Det är målen som räknas
2018-10-24 21:53

Mycket var bra mot Telge, trots storförlust!

Säsongens första ”Roadtrip” blev ingen rolig resa, den är redan glömd men jag ska försöka att summera den lite grann iaf…

Vi startar lördagsmatchen som brukligt, dvs genom att få ett ganska bra tryck på motståndet. Vi får också utdelning ganska omgående genom Mickis som utnyttjar en tom yta framför Telges mål. Vi kontrollerar händelserna väldigt bra i uppställt spel och får ganska stora ytor att spelvända på, dock så utnyttjar vi inte riktigt det. Det hade kunnat ramla in någon mer boll för oss, men avsluten ville inte riktigt hitta nätet. Vi blir lite naiva vid något tillfälle och kliver kanske upp lite för högt med folk, visserligen är det något vi pratat om att våga göra, balansen är ju dock hårfin i denna fantastiska idrott. Telges bästa fiskare fick lite för mycket yta i tionde minuten, springer sig fri, får en längre luftpassning, som Johanna hinner ikapp och touchar, tyvärr ställer touchen Linda i målet och bollen trillar retligt in i nätmaskorna.
Ett par minuter senare får vi ett PP, vi får inte riktigt det trycket vi önskar, tyvärr. Istället springer sig en Telgeforward igenom ett väldigt passivt blått PP försvar och vispar in 2-1 målet….
Orättvist så det heter duga med ett 2-1 underläge i första pausen. Vi skapar en hel del bra lägen och Telge skapar inte nåt mer än målen i princip.

Andra perioden startar som första, vi har trycket men chanserna uteblir till en början, förutom när Moa blir frispelad och överfallen, straff. Moa tar straffen själv men lyckas inte överlista Telges förövrigt mycket duktiga målvakt. Efter straffen är det fortfarande vi som kontrollerar matchbilden, Telge har svårt att ta sig ur vår första press. I elfte minuten kommer Telge lös i en spelvändning som vi har koll på, bollen tar sig ändå fram till en Telgespelare som lyckas få in bollen under Linda i målet, 3-1. Direkt efter dödar vi ett BP på ett mycket bra och uppoffrande sätt men en sekund efter att vi blivit fulltaliga i en rörig situation slutar det med att en av våra spelare råkar stöta bollen till en motståndare som chansar och drar till, 4-1. Surt här var bara förnamnet…..
Sista fem minutrarna av perioden bombarderar vi Telges målvakt, vi får ett mål bortdömt (Enligt videon felaktigt, tyvärr), Julia Adolfsson springer sig igenom ett par tre gånger men lyckas inte överlista keepern i Telge. Tillslut med 8 sekunder kvar är det just Julia som stänker upp reduceringen, så vi har 2-4 i paus.
I paus bestämmer vi oss för att kliva upp lite högre, eftersom Telge hade svårt med våran press.

Vi gör 3-4 i femte minuten av tredje perioden och har ett rejält tryck mot Telges mål, känslan är att vi vänder det här, utdelningen kommer.
Mitt i pressen kommer telge upp på en spelvändning som vi återigen reder ut men bollen hamnar iaf tillslut i mål för Telge på något konstigt och olyckligtvis, 3-5. Tätt där efter kliver vi bort oss lite för högt i vår iver att komma ikapp och Telge sätter dit 6-3 målet snyggt.
Reducering till 4-6 kort därefter, och ett litet hopp tänds. Faktum är att vi skapar så pass mycket lägen att det kunde gått att vända. När sedan 7-4 bollen når nätet lite för lätt tappar vi tyvärr moralen. Sista minutrarna är inte bra, det rullar in ett par bollar till och resultatet stannar vid 9-4.

Jag kanske låter partisk men siffrorna är allt annat än rättvisa, vi gör en bra match i det stora hela. Det är egentligen ett par detaljer som inte stämmer för oss denna gången och det straffar oss, och det straffar oss rejält. Att Telge gör 9 mål är för mig en gåta, snacka om bra utdelning. Det är målen som räknas och Telge gjorde betydligt fler än oss, därför vinner dom den här matchen.