SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
INNEBANDY
HERR
Fröjereds IF
5 - 4
Tibro IBK
Fröjereds IF5 - 4Tibro IBK

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:fre 18 mars, 19:30
Plats:Sparbankshallen, T-holm
Serie:Herr 3   Tabell >>
Samling:18:30
Obesegrade på hemmaplan - och seriesegrare
2022-03-19 10:32
FIF firar serieseger efter sista seriematchen, vist mot Tibro 5-4.

Serieseger för Fröjereds IF

Det gick inte ta miste på glädjen när slutsignalen ljöd i Hjälmareds hallen fredagen den 11 mars 2022. Glädjen var inte mindre igår kväll, när man avslutar säsongen med att vinna mot Tibro IBK hemma med 5-4, inför årets bästa publiksiffra.

Förra helgen fanns vetskapen att det krävdes tre pinnar på återstående tre matcher kunde tankarna och pressen börjat torna upp sig inom laget. Men inte, killarna går ut och leverera likt övriga matcher. – dom är helt underbara, det bara ut och kör, och några nerver verkar dom inte ha, strålar tränare Johan Gustafsson.

Vi frågar en av veteranerna i ledarstaben Per Blom om känslan? – när man vet hur svårt det är att vinna en serie, i vilken sport vi nu än pratar om så blir man så jäkla stolt över grabbarnas prestation. Jag har ju varit med sedan de var smågrabbar och deras utvecklingskurva verkar ju inte ha någon annan riktning än rakt upp. Förra året hade vi ju tuffa matcher mot topplagen och i år för jag väl ändå säga att vi vinner dessa helt klart och rättvist. Nu har jag varit lagledare när två Dahlströms vunnit serieseger säger Blom, lite finurlig. För 25 år sedan gick vi upp i division 1, då var nr 15 Johan och nu är det nr 15 Samuels tur, lite colt faktiskt. -Samtidigt hade vi ingen buckla från förbundet på plats, så segerbucklan från division ett avancemanget -96/97 fick vara stand-in och den lyfter vi ju gärna igen.

 

Andra gången Joakim Olofsson tar upp FIF-herr till tvåan. – Jocke vad har du i trollformeln?  - Det är väl mitt genuina intresse av att utveckla spelare. Jag är väl kanske lite annorlunda där, då jag nog brinner mer för träningarna än coachandet på match. Sedan är Fröjereds herrar en drömgrupp för en tränare, träningsvilliga, smarta och lyhörda för att hela tiden vilja utvecklas som spelare och nu ser vi resultatet.

Varför vinner ni serien? – Det är mycket som skall falla på plats för att lyckas. Både utanför och inom gruppen. – Vi har väl från början varit tydliga med att vi gör det här tillsammans och alla ska med och bidra på sitt sätt. Så den här segern är det många i FIF som skall ta till sig och njuta av.

 

Samuel Dahlström spelande tränare, vad tycker du om lagets insats under året? – Det är ett fantastiskt gäng, den sammanhållning och glädje vi har i gruppen är helt klart en bidragande orsak till att vi är där vi är idag. – Sedan har ju tränarna Joakim Olofsson och Johan Gustafsson gjort ett fantastiskt jobb. De har inte lämnat något åt slumpen.  

 

Hur är då känslan hos en så rutinerad spelare som Hugo Klahr? som även han varit spelandetränare under året. – helt underbart, gubbarna är så jäkla duktiga, och är det inte första femman som leverera så är det andra eller tredje. Vi hade ju hela 8 målgörare i den ”lilla” seriefinalen mot Sandared hemma, det är inte många lag som kan visa upp en sådan bredd.

 

Stefan Rundqvist, hur är dina tänkar så här efter säsongen? -Fröjereds IF har arbetat långsiktigt och målmedvetet under flera årstid för att skapa förutsättningar för att så många spelare som möjligt skall kunna vara med och utvecklas. Samarbetet med herrjuniorlag och pojkar födda 06-07 har fungerat som ett skolboksexempel, där vi haft individen i centrum hela tiden.- avrundar Stefan Rundqvist som blandannat varit lagledare för herrjunior.

 

Och nu står man här, inför en stundande säsong där man kommer få möta giganter som Lockeruds IBK, Vara IBK och varför inte Skövde IBF eller Skara IBK. Där de två sista nämna fortfarande har chansen att gå upp via kval till div 1.

 

STORT GRATTIS FIF TILL EN ENASTÅENDE PRESTATION!

 

FIF-textrobot


<< Tillbaka

Kommande matcher
Spelade matcher
Sön 29/1 16:00
8 - 10
Fre 20/1 19:30
9 - 3  
Fre 13/1 19:30
11 - 4  
Lör 17/12 16:00
5 - 4  
Fre 9/12 19:30
8 - 5  
Fre 2/12 19:30
4 - 6