SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
INNEBANDY
HERR
Fröjereds IF
8 - 5
Mullsjö AIS Utveckling
Fröjereds IF8 - 5Mullsjö AIS Utveckling

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:fre 26 november, 19:30
Plats:Sparbankshallen, T-holm
Serie:Herr 3   Tabell >>
Samling:18:15, Sparbankshallen
Fröjered ångar på i serien
2021-11-27 10:50
Två snabba mål inom loppet av 2 minuter i tredjeperioden avgjorde matchen, highfive på den! Foto: Mats Olofsson, Habobild

Fröjereds IF – Mullsjö AIS Utveckling 8-5 (2-2, 1-1, 5-2)

 

Hemmamatch och frågan var om FIF skulle kunna kraftsamla efter förra helgens urladdning och bragdmatch mot IBK Falköping. Eller skulle de prestera likt Janne Anderssons bragdmatch mot Spanien för att sedan plump mot Grekland.

 

Första perioden och Fröjered är i stort självförtroende och fortsätter på den inslagna vägen och hemma plan förstärker känslan när FIF gör 1-0 genom Ass Dahlström mål Ahrenbeck efter 4:18 spelade. Mullsjös topp duo i poängligan ska inte vara sämre och 1-1 görs genom ass Bergdahl mål Forsberg. FIF är laget som äger boll där det för dagen är Love Ahrenbeck som är hetast, och nu kommer årets mål, Ahrenbeck på språng och i löpning får passet perfekt från Anton Lundgren och på volley upp i krysset! Wow!!!, 2-1, 15:09.  Perioden avslutas med att lagen fördelar avsluten rättvist där Fröjered dock har de längre anfallen. Mullsjö stretar i mot och kvitterar redan 16:59, 2-2. Fröjered skall få chansen att åter ta ledningen via PP, men period tiden rinner ut.

 

Andra perioden och fortsättning på PP, där FIF spelar rörligt snabbt och fantasifullt men Mullsjö reder ut trycket och kan istället jämna ut spelet och tar ledningen i matchen 10:14, 2-3.  Men det är inte bara målgörare och framspelare i Fröjereds IF. Det är helheten som gör lagets tabellplacering. Backarna spelar med stort självförtroende både i defensiven och det offensiva spelet, där Carl Johansson bjuder publiken på en soloprestation och kalt placerar bollen strax ovanför målvaktens högra ben, 3-3. Bollen till Carl för, första målet i den blå tröjan! Matchen är så jämn som resultatet speglar.

 

 

Tredjeperioden och hemmalaget tänker knyta ihop säcken omgående. Fullt tryck och press på gästerna som får jaga boll i försvarszon och inom loppet av 2 minuter har hemmalaget tagit ledning med 5-3. Fortsatt kontrollerat spel av Fröjered och när Love Arenbeck på egenhand, jagad av fyra Mullsjö klubbor dribblar och tråcklar för att 8:53 gör 6-3 känns tillställningen avslutad. Kontrollen finns där även att matchen slutar 8-5.

Det är många spelare som kommer upp i hög nivå idag, utöver Love som gör fyra poäng varav 3 mål, skall ett stabilt backspel noteras, där Axel Stäveryd (ett ass) och Albin Holmgren lyftas lite extra.

 

Hela laget håller fortfarande en hög lägsta nivå matcherna igenom vilket innebär att laget fortfarande är obesegrat och vidhåller serieledningen.

 

-det ser riktigt bra ut, men vi har ändå mycket att jobba på, för vi vill mer, avslutar tränare Joakim Olofsson.

 

Nu laddar laget för en tuff borta match lördagen den 4 december borta mot Sandared. Ett Sandared som kommer rakavägen från div 1!? En match där FIF får ha lite extra koll på rutinerade och den store poäng plockaren Jim Mosslund.

 

FIF – textrobot


<< Tillbaka

Kommande matcher
Spelade matcher
Sön 29/1 16:00
8 - 10
Fre 20/1 19:30
9 - 3  
Fre 13/1 19:30
11 - 4  
Lör 17/12 16:00
5 - 4  
Fre 9/12 19:30
8 - 5  
Fre 2/12 19:30
4 - 6