SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
FRÖJEREDS IF
HERR

Fröjereds IF
2 - 4
Mariestads BK
Fröjereds IF2 - 4Mariestads BK

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 05 september, 16:00
Plats:Fröjevi A
Tävling:
Matchnummer: 200004107
Samling:15:00
Mariestad BK förlängde FIF:s förlustsvit
2020-09-06 21:26
Matteus Shamoun gjorde ett av FIF:s två mål i 2–4-förlusten mot Mariestad BK.

Det studsar inte med Fröjereds IF för tillfället. 

Hemma mot Mariestad BK var förhoppningen att den fyra matcher långa förlustsviten skulle brytas. 

Istället förlängdes den. 

– Vi kommer jobba vidare så länge det finns en möjlighet att klara kontraktet, sa tränaren Krister Frejdh efter 2-4-förlusten på Fröjevi. 

Fyra omgångar återstår av division 5-spelet och än är kontraktet långt ifrån förlorat. Samtidigt går det inte att komma ifrån att Fröjereds IF måste börja ta poäng för att inte behöva börja om i division 6 efter bara en säsong i femman. 

Mot Mariestad BK i lördags hamnade FIF I ett 0-2-underläge i den första halvleken. 

– Vi hade två frilägen i första halvlek, men satte inget. Vi har inte gjort första målet i en match på länge. Vi får ofta jobba i ett eller två måls underläge. Och när vi trycker framåt, då blottar vi oss för motståndarna bakåt. Nu gjorde Matteus Shamoun 1-2 i andra halvlek och då hade vi ett litet tag om matchen. Fast istället för 2-2 gjorde MBK 1-3 efter en dubbelhörna, sa Frejdh. 

I matchens slutskede skickade FIF upp en extra anfallare och gick ner på en trebackslinje. Alexander Wiman reducerade, men när 2-3-målet väl kom då återstod inte mer än ett par minuter. 

– Vi skapade några hörnor och frisparkar när vi gick ner på tre i bak, men direkt efter att vi gjorde 2-3 stack MBK upp och gjorde 2-4. Niklas Eriksson i målet gjorde en fantomräddning, men deras kille lyckades slå in 2-4 på returen ur minimal vinkel. Bollen var nästan vid kortritan. Efter det var ju matchen död. Totalt sett vann MBK rättvist. De skapade mer än oss över 90 minuter.

I FIF klev Andreas Dahlén av skadad. 

– Vi har ingen tur med skador heller just nu. 

I de komma de två omgångarna väntar topplagen IFK Värsås och Sil. 

– Det är två svåra matcher.  För att klara oss kvar måste vi nog vinna två av de fyra matcher som är kvar. Vi kommer jobba vidare så länge det finns en möjlighet att klara kontraktet. 

Frejdh gav mittbackarna Petrit Zekaj och Alexander Wiman högst betyg tillsammans med målvaken Niklas Eriksson. 

– Visst, vi släppte fyra mål, men två av dem kom efter hörnor och det sista kom när vi flyttade fram för att försöka nå en kvittering. Niklas gjorde  flera riktigt bra räddningar i matchen och jag tycker även båda mittbackarna spelade bra, avslutade tränaren. 


Fröjereds IF - Mariestad BK 2-4 (0-2)

Mål, FIF: Matteus Shamoun, Alexander Wiman. 



<< Tillbaka