2018-09-20 17:43

Genrepet mot Hovslätt var en medioker match!

Ni vet den gamla klyschan dåligt genrep….osv….

Vi får väl hoppas att den stämmer bra, genrepet blev i ärlighetens namn en ganska blek historia. Två lag som denna fredagskväll inte riktigt var vän med klubba och boll visade upp sig, vilket gjorde att det var sviktande kvalitet i spelet med boll från båda lagens sidor.
Det handlar ju trots allt om i slutändan att göra flera mål än sina motståndare och det gjorde Hovslätt denna fredagskväll. Matchen slutade 4-2 till Hovslätt, de avgör matchen genom att sätta bollen i tom bur med ca 40 sekunder kvar.

Matchen då:
Jag tycker att vi tar tag i taktpinnen direkt och trycker tillbaka motståndet i egna zonen i början av matchen, dock så syns det direkt att vi inte får till bollbehandlingen som vi önskar. De defensiva omställningarna och defensiven i stort fungerar som vi vill, vilket känns väldigt skönt. Vi får dock ingen utdelning och de riktigt heta chanserna uteblir, att dom uteblir den här dagen säger sig självt, vi var helt enkelt tillräckligt bra i det spelet. Samtidigt gör Hovslätt det bra i sin tighta defensiv, det måste vi ge dom.
1-0 målet till Hovslätt kommer efter felbeslut och slarv från vår sida, som vi dock är på väg att reda ut men istället, lite slumpartat hamnar bollen till slut i vårt mål.
Vi kvitterar strax efter, en bra passning och ett välplacerat direktavslut.
Perioden slutar 1-1.

Andra perioden löper på likadant utan några direkt heta målchanser. Vi får tillslut utdelning och gör 2-1 med ca 7 minuter kvar av perioden. Efter det har vi vår bästa del av matchen, där vi trycker tillbaka Hovslätt ganska rejält men målchanserna saknas och de få som dyker upp avslutar vi inte tillräckligt bra på.
Ställningen 2-1 till oss efter andra perioden.
I en match där det studsar lite mer med hade vi nog gått ifrån resultatmässigt i slutet av andra perioden men så blev det inte. Och just det är ju tjusningen i denna underbara idrott, är man bara med inför sista perioden så kan allt hända.

Känslan var bra inför tredje, ”utdelningen kommer fortsätt nöta ner dem tjejer”, så lät budskapet, typ.
Ett PP för Hovslätt senare, lite för passivt spel i boxen, retur och vips så stod det 2-2.
Vi bränner ett jätteläge och några minuter senare gör Hovslätt ett jättesnyggt mål, där dom spelar bort oss i försvarszonen, 3-2 till hemma laget. Så typiskt innebandy, jag gillar ju egentligen just det här men när det drabbar ens egna lag, nja inte direkt.
Vi försöker att forcera men kommer inte riktigt nära, utan Hovslätt avgör som sagt i tom bur.

Vi grattar Hovslätt till segern, den var på något sätt välförtjänt till sist. Får man inte utdelning,  blir det ofta så här.

Vi hänget inte läpp för det, för nu äntligen ska poängen börja fördelas…