SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
INNEBANDY
HERR
Tibro IBK
6 - 7
Fröjereds IF
Tibro IBK6 - 7Fröjereds IF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 18 december, 17:00
Plats:Baggebohallen, Tibro
Serie:Herr 3   Tabell >>
Samling:16:00
Derby dur
2021-12-19 14:53
Matchens spelare Axel och Victor. Fota Mats Olofsson, Habobild.se

Tibro IBK - Fröjereds IF 6-7 (1-4,0-2,6-1)

 

Åter ett länsderby mot ett rutinerat Tibro IBK. Fröjered börjar direkt med sitt frejdiga och aggressiva, respektlösa spel över hela planen, vilket kanske överraskar hemma laget något. Redan efter åtta spelade minuter har Fröjered bjudit den för dagen stora publiken på 3 delikatesser till mål. Men matchen skall bli jämnare än så, när krutröken har lagt sig och FIF chippat efter andan både en och två gånger i sista perioden står dom slutligen som segrare med 7-6.

 

Första perioden är FIFs bästa period, stabilt försvarsspel med snabbt och konstruktiv omställningsspel. Tibro har svårt att komma till avslut och när de väl kommer är Fröjered där och täcker bort möjligheten.

 

 

Andra perioden och Fröjered har koll på matchen och nollar Tibro och själva förvaltar sina lägen till fullo och utökar ledningen inför tredje perioden till 6-1. Det har gått lite som på räls och risken är nu inför sista perioden att man inte tar jobbet och låter Tibro komma in i matchen. Backparen med Axel Stäveryd i spetsen har gjort en lika gedigen insats som i vinsten mot Falköping och är en stor del i periodresultatet, 0-2. Resultat är väl inte hel rättvisande, då Tibro främst på sin högerkant haft flertalet chanser att producera mål, där Simon Gustafsson och storspelande målvakt Victor Bergström agerat vägg. Samtidigt som Tibro troligen får åka till ”Arnebard” och rätta ut både stolpar och ribba efter främst Simon Gustafssons ramträffar.

 

 

Tredje perioden och denna blir onödigt spännande. Känslan av att matchen är avgjord tar tydligt överhanden i FIF spel och agerande samtidigt som Tibro pressar hårdare över hela planen, vilket vi inte riktigt reder ut. Kvitteringen kommer 5:29 och FIF darrar. Tibro spelar hårt på gränsen till fult och domarna är vakna och tar en solklar utvisning för upprepat hårt spel inom laget. Åter ett PP för FIF som man förvaltar genom ett snyggt mål av Anton Lundgren, 2-7, tid 9:13. Det är Tibro som nu har trycket och 13:19 får dom ett lite turligt mål som tar foten på en FIF spelare in i mål, men det är ändå välförtjänt. 14:15 kommer Tibros för dagen snyggaste mål, efter snabbt sidledspass och skott i krysset på en skymd Bergström, nu har hemmalaget flow. Med två minuter kvar har FIF en betryggande ledning 4-7, då Tibro tar ut målvakten och lyckas hämta in till 6—7. Två snygga mål från slottet avslutar matchen och Fröjered går än en gång segrande ur en seriefinal, starkt!

 

All heder åt domarparet Mikael Magnusson och Kronoslav Kis som gör det fördömligt i en tuff och hård match och som alltid ett svårdömt derby.

 

-Vi gör en bra match, där samtliga spelare kommer upp i nivå, inte på något sätt högsta nivå, men bra, säger tränare Johan Gustavsson.

 

 -skönt att vi kan förvalta våra PP, vilket det ena i andra kanske är matchavgörande när vi går ifrån till 6-1, avrundar spelande tränare Samuel Dahlström.

 

I FIF skall ett extra plus och omnämnande ges till Axel Stäveryd för resolut och felfritt passningsspel samt forwardspelarna Isac Wänerstig och Albin Holmgren som ligger rätt i både det defensiva/offensiva spelet..

 

Nu tar FIF julledigt och laddar inför nästa match, då vi fyller bussen och åker till Södra Ving den 7 januari.

 

 

 FIF textrobot

 


<< Tillbaka

Kommande matcher
Spelade matcher
Sön 29/1 16:00
8 - 10
Fre 20/1 19:30
9 - 3  
Fre 13/1 19:30
11 - 4  
Lör 17/12 16:00
5 - 4  
Fre 9/12 19:30
8 - 5  
Fre 2/12 19:30
4 - 6