SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
INNEBANDY
HERR
Fröjereds IF
6 - 5
IBF Horsby
Fröjereds IF6 - 5IBF Horsby

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 29 januari, 15:00
Plats:Sparbankshallen, T-holm
Serie:Herr 3   Tabell >>
Samling:14:00
Segermål, tid 59:37
2022-01-29 19:45
Samuel och Love nöjda poängplockare vid kvällens seger mot IBF Horsby.

Fröjereds IF – IBF Horsby 6-5 (1-3,0-0,5-2)

 

Fröjered börjar matchen med flera fina chanser, men skärpan finns inte där. Men helt rättvis kan Simon Gustavsson raka in bollen serverad av Lucas Joelsson, tid 4:26. Med en sådan inledning är det lätt att falla in i tanken ”vi fixar det” eller ”det ordnar sig”. Men Horsby har andra planer och kan göra både 1 och 2 mål inom 41 sekunder, tid 10:41. Horsby har en spelidé som dom följer och gör det bra, om kanske inte så publikvänlig.

 

Första perioden och det är Horsby som står för effektiviteten och FIF har väldigt svårt med Horsbys uppställda defensiv. Horsby lägger bollarna på djupet och tillåts både vinna bollen och får vända upp och komma till avslut. Tre nästa identiska mål och underläge 1-3 efter första perioden.  

 

Andra perioden och samma spelbild som första perioden, där FIF äger mycket boll på motståndarnas planhalva och Horsby sticker upp, men FIF har lärt sig läxan och både vinner och låter inte forwards vända upp till enkla avslut. Perioden slutar 0-0, vilket gästerna är nöjda med tillskillnad mot hemmalaget. Noteras kan att FIF ”lyckas” spela med stolpar och ribba otaliga gånger i denna annars gäspiga period.

Tredje perioden och denna blir spännande. En mardrömsstart för FIF, när gästerna utökar ledningen till 1-4, tid 1:11. Redan 1:53 kan gästernas för dagen bästa spelare Alfred Johansson åter skjuta Horsby till utökat ledning 1-5. Känns nästan lite som ridå ner och att energin går ur FIF. Men åter skall den blåa draken stiga i motvinden! Och det är Love Ahrenbeck som skall visa vägen och blåser ELD i laget. Som om att trycka på en knapp, inser FIF alvaret att det kanske ”inte löser sig” och man höjer tempot markant, både i boll och ben. Halvkontring och Anton Lundgren hittar Love Ahrenbeck och kvittering 2-5 är ett faktum, tid 6:27. Horsby håller sin defensiv och avstyr flera bollar med fina täck. Men över tre perioder är det svårt att hålla hela vägen ut när man spelar uppställt försvarsspel, vilket Love Ahrenbeck, hemmalagets bästa spelare för dagen visar 10:23, när FIF klappklapp spelar via Samuel Dahlström i slottet vidare till målskytten Love, 3-5. Och nu går det undan, 10:37 hittar Lucas Joelsson via position bakom mål upp i slottet till Adam Lundgren 4-5. Timeout Horsby och lite hövlig vila, men till ingen nytta 5-5 är faktum redan 11:33, genom Simon Gustavsson ass Eric Blom. FIF går för vinst och ingen fegspel här inte, vilket öppnar för lite sporadiska sekvenser där Horsby skapar halvchanser som avstyrs av målvakten Anton Svensson. Men 19:23 kommer så det förlösande lednings och vinst målet, när Love Arenbeck spelar Samuel Dahlström som bågar sig till skottläge och sätter bollen i målvaktens högra stolprot, 6-5, välförtjänt!

 

Spännande värre där FIF är i ledningen sammantaget i 6 minuter och 36 sekunder, därav de sista 23 sekunderna är i sista minuten.

 

-Vi gör en bra match genom att vinna, men i övrigt finns det mer att önska, säger tränare Johan Gustavsson.

 

 -Vet inte riktigt vad som inte stämmer idag, inställningen kanske, men Horsby är bra på det dom gör, så gott med vinst i alla fall, noterar tränare Samuel Dahlström.

 

I FIF plockar Love Ahrenbeck hem bästa betyg genom blandannat 3 poäng och är den som blåser liv i den beryktade "blåa draken som stiget i motvind"!

 

Nya tag och nästa match är borta mot Grästorp den 5 februari.

 

 FIF AI


<< Tillbaka

Kommande matcher
Spelade matcher
Sön 29/1 16:00
8 - 10
Fre 20/1 19:30
9 - 3  
Fre 13/1 19:30
11 - 4  
Lör 17/12 16:00
5 - 4  
Fre 9/12 19:30
8 - 5  
Fre 2/12 19:30
4 - 6