HERR

Förlust trots drömöppning
2015-12-10 23:02
Det blev förlust hemma mot Wårgårda där siffrorna slutligen skrevs till 4-8.

Vi fick dock en drömöppning på matchen då Hugo, Chriffen och Bohman nätat varsin gång redan innan 5 minuter var spelade. Vi hade enorm energi i inledningen där vi vann varenda närkamp och tog snabbt tillbaka bollen de gånger vi tappat den. Vi hade pratat innan om att värdera lägena när vi skulle stöta på motståndarna, men nu blev det per automatik hög press direkt när vi såg att vi vann duellerna. Något som skulle visa sig bli avgörande senare i matchen...

Spelet jämnades ut något alltefter som perioden flöt på. Efter dryga 12 minuter drar Hugo på sig en onödig utvisning när han sätter till en motståndare lite för hårt i en närkamp på mittplanen. Wårgårda visar prov på effektivitet här när de sätter 3-1 efter ett skott utifrån. En ställning som sedan stod sig perioden ut.

Bortalaget får sedan en drömstart i andra perioden när de gör 3-2 redan efter 13 sekunder. Dock svarar vi med 4-2 genom Chriffe återigen strax därefter och spelet är i detta skedet av matchen väldigt jämnt.

Efter dryga 10 minuter slarvar vi i försvaret när vi inte lyckas rensa bort en andraboll, utan en bortaspelare lyckas få sin klubba på bollen och peta in 4-3.

Efter 13 minuter är det Patric Löfborgs tur att dra på sig en onödig utvisning då han stänger en Wårgårdaspelare på mittplanen.
Återigen visar Wårgårda prov på effektivitet och kvitterar i efterföljande PP.

Därefter är det vår tur att spela en man mer. Tyvärr skapar vi ingenting i vårt PP utan det är snarare bortalaget som har de vassaste chanserna.
I sista spelminuten av andra perioden tar först Wårgårda ledningen för första gången i matchen. Sedan blir det tumult i en närkamp där Victor Bohman och en motståndarspelare drabbar samman och känslorna blir lite heta.
Kontentan av denna händelse blir att Wårgårdaspelaren får 2 minuter medan Bohman får 2+5 min.

Således så inleds tredje perioden i spel 4 mot 4 där vi inledningsvis skapar de hetaste chanserna. Chriffe och Adam Nossler jobbar sig fram till ett dubbelläge framför mål där gästernas målvakt till slut lyckas rädda på mållinjen. Nära, nära en kvittering..
När Wårgårda sedan får power play igen tar det en minut innan 4-6 sitter. Denna gången ett direktskott utifrån kanten snyggt placerat i första krysset. Otagbart för Qvisth i kassen.

Därefter spelar vi riktigt bra i spel 4 mot 5 och lyckas döda resten av tiden på utvisningen. När vi sedan blir fulltaliga börjar vi återigen skapa chanser. Tyvärr har vi inte skärpan på rätt ställe längre och avsluten går oftast utanför mål.

Med 3.30 kvar tar vi Time out för en sista kraftsamling framåt. Vi plockar strax därefter Qvisth och spelar 6 mot 5 men vi lyckas inte heller denna gång att etablera något bra spel i anfallszon med en gubbe mer.
Istället får bortalagets duktige forward  Pheeraphong Khambanlue göra både sin 7:e och senare också 8:e poäng i matchen när han sätter matchen sista mål och spikar slutresultatet till 4-8.

Sammanfattningsvis gör vi en bra match långa stunder men den energi som vi kom ut med i första förbrukade vi lite för mycket av då bevisligen. Den hade vi behövt i tredje perioden då skärpan i avsluten försvann, många enklare bolltapp gjordes och vi räckte till slut inte till mot ett såpass bra motstånd som Wårgårda är.

Nu väntar juluppehåll då nästa match inte spelas förrän 17 januari (!) borta mot Tibro.

Stort tack till alla er som kom till Sparbankshallen idag igen, alltid kul att se såpass mycket folk på läktaren!

God Jul och Gott nytt år till er alla, vi ses till våren då vi tar nya tag!