DAM

Dam 2021/2022

Två matcher att redovisa + 3 kommande!
2021-11-04 09:39

Vi startar med redovisning av de senaste matcherna, först ut, segern hemma mot Rönnby.

9/10 kom Rönnby på besök till Sparbankshallen, ett lag som är väldigt spelskickliga och duktiga i spelet med boll. Vi klev ut på planen med tanken att absolut inte ge dem för mycket tid.

Första perioden går helt enligt plan och vi leder med 3-0, en bra period. vi visar tydligt att vi följer "Gameplan" och får också utdelning av det.

Andra perioden börjar precis som första, vi är lite bättre och hetare, får utdelning igen och sätter 4-0.

Mitt i perioden blir vi dock lite för oödmjuka i vårt arbete under några minuter, det straffar oss tyvärr direkt. Rönnby har också bud på ytterliggare mål men vi fredar oss med uppoffrande försvarsspel och riktigt bra målvaktsspel av Ellen i kassen. Sista 5 minutrarna tar vi dock tillbaka iniatitivet och gör 5-1. Tredje periodens direktiv var enkelt, ödmjukheten inför motståndarnas kvaliteter måste finnas där, ska man vinna innebandymatcher får man inte fuska.

Vi kliver ut på planen och spelar av de 20 minuterna på ett fanatstiskt bra sätt, matchen slutar 7-1.

Första hemmasegern för säsongen efter en bra prestation kan inte sammanfattas bättre än både skönt och riktigt kul.

Anmärkningsvärt också att vi har hela ...7... målskyttar i matchen.

Nästa match att redovisa är Sudden death förlusten mot Skoghall hemma med 4-5.

23/10 var det Skoghalls tur att komma till Sparbankshallen, senaste gången lagen möttes för ca ett år sedan slutade det med Skoghall seger med 9-1!

På förhand visste vi att att detta skulle bli en tuff match, bortalaget jagar SSL kval och har nog tänkt sig att i slutändan knipa en av de båda kvalplatserna. För vår del handlade det om att våga spela vårt spel och hitta lösningar på deras höga försvarsspel samt komma ur deras stundtals mycket hårda press. Vi märkte också redan efter tre byten i matchen att deras första femma är det i särklass bästa vi stött på hittills under säsongen.

Första perioden rullar på med ett bra tempo och vi lyckas hålla motståndarna utanför oss samtidigt som vi håller ett högt tempo som de får lite problem med stundtals, perioden är väldigt jämn men slutar 1-0 efter ett mål av Tova från backposition.

Andra perioden startar med att Tilda äntligen får hitta nätet i seriesammanhang, efter att ha gjort mål i samtliga 6 träningsmatcher har det inte lossnat målmässigt i seriespelet men nu så. Efter att ha trampat förbi sin motståndare skickade Tilda iväg bollen hårt mot bortre krysset, otagbart för bortakeepern, 2-0.

Perioden tickar på och vi har bud på fler mål och är nog det laget som är närmast.

Skoghall är väldigt duktiga i anfallszonen men vi lyckas med ett oerhört hårt slit freda oss från de riktigt farliga målchanserna. I minut 14 får vi spela Powerplay, det blir inte riktigt som vi tänkt och får inte till det, istället efter några felbeslut och ängslighet i flera situationer på raken så gör Skoghall mål, 1-2.

Vi repar mod och redan i bytet efter lyckas Tilda dubbla årets målproduktion genom att från en obekväm yta nära mål centralt vara hetast och knacka in bollen i nät, 3-1.

Tredje perioden börjar med ett hårt bortatryck som i den femte spelminuten resulterar i en utvisning för oss, inget att säga om. Vi reder ut det kommande boxplayet men bara två byten senare åker vi på en ytterliggare utvisning, om den första var väldigt klar så var denna ytterst tveksam, tvåmannalget som för dagen hade rosa på sig tyckte dock annorlunda.

