SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
INNEBANDY
HERR
Fröjereds IF
7 - 4
Fritsla IF
Fröjereds IF7 - 4Fritsla IF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:fre 11 februari, 19:30
Plats:Rosenbergs Idrottshall, Tidaholm
Serie:Herr 3   Tabell >>
Samling:18:30
FIF befäster serieledningen
2022-02-12 00:54
Målskyttar och assistenter på träning innan match.

Fröjereds IF – Fritsla IF 7-4 (4-2,1-0,2-2)

 

Fredagskväll och äntligen hemmamatch med storpublik i Rosenbergshallen och FIF fortsätter att plocka poäng. Ikväll satt segern inte lika hårt inne som mot Grästorp IBK förra helgen. kvällens match var helt klart ett steg framåt efter en lite knackig start på vårsäsongen, spelmässigt, - sammanfattar Anton Lundgren en av Fröjereds tre tvåmålsskyttar.

 

Första perioden och publiken har knappt hunnit sätt sig till rätta innan bollen sitter i krysset, i FIFs kasse, tid 0:25, visst, turligt felvänd på volley, men de räknas också. Men som sin vana trogen håller Fröjered i taktpinnen och rullar mycket boll på motståndarnas planhalva och målen kommer då självklart som resultatet av detta, kvitteringen fixar Adam Lundgren assisterad av Lucas Joelsson, 1-1 tid 3:19. Fröjered skapar många fina målchanser, men Fritsla målvakten storspelar med hjälp av sin målbursram. Men stort bollinnehav växlas med snabba omställningar av gästerna vilket skapar lite oro, både bland spelare och publik. Ledningsmålet kommer så 12:16 när Anton Lundgren (man of the day) spelar fram Neo Gustavsson till öppen kasse och 2-1 är helt rättvist. Ledningen skall utökas två gånger om av samma spelare, Noel Heidenvall. Han var riktig het idag och höll sig väl framme och det luktade mål vid flera tillfällen. Assister stog Oscar Svahn (efter strålande dribblings prestation) och Felix Klar för, 4-2. Innan periodpaus skall en reducering 4-2 komma och matchen lever i allra högsta grad.

 

 

Andra perioden och Fröjered fortsätter att skapa målchanser, men man har lite svårt att få in den där bollen i mål. Fritsla skapar däremot inte mycket chanser och det är klart, det gör man inte på egen planhalva. Perioden blir målfattig, men 9:30 kan Anton Lundgren ge sitt lag en utökad ledning, 5-2 på en retur i PP.

 

Tredje perioden och den blir inte en dans på Rosor i Rosenbergshallen. Fritsla förändrar sitt spel och går mycket mer upp i planen och pressar FIF högre i banan, vilket gör att spelet förändras lite, till att bölja fram och tillbaks. Fröjered åker på en utvisning som man reder ut ganska enkelt, men bara 9 sekunder senare släpper man in 5-3 och matchen får lite nerv. Och än fler naglar stryker med på läktaren när Fritsla gör 5-4 med nio återstående minuter. Åter dax för ett Fröjereds PP och det är något man behärskar, åter Anton Lundgren som läckert frispelas av Lucas Joelsson och en behövlig 6-4 ledning ger en lägre puls på läktaren, tid 15:25. Spiken i kistan kommer 17:56 när Adam Lundgren spelar in Neo Gustavsson i slottet och pang 7-4 och slut!

 

Fröjered kvitterar ut ytterligare 3 poäng till kontot och befäster serieledningen.

 

Det är främst Neo Gustavsson, Adam Lundgren, Anton Lundgren samt Lucas Joelsson som framstår lite extra i ganska jämn tillställning.

 

Nu drar det ihop sig till Derby mot Falköping. Hemmamatch fredagen den 18 februari kl 19:30 i Sparbankshallen. Och kunde Tidaholmarna fylla Frejahallen i Falköping i första matchen, vore det väl konstigt om vi inte kunde fylla Sparbankshallen med blåvita fans och sätta publikrekord med lapp på luckan. För visst kommer trummorna vara där och flaggorna och förhoppningsvis Filipsson med sin ljuva stämma, Nu kör vi FIF!

 

 FIF textrobot


<< Tillbaka

Kommande matcher
Spelade matcher
Fre 20/1 19:30
9 - 3  
Fre 13/1 19:30
11 - 4  
Lör 17/12 16:00
5 - 4  
Fre 9/12 19:30
8 - 5  
Fre 2/12 19:30
4 - 6  
Fre 25/11 19:30
8 - 5