Vår vändning i slutminuterna mot Vänersborg och att Alingsås samtidigt besegrade Grästorp gjorde att vi med en match kvar att spela är klara seriesegrare!

Spelarna har gjort en fantastisk säsong och har tagit stora steg framåt, härligt att se!

Nu har vi mött alla lag!
2018-11-25 07:11
Vi kommer under säsongen möta alla lag tre gånger och efter lördagens match mot Skövde så har vi spelat klart första tredjedelen.

Efter premiären mot Grästorp så spelade vi  första hemmamatchen mot Fagerhult Habo, ett lag där vi alltid haft jämna matcher. Vi har mötts många gånger och de flesta har slutat oavgjort eller med uddamålsseger för något av lagen. Denna gång är vi på ordentligt spelhumör och det mesta stämmer för laget och då rinner siffrorna iväg, till slut står det 11-0 på resultattavlan.

Därefter var det Alingsås som stod på programmet, ett lag som var bättre än oss den här dagen. Vi kämpar och försöker men når inte riktigt upp till nivån vi haft de två inledande matcherna. Det är jämnt inför sista perioden, 5-3 till Alingsås, men 4 snabba mål gör att de avgör matchen och siffrorna landar till slut på 10-5. Vi lär oss mycket av matchen, vi ser vad Alingsås gör bättre än oss.

Nästa match spelas mot Lockerud i Sparbankshallen och det blir en jämn och spännande match. Efter en mållös första period där Lockerud är klart hetare än oss så lyfter sig hela laget och går in tuffare i alla situationer och det ger resultat. Vi gör två mål i både andra och tredje perioden innan gästerna från Mariestad kan göra sitt första med bara minuten kvar av matchen. En riktigt bra insats av laget och kul att se alla lyfta sig efter en lite jobbig start.

Bortamatchen mot Vänersborg blir lite lik förra matchen i det avseendet att vi har det lite jobbigare första perioden, däremot blir det en målrik period som slutar 4-4. Vi pratar lite om vad vi kan förbättra och de två avslutande perioderna imponerar tjejerna på oss ledare. Trots att vi möter äldre spelare så agerar vi helt respektlöst och vinner resterande del av matchen med 5-0, matchen slutar 4-9.

Hemma mot Skövde så gör svarar vi för en bra match rakt igenom och framför allt så jobbar alla fantastiskt bra i försvarsspelet. Siffrorna speglar inte riktigt matchen då det till slut blir 6-0 för spelmässigt är det ganska jämnt. Vi är lite mer effektiva och framför allt krigar vi på väldigt bra på egen planhalva och ger inte gästerna så stort utrymme.

När vi ser tillbaka på de första sex matcherna så är det roligt att se den utveckling tjejerna gjort både inför och under säsongen. En riktigt bra träningsnärvaro ger roliga träningar där vi försöker fokusera på att så mycket som möjligt hantera boll i fart på olika sätt. Tjejerna imponerar och de blir hela tiden bättre på att verkligen spela innebandy. De försöker hitta varandra och få med alla i spelet vilket är jätteroligt att se!

Stark insats i Grästorp
2018-10-08 06:01
Det var ett fokuserat gäng som spelade seriespelspremiär i Lördags och de svarade för en mycket stark insats.
Tjejerna spelade fin innebandy och framförallt passningsspelet höll en hög nivå. Vi var innan lite nyfikna på hur vi skulle klara 3x20 minuters spel, det var jobbigt och på slutet var vi ordentligt trötta! Detsamma gällde även för hemmalaget och de gick runt på färre spelare än oss så det är bra att vi har en stor spelartrupp.
Vi ryckte ifrån till 4-1 redan i första perioden och den ledningen ökades på med ett mål i både andra och tredje perioden så det landade i en seger med 6-1 till slut. Samtliga spelare ska vara stolta över sin insats!