HERR

Skön hemmavinst mot Fågelås
2015-06-23 12:55
FIF/HIF - Norra Fågelås 3 - 2 (2 - 1)

I måndags kväll var det åter igen hemmamatch och gästande lag var Norra Fågelås. Vädret glänste med sin frånvaro, men matchen i sin helhet bestod av fin fotboll från de båda lagen. Det var två lag denna kväll som försökte spela en fin fotboll och för vår del slutade det men en vinst och tre otroligt sköna poäng efter snöpliga uddamålsförluster i slutskedet av ett flertal matcher.

Under förra veckan pratade vi mycket om vår inställning inför match, då vi inte varit på tårna första 20 minuterna. Detta har resulterat i tidiga underlägen i ett flertal matchen som gjort att vi fått jobba i uppförsbacke. Inför matchen lovade var och en som var med i truppen att från första signal vara väl förberedda och ge allt för Fröjered/Håven. Redan från uppvärmningen märktes att det var en annan glöd/ inställning på alla fötter.

I början av matchen var det Norra Fågelås som tog tag i taktpinnen, men vi låg rätt i våra positioner och bjöd inte på några målfarliga lägen. Allt eftersom vi känt på motståndet och sett hur de skulle spela sin fotboll denna kväll, tar vi över och skapar ett par farliga lägen för att göra första målet i matchen. Tyvärr får vi inte in bollen och Norra Fågelås kan istället tycka in ett ledningsmål efter ett fint anfall. Efter detta viker vi inte ned oss, utan istället känns det som vi höjer oss en nivå och kan efter första halvlek gå till vila med en ledning med 2-1. Första målet ska Jesper Joelsson ha en stor eloge för då han gör en fantastisk individuell prestation genom att bryta mönstret och kliva in i planen och få på ett makalöst skott i bortre krysset.

I början av andra halvlek trycker Norra Fågelås på ordentligt för att få in ett kvitteringsmål, vi försvarar oss åter igen väldigt bra men tillslut får de in en kvittering som ändå känns rättvist för stunden. Vi fortsätter att kämpa och hittar då tillbaks till vårt spel, detta resulterar i ett par fina lägen och tillslut så får vi en straff med oss. Mikael sätter säkert straffen och Fröjered har åter ledningen i matchen. Efter detta gör vi om i laget och spelar det sista 20 minuterna med en fembackslinje för att hålla tätt. Givetvis gör Fågelås allt för att återigen få in en kvittering men försvaret känns stabilt. Dock byts en del målchanser i slutskedet av matchen där både Fågelås kunde få in en kvittering men även vi kunde avgöra matchen ett par gånger om.

För att summera matchen så var det en jämn kamp där det lag som hade bäst inställning för dagen vann matchen rättvist. Samtliga spelare gjorde en gedigen match, där vi äntligen knöt ihop säcken och tog tre viktiga poäng. Forza FIF/HIF!