DAM

Säsongens första trepoängare!
2015-10-12 08:42

Åstorp/Kvidinge-Fröjereds IF 6-7 (1-2,4-1,1-4)

En ny bekantskap, i ett välkänt landskap. Åstorp/Kvidinge som i år är en av seriens tre nykomlingar har startat säsongen på ett mycket bra sätt. Knapp förlust hemma mot Kalmarsund följdes upp med en bortaseger i sudden mot Warberg.

Det var ett duktigt lag vi mötte i lördags när vi åkte 28 mil rakt ner i landet.

Första perioden startar inte bra och Åstorp styr och ställer första 6-7 minuterna. Vi lyckas reda ut detta efter ett par skickligt individuella prestationer vilket gör att när Åstorp får sin utvisning 8 minuter in i perioden så kommer vi in i matchen på ett bättre sätt. Två snabba mål signerat Jennifer gav en skön 2-0 ledning efter cirka 13 minuters spel och det visar på en grym styrka. Tyvärr får Åstorp göra 2-1 ifrån den centrala ytan precis innan paus vilket ger dem väldigt mycket energi in i nästa period.

Andra perioden är rätt lik den vi spelade senast mot Pixbo. Vi gör våra motståndare väldigt bra och släpper två otroligt billiga frislagsmål vilket känns bittert och från att ha ledning med 2-1 till att ligga under med 3-5 till sista perioden.

Sista perioden är en otroligt bra period. Mickis & Schyberg sliter sig igenom och gör ett krigarmål som blir startskottet till vår vändning. Vi träffar rätt både offensivt och defensivt vilket bäddar för att vi kan göra 4 mål på 6 minuter och 34 sekunder. Sista perioden är riktigt bra och vi är väldigt heta framåt samtidigt som vi inte släpper till mycket bakåt.

Sammanfattningsvis så slarvar vi en hel del vilket gör att vi hamnar i svåra situationer i matchen som känns onödigt, det är något som vi behöver jobba vidare på. Däremot ska FIF dam ha all cred för sista perioden och hur vi förändrar matchbilden från andra perioden till sista perioden. Natt och dag i jämförelse.

Våra "Tommys" efter segern i lördags..

Tommy, Tommy, Tommy - Sara Anteryd #11

1 mål och 4 assist är skickligt gjort i en sådan här match och att hon är bra med boll och klubba råder väl inga tvivel om. En mycket fin +/- statistik tillsammans med mängder av täckta skott och ruggigt bra forechecking lägger grunden för att kamma hem tre stycken Tommys denna match.