SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
INNEBANDY
HERR
Fröjereds IF
9 - 4
Sandareds IBS
Fröjereds IF9 - 4Sandareds IBS

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:fre 04 mars, 19:30
Plats:Sparbankshallen, T-holm
Serie:Herr 3   Tabell >>
Samling:18:30
Tempofylld segermatch
2022-03-05 00:02
Victor "fisken" Bergström storspelar i FIF-målet under fredagskvällen.

Fröjereds IF – Sandareds IBS 9-4 (2-1,3-1,4-2)

 

Åter toppmatch i Sparbankshallen, där Fröjered kommer i underläge vid tiden 9:41, men kvitterar redan 10:01, genom Lucas Joelsson assisterad av Neo Gustafsson, efter ett fint insläpp av bollen från position bakom mål. Detta var dock första och sista gången gästerna Sandared var i ledningen. Det är stentufft i närkamper men för den saken är det INTE "vilda västern".  

 

Första perioden och det är jämt i bollinnehavet men det kanske är FIF som har lite vassare målchanser än gästerna. Hemmalaget har koll på sitt motstånd och vet vem som har vilka skils, poängligan säger en hel del, vad gäller passa eller skjuta:)

Kontring där Jakob Lindberg stannar upp lite och lägger diagonaler till Isak Wänerstig som enkelt och kontrollerat placerar bollen till 2-1 leding, tid 14:08.

 

Andra perioden och det är tufft, snabbt spel och det böljar fram och tillbaks, men redan 1:53 kontrar FIF genom Jakob Lindberg som stänker upp bollen i krysset och en viktig 3-1 ledning är ett faktum. Nu kommer dock gästerna i ett fint flow, och spelar under en period sitt bästa spel för dagen. Men respekten för Fröjered finns där, man ligger ofta lågt i sin press och avvaktar. Men 6:53 kan firma Otto-Mosslund reducera till 3-2 och matchen lever. Men för kvällen är det Fröjered som får de viktiga målen 8:01 lastar Eric Blom in bollen på mål och med en skymd målvakt är ledning åter utökad, 4-2. Och det skall bli mer, redan 9:02 är det Samuel Dahlströms tur att vinna bollen bakom mål och hittar Anton Lundgren framför målet och på volley lägger in bollen till 5-2 ledning, vilket resulterar i målvaktsbyte för Sandared. Fröjered är intensiva att möte, det är ett motståndarlag som hela tiden får försvara sig från tre hårt arbetande femmor över hela planen i som alltid tre perioden till sista sekund.

 

 

Tredje perioden och det är gasen i botten och utökad ledning efter 21sekunder, i en snabb om ställning där både Samuel, Love avslutar men där slutligen Anton Lundgren får in bollen mellan benen på målvakten, 6-2.

Hemmalaget spelar stor och lugnt och är bekväma i sitt spel, ingen stress eller neddragning på tempot.

När gästerna 3:46 reducerar och till 6-3 kommer man åter in i ett flow med längre anfalla och farliga lägen, men detta avbryts av en utvisning för liggande spel och Fröjered spelar igenom ett PP utan utdelning. Hemmalaget är snabba i sina omställningar och 10:30 är det ett nytt tre mot ett läge och Neo Gustafsson passar snett bakåt till Adam Lundgren som med öppet mål inte gör något misstag, 7-2 och matchen är punkterad. Innan slutsignalen ljuder har Victor Bergström räddat en straff, Samuel Dahlström gjort 8-3, Jim Mosslund 8-4 och slutligen Love Ahrenbeck i tom kasse 9-4.

 

-en bra laginsats men extra pluset går helt klart till Jakob Lindberg, ett mål och två assist.

 

-Vi håller ihop det bra hela matchen igenom, säger tränare Joakim Olofsson.

 

Vad är det som gör att ni nu vinner andra toppmatchen på kort tid? -vi kör på många gubbar och kan hålla ett högre tempo än vårt motstånd, som ofta kör på mindre folk. Sedan har vi ju en jäkla bredd, hela 8 målskyttar en sådan här kväll, säger lagkapten Samuel Dahlström.

 

-man kan inte annat än imponeras av grabbarnas inställning och kämpainsats, dom kan inte vara roliga att möte, avslutar tränare Johan Gustafsson.

 

Återigen, bra drag i Sparbankshallen denna fredagskväll med säsongens publikrekord på närmare 300 personer.

 

Kommande helg går FIF-bussen till Hjälmared med matchstart 19:45, och ni vet förutsättningarna……

 

Som tidigare är alla intresserade mycket välkomna att åka med i bussen på våra bortamatcher, kostnad 50 kr. Swishas på plats, först till kvarn.

 

FIF textrobot


<< Tillbaka

Kommande matcher
Spelade matcher
Fre 20/1 19:30
9 - 3  
Fre 13/1 19:30
11 - 4  
Lör 17/12 16:00
5 - 4  
Fre 9/12 19:30
8 - 5  
Fre 2/12 19:30
4 - 6  
Fre 25/11 19:30
8 - 5