Vi reder ut även detta men Skoghalls tryck i vår zon blir väldigt intensiv efter dessa båda utvisningar. Tillslut orkar vi inte ligga rätt i positionerna, egentligen första gången som vi inte hamnar rätt utnyttjar motståndarna det och sätter dit bollen, 2-3 i minut 14. Eländet i minut 14 tar tyvärr inte slut där, på ett turligt sätt för dom och väldigt oturligt för oss hamnar bollen hos en motståndarforwrad som gör 3-3, ridå ner för vilket lag som helst men inte årets FIF upplaga.

Med ca 2,30 kvar på klockan placerar sig Alva mitt i motståndarnas höga slott och skjuter ett direktskott på en sidledspass från syrran, 4-3.

Timeout och 6 mot 5 spel för bortalaget, vi försvarar oss fantastiskt bra.

Med ca minunten kvar uppstår en situation som tyvärr blir helt avgörande för matchen, Tova stöter fram bollen till Alva som tar emot bollen vänder upp på motståndarnas planhalva och ska helt sonika springa med bollen mot den tomma målburen, då blåser rosa laget för frislag 12-13m längre ner på vår planhalva, till oss. Istället för att avgöra matchen till 5-3 så kostade den missade fördelen oss segern, kvitteringen till 4-4 kom som ett ytterliggare slag under bältet med 24 sekunder kavar att spela. Skoghalls hårda tryck fick tillslut utdelning.

I sudden death avgör sedan bortalaget med ett klassavslut som sitter rakt upp i krysset, helt otagbart för Ida i målet, 4-5.

Vi dammar av klyschan "sånt här jämnar ut sig under en säsong" och hoppas att det verkligen stämmer, att Skoghall lyckas vända matchen säger jag ingenting om, det kunde dom absolut ha varit förtjänta av att göra likväl som vi kunde ha hållit ut och vunnit matchen. Däremot sättet det sker på, det svider extra, lagen på planen ska få göra upp, PUNKT.

Prestationsmässigt var detta dock ett ytterliggare bevis på att vi är på rätt väg, en riktigt bra prestation som vi kommer ha nytta av framåt.

Tre kommande matcher 6/11 (Sparbankshallen), 10/11 (Mariestad) & 13/11 (Sparbankshallen)

Från Lördag - Lördag ska vi nu beta av tre matcher, först ut är det Nykvarn hemma i Sparbankshallen som står för motståndet. Sedan under onsdagskvällen vankas det derby borta mot Lockerud och nästa lördag ställs vi mot IBK LInköping hemma igen.

Årets seriespel är unikt på det sättet att så många som 6/12 lag riskerar att ramla ur serien, detta för med sig att varje match är viktig, alla poäng och resultat i övriga matcher blir väldigt avgörande. För oss inom laget är det lite som att spela finaler hela tiden istället för som brukligt beta av serielunksmatcher.

Vad vill vi då ha sagt med detta, jo, roligare matcher att både spela eller se på går knappast att få.

Nu har vi tre matcher där vi hoppas kunna få ett så härligt publikstöd som bara folk från Tidaholm eller hejar på Fröjered kan åstadkomma, läktaren ska vara blå och vi lovar att ni ska få se ett lag med mod, moral och med ett helt fantastiskt blått hjärta.

Hoppas vi ses i hallen, nu jäklar kör vi, tillsammans ska vi kämpa in poängen.

Mot SDF SM 04 med Västergötland
2021-10-14 17:49
Dessa tjejer från Fröjereds IF har slagit sig in i Västergötlands sluttrupp.

Sju spelare från Fröjereds IF har slagit sig in i Västgötalagets sluttrupp inför SDF SM 04.

Fr.v Julia Nalbin ,Moa Holmvik (05) ,Smilla Löfborg (05) Tilda Härnborg ,Elin Dahlström , Rebecka Öhgren och Alva Härnborg.

