SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
INNEBANDY
HERR
Fröjereds IF
9 - 3
Falköpings IBK
Fröjereds IF9 - 3Falköpings IBK

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:fre 18 februari, 19:30
Plats:Sparbankshallen, T-holm
Serie:Herr 3   Tabell >>
Samling:18:30
Övertygande seger i Derby
2022-02-19 10:52
Publikfest vid derby vinst.

Fröjereds IF - Falköpings IBK 9-3 (2-1,3-0,4-2)

 

Fröjered går segrande ur det prestigefyllda derbyt mot Falköping och befäster därmed serieledningen. Ett länsderby mot ett brutalt rutinerat FIBK med fd spelare från Allsvenskan div 1 och 2. Så FIF var fullt medvetna om att det åter handlade om att spela på topp för att kamma hem tre pinnar. Senaste derbyt fick FIF med sig en 5-2 seger, vilket man fick genom att just spela på toppen av sin förmåga. Kvällen bjöd på en fantastisk inramning med närmare 250 personer i publiken och ett jäkla ös i P.Stäveryds spellista. Och vist såg man nog Per Klahr stå och mysa när sönerna Hugo och Felix blir kvällens giganter med 2 mål vardera. 

 

Första perioden börjar identiskt som förra mötet mot Falköping, vad gäller målskyttar. Det är Love Ahrenbeck som ger FIF ledningen, efter 4:59 och det är Sebastian Bhiladvala som kvitterar 11:28. Vad som skiljer denna match mot derbyt i Falköping, är att det är FIF som är laget som äger bollen och dikterar villkoren, från början till slut. För redan 11:56 har Hugo Klahr bågat sig runt hela Falköpingsförvaret och när läget öppnar sig sitter den i krysset och 2-1 och åter ledning. Det är Adam Bhiladvala som håller Falköping kvar i matchen och gör många fina reflexräddningar. Falköping har svårare att komma till avslut, då FIF är ute täcker av både skott och möjligheten till diagonalpass. Periodledning 2-1 kan nog sammanfattas vara i underkant.

 

 

Andra perioden börjar likt den första med högt tempo med snabba omställningar. Det är tufft men ärligt i närkamperna som det skall vara i ett derby. Fröjered har en bred repertoar i sitt spelsätt, någon femma är extra vassa i sina snabba omställningar och någon femma extra vass på att äga och låsa bollen på motståndarens planhalva. Och nu är det omställning som skapar den utökade ledningen, när Lucas Joelsson snabbt kommer till kontring med David Karlsson som snyggt sätter sitt första mål i den blåvita dressen, serverad av Lucas Joelsson, 3-1 tid 2:56. Ett viktigt mål som man samlat ihop till från både första perioden och inledningen av andra. 4-1 målet kommer även det som en blixtsnabb kontring, där FIF blir två mot målvakt, Neo Gustafsson som utmanar och vickar passen till Hugo Klahr som rullar in bollen i tom kasse, tid 10:45. Linus Martinsson är mest över hela planen, sliter och manar på sina gubbar men får inte någon utdelning. Men chansen kommer när Hugo Klahr blir utvisad för hårtspel 12:56. PP Falköping och då brukar det noteras mål. Men FIF är inte heller så ”pjåkiga” i BP, FIF blir rejält nedtryckta i boxen, men de vassa målchanserna uteblir, och FIF reder åter ut ett BP. Med bara sekunder kvar av perioden gör FIBK en mindre bra byte, vilket FIF utnyttjar genom ett snabbt frislag av David Karlsson till Felix som står helt fri framför mål och utökar till 5-1, vilket blir periodresultatet.

 

Tredje perioden och FIF försätter att trumma på, Falköping ändrar taktik, nu ”lastas” det in bollar mot mål istället för att spela sig till lägen i anfallszon. Kanske inte den bästa taktiken med Victor Bergström i målet, Victor släpper inga returer och målen uteblir. Istället bjuder FIF på ett riktigt kvalitetsmål, när Love Ahrenbeck hittar diagonalpasset till backen Simon Gustavsson som hittat luckan och enkelt prickskjuter i öppen kasse. Likt VB matchkommentator upprepar, det där är ett riktigt snyggt mål, det där är ett riktigt snyggt innebandymål…….6-1 tid 6:11. Men det kan vända fort i innebandy, så när gästerna gör 2-6 med 6:37 börjar man bli lite orolig att gästerna ska få ny energi. Men det är en tung dag för Falköping, varje gång de gjort mål, kan FIF snabbt replikera. Denna gång går man 2 mål inom loppet av en och halvminut och 8-2, Felix Klahr och Anton Lundgren står för målen. Assisterade av Neo Gustafsson och Axel Stäveryd. Adam Lundgren skall sedan slutföra Fröjereds målskörd, när han påpassligt snor bollen från uppspelande back och snyggt sätter 9-2 målet. Falköping skall så slutligen få ett PP, när Felix Klahr inte håller sig inom regelverket vilket slutar med att FIF släpper in ett av få boxplaymål, 9-3 tid18:26. Vilket också blir slutresultatet.

 

All heder åt domarparet Carl Larsson och Ola Forsberg som gör det föredömligt i som alltid ett svårdömt derby.

 

-Vi lyckas även denna match komma upp i nivå, mot ett duktigt Falköping IBK, storfavoriterna till seriesegern. Sedan ger ju vår publik oss extra energi vilket klart bidrar till vår prestation, säger lagkapten Samuel Dahlström.

 

 -Killarna är så jäkla duktiga och följer vår gameplan till pricka, avrunda tränare Joakim Olofsson.

 

Redan till helgen är det dags för match mot Mullsjö i Nyhemshallen.

 

 FIF textrobot

 

 


<< Tillbaka

Kommande matcher
Spelade matcher
Sön 29/1 16:00
8 - 10
Fre 20/1 19:30
9 - 3  
Fre 13/1 19:30
11 - 4  
Lör 17/12 16:00
5 - 4  
Fre 9/12 19:30
8 - 5  
Fre 2/12 19:30
4 - 6