INNEBANDY
DAM

3 poäng borta mot Kumla och Rönnby väntar i helgen!
2021-10-08 09:10

Kumla borta, det var förra helgens utmaning, en match som slutade med seger 4-1.

Första perioden blev mållös, båda lagen skapade lite lägen men skärpan saknades, en rätt så medioker period rent innebandymässigt från båda lagen, mycket tekniska fel.

Det var lite frustrerat i paus, alla upplevde att vi inte riktigt fick till det som vi ville, uppmaningen var enkel, slappna av lite i spelet med boll och fortsätt var tuffa i närkampspelet.

Andra perioden hinner gå några minuter innan Saga spräcker målnollan och får några axlar att ramla ner något hack, skönt. Elin vinner boll i vänsterficka offensivt, Saga har placerat sig perfekt i höga slottet och nyper till enligt skolboken, dvs direkt när passningen levereras.

Kumla är inte ofarliga efter det men det är vi som kontrolerar händelserna bäst, vi har lite tur vid nåt tillfälle när Kumlaspelarna sätter sig i läge men kvaliteten i sista tredjdelen var något som båda lagen hade bekymmer med denna Lördagseftermiddag.

Istället får vi ett Powerplay efter cirkus halva perioden, ett PP som egentligen har mer att önska överlag men som alla vet räcker det med bra kvalitet i någon/några passningar på raken så dyker målchanserna upp. Elin sätter upp bollen med en väl avägd passning till Tova som backat ur sin yta mot vänsterkanten, direktavslut igen, målvakten hinner inte över i sin förflyttning 2-0. PP mål är alltid bra mål.

Vi bränner ett PP, avvärjer ett Boxplay ochh Kumla hittar tillslut målet innan perioden är slut, ledning med 2-1 inför sista Perioden.

Återigen lite frustrerat i omklädningsrummet, vi får inte riktigt stäm i klubbaboll spelet denna afton.
Vi knyter dock näven och lovar varandra att tre poäng ska hem till Tidaholm.

Tredje perioden startar med att vi står upp väldigt bra defensivt och vinner mycket mer situationer än tidigare i matchen, det ger oss också ett övertag. Kumla kommer dock till lägena för att skapa målchans men får inte riktigt till det, vilket vi är tacksamma för såklart.
Tidigt i perioden får vi lite rull i anfallszon, Tova har följt med upp lite extra, klivit över centrallinjen blir uppsatt perfekt av Hanna och bombar in 3-1 med ett direktavslut, riktigt snyggt.

Inte kort därefter får vi utdelning av vårt fina försvarsspel, bollvinst, omställning, Hanna fri, kyligt avslut, 4-1. Otroligt skönt såklart.

Kumla kämpar på genom hela perioden och med både tur och skicklighet håller vi undan utan att släppa något mer mål.

Vi är oerhört glada för säsongens första trepoängare, dessutom starkt att vinna trots att vi inte riktigt kommer upp i topprestation.

Kumla då, dom har en hel del oflyt kan jag tycka, många situationer som de skapar skulle kunna leda till väldigt bra målchanser men av olika orsaker kommer dom inte riktigt hela vägen till läget, lite typiskt ett lag i motgång.

Nog om Kumlamatchen........

Nu på lördag väntar Rönnby hemma i Sparbankshallen, ett Rönnby som startat med två segrar och en förlust. Rönnby har varit en svår nöt att knäcka för oss historiskt de senaste 4-5 säsongerna, dom är ett välskolat lag som verkligen försöker spela innebandy, mycket fart i både boll och fötter.

För oss handlar det om att fortsätta vara ödmjuka, fuskar vi med det gör vi det enkelt för motståndarna. Varje match är en ny fight med lite nya förutsättningar, det som dock är samma varje match är att arbetet behöver göras, klarar vi det kommer vårt spel av bara farten.

Så med det sagt välkomnar vi Rönnby och publiken till Sparbankshallen på Lördag.