I helgen väntar slutläger och dubbla genrep mot Örebro.

Alla tillhör de Fröjereds Allsvenska damtrupp.

I bakgrunden ser vi även deras tränare Peter Åhling som de får med sig upp till SM... men han coachar då grabbar i Värmlands P04

Känslan är att lyckas ledare och spelare knäcka koden den helgen samt har har lite flyt ,så kan denna upplaga av Västergötland nå riktigt långt in i turneringen.

Det är riktigt talangfullt lag med många bra spelare från distriktet .

3 poäng borta mot Kumla och Rönnby väntar i helgen!
2021-10-08 09:10

Kumla borta, det var förra helgens utmaning, en match som slutade med seger 4-1.

Första perioden blev mållös, båda lagen skapade lite lägen men skärpan saknades, en rätt så medioker period rent innebandymässigt från båda lagen, mycket tekniska fel.

Det var lite frustrerat i paus, alla upplevde att vi inte riktigt fick till det som vi ville, uppmaningen var enkel, slappna av lite i spelet med boll och fortsätt var tuffa i närkampspelet.

Andra perioden hinner gå några minuter innan Saga spräcker målnollan och får några axlar att ramla ner något hack, skönt. Elin vinner boll i vänsterficka offensivt, Saga har placerat sig perfekt i höga slottet och nyper till enligt skolboken, dvs direkt när passningen levereras.

Kumla är inte ofarliga efter det men det är vi som kontrolerar händelserna bäst, vi har lite tur vid nåt tillfälle när Kumlaspelarna sätter sig i läge men kvaliteten i sista tredjdelen var något som båda lagen hade bekymmer med denna Lördagseftermiddag.

Istället får vi ett Powerplay efter cirkus halva perioden, ett PP som egentligen har mer att önska överlag men som alla vet räcker det med bra kvalitet i någon/några passningar på raken så dyker målchanserna upp. Elin sätter upp bollen med en väl avägd passning till Tova som backat ur sin yta mot vänsterkanten, direktavslut igen, målvakten hinner inte över i sin förflyttning 2-0. PP mål är alltid bra mål.

Vi bränner ett PP, avvärjer ett Boxplay ochh Kumla hittar tillslut målet innan perioden är slut, ledning med 2-1 inför sista Perioden.

Återigen lite frustrerat i omklädningsrummet, vi får inte riktigt stäm i klubbaboll spelet denna afton.
Vi knyter dock näven och lovar varandra att tre poäng ska hem till Tidaholm.

Tredje perioden startar med att vi står upp väldigt bra defensivt och vinner mycket mer situationer än tidigare i matchen, det ger oss också ett övertag. Kumla kommer dock till lägena för att skapa målchans men får inte riktigt till det, vilket vi är tacksamma för såklart.
Tidigt i perioden får vi lite rull i anfallszon, Tova har följt med upp lite extra, klivit över centrallinjen blir uppsatt perfekt av Hanna och bombar in 3-1 med ett direktavslut, riktigt snyggt.

Inte kort därefter får vi utdelning av vårt fina försvarsspel, bollvinst, omställning, Hanna fri, kyligt avslut, 4-1. Otroligt skönt såklart.

Kumla kämpar på genom hela perioden och med både tur och skicklighet håller vi undan utan att släppa något mer mål.

Vi är oerhört glada för säsongens första trepoängare, dessutom starkt att vinna trots att vi inte riktigt kommer upp i topprestation.

Kumla då, dom har en hel del oflyt kan jag tycka, många situationer som de skapar skulle kunna leda till väldigt bra målchanser men av olika orsaker kommer dom inte riktigt hela vägen till läget, lite typiskt ett lag i motgång.

Nog om Kumlamatchen........

Nu på lördag väntar Rönnby hemma i Sparbankshallen, ett Rönnby som startat med två segrar och en förlust. Rönnby har varit en svår nöt att knäcka för oss historiskt de senaste 4-5 säsongerna, dom är ett välskolat lag som verkligen försöker spela innebandy, mycket fart i både boll och fötter.

