SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
INNEBANDY
HERR
Falköpings IBK
2 - 5
Fröjereds IF
Falköpings IBK2 - 5Fröjereds IF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:fre 19 november, 19:30
Plats:Frejahallen, Falköping
Serie:Herr 3   Tabell >>
Samling:18:30
Toppmatch slutade med glädjeyra
2021-11-20 11:15
Glädje och segerintervju vid derbyt mot Falköping.

Falköpings IBK - Fröjereds IF 2-5 (1-1,1-1,0-3)

 

Länsderby mot ett brutalt rutinerat FIBK med fd spelare från Allsvenskan div 1 och 2. Så nog var det en nöt att knäcka för FIFs något mer orutinerade gäng. Senaste Derbyt fick FIF stryk i en match som avgjordes med 9 sekunder kvar... Nu har man tränat stenhårt vilket visar sig när man rättvist går segrande ur gårdagens spännande match.

Det är FIF som efter att lagen känt på varandra kan ta ledningen genom att Love Arenbeck trollar sig förbi sina motståndare och vips har han friläge och med sina känsliga handleder sitter bollen otagbart för målvakten rakt upp i taket efter 7:20 spelade. Ett FIF som ställer om snabbt och även går för snabba avslut, ett hemmalag som istället etablerar längre anfallsekvenser och försöker hitta luckorna genom slottet. Men det är här FIF har tagit stora steg i utvecklingen, man släpper inte igenom bollarna hur snabbt än Falköping försöker spela.  Med 16:19 spelade kan hemmalagets nr 7 Bhiladvala kvittera på en något tilltrasslad situation framför mål, en rättvis sådan.

 

Victor Bergström storspelar och är rätt placerad i många situationer och därmed avstyr farliga chanser. Det är heller inte brist på chanser för FIF, Samuel, Anton, Love, Neo och Lucas har fina avslut och möjligheter men hemmalagets målvakt gör det riktigt bra.

 

Andra perioden börjar likt den första med högt tempo med snabba omställningar. Det är tufft med ärligt i närkamperna och lagen skall noteras för var sin utvisning och det är Falköping som tar den första. PP och gästerna visar upp ett snabbt och idérikt spel vilket snabbt ger resultat 6.45 då Anton Lundgren ”målar” assisterad av Lucas Joelsson. Laget lägger verkligen in en extra växel när motståndet kräver detta, strålande. Det är Fröjered som har ett litet övertag i spelet, men 10.25 kliver seriens poängkung Albin Kalén fram och kvitterar 2-2, men det skall bli hans sista för dagen. Nu åker FIF på en ”mager” utvisning och Falköping har chansen att ta över taktpinnen i matchen. Men med ett uppoffrande BP och storspelande målvakt, går perioden till vila.

 

Tredje perioden och FIF försätter att trumma på och utan att sticka ut hakan - det finns inget lag som är så löpstarka som detta gäng. En stegräknare på Neo Gustafsson hade ju varit en fröjd. Trots det respektfulla motståndet ligger FIF högt i pressen och med 3.59 spelade tar Lucas Joelsson bollen påpassligt i sin press, bryter in framför mål och stänker upp bollen i krysset, tredje gången gillt i ledning för FIF. Det är nu jobbigt för hemmalaget, som gått kort på spelare och hela tiden jobbat i underläge. Det är nervöst på läktaren, för man vet att man inte får ge FIBK ”lillfingret” för då straffar det sig. Backarna i FIF är dock kliniska i sitt försvarsspel, de ligger tätt, täcker ytor och spelar loss bollen snabbt. Tiden börjar rinna ut för hemmalaget och det alla väntar på är målvakten ut. Och ut kommer han, redan med 3 minuter kvar att spela. Och nu skall det bli hett om öronen för grabbarna. FIBK ställer upp med en sexa som mycket väl kan spela i div 1 eller ja, kanske till och med Allsvenskan, men vad spelar det för roll när man möter FIF. Eric, Simon, Carl, Axel är backarna som sliter heroiskt i BP. Istället för kvittering kan snabba och effektiva FIF göra både 4-2 och 5-2 och rättvist plocka hem 3 välförtjänta poäng till ”Labbås”.

 

All heder åt domarparet Sven Persson och Henrik Carlsson som gör det fördömligt i ett som alltid svårdömt derby.

 

-Vi gör en riktigt bra match, där samtliga spelare kommer upp i nivå. Sedan får vi inte glömma den ”blå väggen” som gav oss extra energi, säger lagkapten Samuel Dahlström.

 

 -Lika surt som det var vid förra derbyförlusten lika gött känns det nu, avrundar tränare Joakim Olofsson. Det är ett riktig skönt kvitto på att vi är på rätt väg och utvecklas hela tiden.

 

Lagledare Per Blom stog och mös i båset i slutsekundrarna, och han är rutinerad "mysare", redan 1996 stog han i båset när FIF med stor dramtik gick upp i div 1, undra vilka vibbar han har nu!

 

Redan på fredag är det dags för match, hemma mot Mullsjö i Sparbankshallen, matchstart 19:30.

 

FIF textrobot

 


<< Tillbaka

Kommande matcher
Spelade matcher
Sön 29/1 16:00
8 - 10
Fre 20/1 19:30
9 - 3  
Fre 13/1 19:30
11 - 4  
Lör 17/12 16:00
5 - 4  
Fre 9/12 19:30
8 - 5  
Fre 2/12 19:30
4 - 6