SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
FRÖJEREDS IF
HERR

Norra Fågelås IF
5 - 2
Fröjereds IF
Norra Fågelås IF5 - 2Fröjereds IF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:fre 31 maj, 19:00
Plats:Landbyvallen
Tävling:
Matchnummer: 200012028
Samling:18:00
Händelserikt när FIF föll på Landbyvallen
2019-05-31 22:05

Fler bilder (+20) >>
Två utvisningar, sju mål och tre poäng, till Norra Fågelås.
Fröjereds IF fick det inte att stämma den här gången heller.
– Vi släpper in för enkla mål, sa tränaren Krister Frejd efter 2–5-förlusten på Landbyvallen.
Det hände mycket i solskenet på Landbyvallen under fredagskvällen. Väldigt mycket. Matchen hann knappt börja innan hemmalaget hade nickat in 1–0. Och när NFIF fick nästa nickläge ordnade veteranen Jan-Erik Brandt 2–0. 
– Det började så olyckligt. Alla är taggade, men ändå... alla behöver vara på tå, men det var vi inte. Och sedan spelar vi ju inte bra, sa tränaren Krister Frejd.
Frejd fick ändå se sitt lag lyfta sig en aning efter 2–0-målet. Fröjered hade ett par skott som strök precis över ribban och känslan var att de blåa ändå började förtjäna ett reduceringsmål. När Samuel Byström helt omarkerad vid bortre stolpen mötte Vincent Nwadikes inlägg från vänsterkanten var det reducerat. 
Och strax efteråt sköt Nwadike själv 2–2. FIF var tillbaka i matchen. Och verkade också ha tagit initiativet.
Då fick NFIF straff och gjorde 3–2.
– Det var en solklar straff, så det är inget att säga om. Men vi trodde väl att vi var på väg in i matchen lite mer. Just under den perioden var vi lite bättre, och då hade inte Norra Fågelås några jättechanser. 
Med 45 minuter kvar att spela fanns ändå förhoppningar om i första hand en ny upphämtning, och i andra hand en vändning. I första halvlek tog det tre minuter innan NFIF gjorde mål. I den andra tog det en.
– Andra halvlek hann ju knappt börja innan de gjorde 4–2, suckade Frejd.
Och värre blev det. 
I den 58:e minuten tog Simon Bylund bollen från Walid Nazi och lobbade in 5–2. Matchen var avgjord.
– De gjorde mål på sina chanser, och vi gjorde inte mål på våra. Sedan hade vi väl inte så många chanser så att vi hade kunnat göra fem mål, men... 
I och med förlusten är FIF sex poäng från kvalplatsen till division 5 som Folkabo IK klev upp på efter att ha besegrat Hössna/Timmele på Skedevallen med 4–0. 
För Fröjered väntar Stenstorps IF hemma på Fröjevi på söndag kväll. 

Norra Fågelås IF – Fröjereds IF 5–2 (3–2)
Mål FIF: 1–2 (26) Samuel Berglund, 2–2 (31) Vincent Nwadike.


<< Tillbaka