FIF damerna vann med 8-2 på hemmaplan.
2014-11-16 16:34
8-2
(1-0,3-2,4-0)

Otroligt skön seger. 8-2 hemma mot Pixbo är ett riktigt bra resultat och vi ledare är nöjda med nästan alla 60 minuter idag.

Första perioden är lite svajig och det går ganska mycket fram och tillbaka. Vi pratade mycket om innan matchen att vara rejäla, våga hålla i bollen och vara fräcka framåt. Tycker att alla 3 punkter uppfylls och vi blir superjobbiga att möta när vi behåller trycket i anfallszon. Att vi vinner den med 1-0 känns naturligtvis skönt och vi trummar på och jobbar tålmodigt såväl i defensivzon som i anfallszon.

Andra perioden är också ganska svajig och vi känner att vi har mer att ge när vi pratar ihop oss under pausen.

Tredje perioden blir aldrig riktigt spännande vi gör 2 fantastiska snygga mål i inledningen av perioden och går ifrån till en 6-2 ledning vilket vi behåller hela matchen tills Julia och Fogel lyckas peta in varsin kasse i tom bur i slutet.

Överlag är vi väldigt nöjda. Vi rullar på mycket folk och vi är betydligt tyngre att möta idag än föregående match.

Vi hade inte det bästa förutsättningarna ska sägas då vår nummer 2 insjuknade under lördagen och ett par till spelare som var lite oklara innan matchstart. Dock tyckte inte jag det märktes att någon hade skavanker under matchen utan vi gav järnet i 3 perioder.

Våra "tommys" idag..

Tommy, Tommy, Tommy - Matilda Fogelberg #3

Gör sin klart bästa match för säsongen och tar med sin energi och sina styrkor från träning till match. Hon jobbar hårt på egen planhalva samtidigt som hon är ruskigt tung att möta i offensivzon. Hon vänder och vrider och det går inte ta bollen utav henne. Vi tränare vet ju om hur bra hon kan vara och det var därför extra kul att hon visade det idag.

Tommy, Tommy - Sarah Hermansson #89

En målvakt är en otroligt viktig kugge oavsett lag. Att vi i Fröjered har en så bra målvakt som Sarah gör det enklare för hela laget att kunna koncentrera oss på vad som händer utanför målvaktsområdet. Sarah gör ett par grymt viktiga räddningar i viktiga skeden i matchen idag vilket gör att vi får extra energi.

Tommy - Mikaela Svensson #21

Går i bräschen för allt vi pratat om innan matchen. Hon jobbar aktivt utan boll och jobbar väldigt aktivt med boll också. Hon gör det hon är allra bäst på idag. Hon håller i bollen och skapar ytor för sina medspelare. Kröner det med ett hyfsat skott i X i ett viktigt läge i matchen.

Förövrigt var det väldigt svårt för oss att ta ut dessa utmärkelser idag då vi tyckte att det var väldigt många som var bra och gav 110%.

Nu laddar vi om med 3 träningar i kommande vecka och ser framemot att åka till det ljuva landskapet Skåne för match mot Engelholm näste lördag.