För oss handlar det om att fortsätta vara ödmjuka, fuskar vi med det gör vi det enkelt för motståndarna. Varje match är en ny fight med lite nya förutsättningar, det som dock är samma varje match är att arbetet behöver göras, klarar vi det kommer vårt spel av bara farten.

Så med det sagt välkomnar vi Rönnby och publiken till Sparbankshallen på Lördag.

Stark prestation i hemmapremiären
2021-09-29 12:31

I söndags fick vi äntligen beträda Sparbankshallens golv i en tävlingsmatch igen, det var verkligen efterlängtat, både av deltagare i matchen och av publiken.

Matchen spelades mot Västra Mälardalen, ett lag som vi historiskt sett haft det väldigt tufft emot, de var även denna gången lite för tuffa, resultatet slutade 1-3.

Vi hänger dock inte läpp för det, vi visste på förhand att det skulle bli en tuff match med mycket fysiskt spel, så blev det också. Domarparet höll en betydligt högre bedömningnivå än vad vi vanligtvis brukar vara vana vid, vilket jag personligen egentligen tycker är både kul och helt rätt men i den här matchen hade vi nog varit mer gynnade av det gamla vanliga. Jag vill verkligen poängtera att jag inte skriver detta som något klagomål utan bara som ren fakta och jag hoppas verkligen att det fortsätter att vara den nivån genom hela seriespelet, det blir mycket roligare matcher att både spela och titta på, nog om det.

Matchen då, den är kanske inte jättevälspelad från något håll men båda lagen gör det svårt för det andra laget med agressivt bra försvarsspel, vilket i sin tur innebär att det offensiva spelet inte fick så mycket utrymme. Det var dock en match med högt tempo och mycket känslor, precis så som vi vill ha det, en kul match helt enkelt.
Bortalaget gör första målet 05.41 och är det lite hetare laget så långt, efter det kommer vi in i det mer och mer. En välförtjänt kvittering får vi också till i elfte matchminuten, Saga får igenom en passning rakt över centrallinjen till Cornelia som kan raka in bollen, snyggt.

Resten av första perioden är jämn med ett litet övertag åt vårt håll kan jag tycka, det skapas inte direkt några superheta chanser dock.

Andra perioden börjar precis likadant, motståndarna är lite hetare än oss och får också utdelning tidigt, 1-2. Vi kämpar på för att ta oss tillbaka resultatmässigt genom att fortsätta göra det jobbigt för motståndarnas spelare men kommer inte riktigt intill, Västra Mälardalen visar upp bra rutin och styrka i sitt spel vilket håller oss utanför de farliga ytorna. Jag tycker dock att vi försöker på ett väldigt bra sätt, vi har mycket boll och jobbar verkligen för det men får inte riktigt till det i offensiven. Tyvärr får Västra Mälardalen ett lite turligt 1-3 mål i slutet av perioden, ett mål som skulle visa sig bli matchavgörande.

Trdeje perioden är väldigt lik den andra, vi gör vad vi kan men orkar inte riktigt komma igenom deras fysiska försvarsspel som dom bemästrar oerhört bra.

Våra heta lägen för att komma närmare uteblir, visst har vi lägen som mycket väl hade kunnat blivit mål men det vill sig inte riktigt den här gången.

Matchen slutar 1-3, vi lyfter på hatten och konstaterar att Västra Mälardalen var lite för starka den här gången. Vi tar dock med oss ett riktigt bra försvarsspel och ett mod i spelet som kommer göra oss bättre och bättre framöver.

Tråkigt med förlust såklart men prestationen som sådan i helhet är bra, vi lär oss massor hela tiden.

Till helgen väntar Kumla på bortaplan hoppas ni stöttar oss där eller via webben hemma i er egen TV soffa.