SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
INNEBANDY
HERR
Tranemo IBK
5 - 4
Fröjereds IF
Tranemo IBK5 - 4Fröjereds IF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 17 december, 16:00
Plats:Idrottshall, Tranemo
Serie:Herr 2   Tabell >>
Samling:15:00
FIF kom ikapp - men tappade
2022-12-18 21:30
Tung förlust i årets sista match.

Tranemo IBK-Fröjereds IF 5-4 (3-1,0-1-2-2)

 

Fröjered jagade fjärde raka segern och samtidigt behålla tredjeplatsen inför juluppehållet. Men planerna grusades av just "GrusGrus IBK".

-Alltid surt att förlora med uddamålet. Vi jobbat mest i uppförsbacke. Tyvärr ligger vi lite fel i vår press första perioden och låter dom kontra till sig en 3-0 ledning. Vi ändrar lite på vårt spel och vinner andra perioden. Sedan har vi både 3-3 och 4-4 i tredje, men varje gång vi kvitterar får de ett skitmål och tar ledningen. Samtidigt är det väl inga mål de får, utan förtjänar. Samtliga 18 spelar gör det bra, men ingen sticker ut, vilket vi är i behov av sådan här matcher, sammanfattar tränare Samuel Dahlström.

Hur sammanfattar ni första halvan av serien? -känns väl som vi ganska snabbt kom in i det nya tempot. Men samtidigt lite överraskande, att vi i många matcher har varit det bollförande laget, säger lagledare Per Blom. -det har utan tvekan skett en utveckling på samtliga spelare. Träningarna har en helt annan nivå (inställning och tempo) än förra säsongen vilket vi sedan har tagit med oss in i matcherna, noterar tränare Samuel Dahlström. -min upplevelse är att enda matchen vi är underlägsna, är mot Skövde IBF, där var det inget snack, förlust 1-9, kommenterar Per Blom.

 

Hur skall ni göra för att hålla er kvar i serien eller till och med knipa en kvalplats? -först och främst skall vi vara ödmjuka inför uppgiften, det är en extremt jämn serie och det kommer krävas hårt jobb och uttålighet, säger Samuel och fortsätter. -i spelet måste vi komma till fler avslut, vi har exmepelvis mycket boll i anfallszon, men kommer inte i tillräckligt ofta till de avgörande avsluten. -i defensiven måste vi fortsätta att jobba på det fysiska spelet framför mål, men det har blivit mycket bättre på slutet, sammanfattar Samuel. -Om vi får ihop dessa delar ska vi nog både hålla oss kvar och till och med nosa på kval, avslutar Per Blom.

 

Nu tar FIF lite julledigt för att fredagen den 13 januari ta emot BK Halna i Sparbankshallen kl 19:30. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


<< Tillbaka

Kommande matcher
Spelade matcher
Sön 29/1 16:00
8 - 10
Fre 20/1 19:30
9 - 3  
Fre 13/1 19:30
11 - 4  
Lör 17/12 16:00
5 - 4  
Fre 9/12 19:30
8 - 5  
Fre 2/12 19:30
4 - 6