stämningen i hallen var på topp redan innan matchstart, en välfylld läktare med ena delen rödklätt och andra blåklätt. Det var livat redan innan matchen var igång, helt underbart.
För egen del var det rörande att få höra stödet av Tidaholmarna, en uppskattning som värmde enormt, så jag vill verkligen tacka er som bidrog.

Vi hade en tydlig plan om hur vi ville ta oss an matchen, vi får också matchen dit vi vill på ett bra sätt i det stora hela, tycker jag.

Första bytena kliver vi ut med energi och beter oss precis som att vi spelar på hemmaplan, superkul att se, dock utan att få utdelning.
Istället tappar vi bollen lite olyckligt i samband med en bollvinst och helt fel spelare i Lockerud får tag i den, Ellen Nyman. Hon är klinisk i sina avslut vanligtvis, så även nu.
1-0 tidigt, inte riktigt vad vi önskat, målet får oss lite ur balans. Vi blir ängsliga, försiktiga och låter Lockerud styra matchen helt och hållet, det straffar sig, både 2-0 och 3-0 kommer redan efter 10 minuters spel.
Vi försöker tidigt i perioden korrigera detaljer i försvarsspelet, de detaljerna får vi träff på ordentligt efter deras 3-0 mål. Dock så har vi skapat oss en rejäl uppförsbacke, känslan är dock bra hela tiden, vi går inte ifrån vår plan någonting utan följer den, trots underläget.

Upphämtningen börjar i slutet av första perioden, 3-1 målet av Ebba kändes som lättnad, yes, vi är med igen. När vi sedan i nästa byte vinner bollen i eget vänsterhörn och spelvänder på Lockerud enligt skolboken så står det plötsligt 3-2 på tavlan, ett mycket vackert innebandymål.

Mittenperioden är en period med mycket missade målchanser, framförallt från vår sida men även Lockerud har några farliga lägen där bollen går bredvid målet. Perioden är dock i mitt tycke vår, vi borde ha gjort något mål i perioden men för vår del blir den mållös.
Lockerud däremot lyckas hitta nätet en gång genom en retur som hittar rätt spelare, 4-2 inför sista akten.

4-2 underläge borta mot Lockerud inför sista perioden är ett helt okej utgångsläge kan man tycka, vi var dock inte helt nöjda, vi var förtjänta av mer.
Inga taktiska förändringar, vi behöver dock bli effektivare, det var budskapet inför sista 20 minuterna.

Första halvan av tredje perioden känns från vår sida ganska avslagen, vi kommer inte riktigt in till de farliga ytorna och vi utnyttjar inte heller de lägena vi får till spelvändningar på bästa sättet. 10.00 på klockan, halva perioden kvar och vi får Powerplay för tredje gången i matchen, Time out.
Vårt Powerplay har inte fungerat i inledningen av säsongen, så även i denna match, så Time out, rotation på några spelare med förhoppning att få utdelning. Utdelningen uteblir men vi skapar tryck och får energi, känslan i matchen här är att vi är starkare än Lockerud, vi vinner löpduellerna och är hela tiden först vid sargduellerna.

14.55 får vi tillslut in bollen i nät, Stina Öhgren gör sitt första mål, väldigt vackert framspelad av Hanna som ger Stina tom bur. Direkt på tekning i princip får vi PP igen, vi skapar tryck men utan resultat. Efter utvisningen hänger vi oss kvar i offensiv zon och när Stina avlossar ett backavslut har vi trafikerat så pass bra framför mål att bollen hittar nätmaskorna, kvitterat.

17.13, kvittering och Time out av hemmalaget.

För vår del pratade vi om att det är mycket innebandy kvar och att jobba stenhårt med att förhindra målchans, de här lägena älskar Lockerud och de är riktigt bra på det också.
Mycket riktigt, direkt efter tekning får de ett rejält tryck på oss men vi jobbar så pass bra och visar här att vi är starkare än dem i slutet av matchen så vi står emot.
När vi väl får tag i bollen är det vi som får tryck, ett tryck som vi behåller hela vägen till slutsignalen. Det sakandes heller inte lägen för avgörande, Filippa har ett avslut som bedöms ha träffat ribban, jag säger inte emot men det ser ut som att bollen faktiskt tagit i innerribban och studsar ut. Omöjligt att avgöra från min vinkel men många hävdar att bollen faktiskt var i mål, olyckligt i sådana fall.

4-4 och Sudden death, inte så mycket att säga om, vi är starkare och avgör rättvist genom att Hanna tillslut får in bollen. Vilt jubel både på läktaren och på planen.

Vi vinner alltså matchen med 5-4, ett i mitt tycke helt rättvist resultat, vi var det lite bättre laget denna gången och kan också titulera oss bäst i länet, det var väl så det var sagt.. ;)

Jag vill återigen rikta ett stort tack till alla i publiken, vilken match ni gör.
Hoppas vi ses och tillsammans ger Rönnby en riktig fight i Sparbankshallen på Lördag.