DAM

Serien har startat om (Iaf för oss)
2018-11-01 17:03

Omstarten mot Lindås föll väl ut!

Efter dubbelhelgen, som för övrigt även bestod av en match mot Västra Mälardalen på söndagen, där det blev storförlust med 11-3 bestämde vi oss för att börja om helt och hållet.
Glömma de inledande matcherna, stryka ett streck över det som varit och starta om seriespelet, 17 matcher från nu och framåt är det som gäller. Först ut av motståndarna var Lindås..

Vi började omstarten med en bowlingturnering under måndagskvällen, där visade det sig att Linn, Hanna Boström och Julia Moschos var alldeles för bra jämfört med övriga i laget.

Lindåsmatchen blev precis den energikällan vi behövde just nu, trots mycket skador, sjukdomar osv krigade vi tillsammans till oss de tre välförtjänta poängen.

Period 1
Det syntes i början att det var lite spänt här och där, vi vågade inte riktigt spela ut vårt spel ordentligt. Inte mycket till chanser åt något håll utan väldigt kontrollerat från båda lagen.
I minut 13 får Lindås ett frislag en bit upp mot mitten på högerkanten, en dubbelbåge senare satt bollen i nättaket, ett riktigt bra dragskott skickades iväg utan chans för Ellen som gjorde comeback i målet, 0-1.
Ett byte senare får vi ett omställningsläge som Moa utnyttjar snyggt, 1-1.
Resultatet står sig perioden ut.

En rätt tråkig period för publiken, jag tycker dock att vi är det lite bättre laget och får stundtals rätt bra tryck mot Lindås målvakt.

Period 2
Det blir direkt lite mer öppet spel och vi får en hel del halvbra lägen som inte utnyttjas riktigt. Lindås går upp lite högre i banan, det gör at vi får lägen att vända spelet på dem, dock så får vi inte riktigt till det i sista passningen. I slutet av perioden får Jennpa ”The Cap” bollen, kliver in ett par meter från sargen, bestämmer sig, går rakt på mål och skickar upp bollen otagbart i bortre krysset, 2-1, Både snyggt och rättvist.

I paus pratar vi om att fortsätta, vi skapar mycket lägen och motståndet kommer förmodligen inte orka stå emot vårt tryck om vi bara trummar på. Känslan är väldigt bra.

Period 3
Drömstart på perioden, vår andra femma för dagen snurrar rejält i Lindås zon, har tålamod och tar läget när det väl öppnar sig, 3-1. Ett riktigt bra mål, skönt att få utdelning på något vi pratat en del om. Nästa gång andra femman kliver in på golvet gör vi ännu ett skönt mål, Alicia Lillerskog tar en löpning in mot Lindås mål, Moa tar bollen till mål, bra tajming och bollen sitter i nätet. Underbart, enkelt och rättvist.
Vi kontrollerar matchen på ett bra sätt efter 4-1 målet och Lindås skapar egentligen inte något speciellt. Ett missförstånd senare är ställningen 2-4 och vips så tänds hoppet för bortalaget.  Vi drar på oss en utvisning i minut 15, men istället för bortamål visar vi upp en styrka i boxplay och avgör matchen, Alicia springer sig fri o lyfter kyligt in 5-2 bollen.

En bra match där vi visar upp en stabilitet som vi inte riktigt gjort tidigare, även om vi hela tiden vetat att den finns där. Nu ser vi fram emot nästa utmaning, Hovslätt borta.