INNEBANDY
HERR

Seger i avslutande matchen!
2016-03-21 23:02
För de som tog sig till Sparbankshallen denna måndagkväll fick se inte mindre än 19 mål när vi gästades av Fritsla IF.
En svängig match slutade till slut med hemmaseger 11-8 efter en riktig urladdning av oss i tredje perioden, som vi vinner med 6-1!

Vi börjar matchen riktigt bra och får ledningen redan i första minuten då Philip sätter 1-0 stenhårt i bortre krysset när han trampar genom mittzonen.
Fritsla får därefter straff, som missas, men i efterföljande PP sitter kvitteringen. Vi tar dock tillbaka taktpinnen och går fram till 4-1 efter 13.44 i första perioden.
Fritsla tar då Time out och lyckas sedan få in 4-2 efter en kontring.
Strax efter drar vi på oss periodens tredje utvisning och där behöver gästerna bara en sekund innan nästa reducering sitter.

Vi går till periodvila med 4-3 efter att ha gjort 15 bra inledande minuter. Sista 5 är dock mindre bra, något som vi också tar upp i pausen. Tyvärr kommer vi ut i andra perioden med samma loja inställning som vi avslutar första med.
Fritsla sätter 4-4 i PP efter en minut.
Vi gör sedan 5-4 genom Klasson som krigar in ett skitmål nära mål men Fritsla skall sedan göra 3 raka mål innan perioden är slut.
En riktig usel period där vi saknar både energi och glädje. Vi spelar inte för varandra utan slarvar i närkamper, låter Fritsla vinna andrabollarna och känslan är att alla vill att perioden bara skall ta slut.

Inför sista har vi inte mycket att spara på. Säsongens sista period och underläge med 2 bollar. Vi gör ett antal förändringar i formationerna för att väcka alla spelarna och detta faller väl ut.
Samtliga kommer ut till tredje perioden med en helt annan inställning. Vi börjar göra allting rätt på planen helt plötsligt. Först in i närkamperna, tappar vi boll så vinner vi tillbaka den och glädjen och glöden återfinns i FIF-blickarna helt plötsligt.
Vi får 6-7 precis efter att vi spelat 2 minuters PP. När domarna missar en solklar hands lyckas Fritsla kontra in 6-8, men detta låter inte nedslå oss. Vi har bästa energin på planen och det fortsätter vi att visa. Klasson krigar in både 7-8 och 8-8, sedan kliver kapten Chriffe fram och sätter 3 raka mål! Således 11-8 efter dryga 14 minuters spel. Ett resultat som sedan står sig perioden ut sedan vi spelat av tiden väldigt smart.

Sammanfattningsvis gör vi en hyfsat okey första period, en bedrövlig andra för att sedan avsluta med en fantastiskt bra sista period!
Precis som vi pratat om på förhand lyckades vi avsluta säsongen snyggt och knipa den fina tredje platsen som stod på spel!

För att vara nykomlingar i division 3 gör vi totalt sett en mycket bra säsong där vi verkligen visat att vi varit att räkna med. Tyvärr lyckas vi inte rå på Tibro, trots 3 jämna matcher, annars vinner vi mot alla lag i denna serien vilket är ett mycket starkt resultat!

Vill slutligen passa på att tacka alla som stöttat oss under året. Ni är många därute som gör ett stort jobb i det tysta. Tack alla ni som följt oss från läktarhåll, både på hemma- & bortamatcher, tack alla ni som jobbat med entré, sekretariat, matchvärdar, kioskpersonal! Tack Magnus Fagerberg för ditt grymma jobb med musiken på matcherna!
Sist men inte minst ett stort tack till Jocke Olofsson som gör ett fantastiskt jobb för föreningen. Utan ditt engagemang hade vi inte nått dit vi kommit i år!