INNEBANDY
P03/04

Match referat, borta mot Skara 18/10
2014-10-19 10:33

Till gårdagens match kom vi med full trupp på 18man. Jakob N och Zacke gjorde sin första match. Det kändes på uppvärmningen att vi inte mentalt var på plats och vi hade svårt att komma igång. Samtidigt som att Benjamins knäskada påverkade uppladdningen i omklädningsrummet innan match.

Vi spelade med tre fulla femmor plus en extra på back sidan och en extra på forwardssidan.  Matchen började avvaktande för vår del och 1:a baklänges målet lärt inte vänta på sig. Ytterligare mål hängde i luften för Skara men vi lyckades dra in en retur till 1-1. Perioden löpte ut och vi avslutade 1:a med 1-5 i baken.

I period pausen sade vi att vi inte skulle ge upp utan att kämpa på så vi gick ned på två femmor under tio minuter för att ge dem en match. Vi började bra och fick in några bollar men lyckades inte komma ikapp, så vi återgick sedan till startupställningen. Utvisningar och avblåsningar gjorde att vi tappade flytet och vi tappade ännu en gång.

Inför sista perioden kände vi oss starka och var överens om att ta igen underläget så som vi gjort många gånger tidigare. Första målet i tredje kom i första minuten genom Albin som fångade upp en lös boll som satte den under armen på deras målvakt.  Och det kändes att vi var på gång och hämta upp underläget.  Skara svarade direkt med två snabba mål och luften gick ut ur våra grabbar.

Matchen slutade 6-10 till Skara och vi kan konstatera att vi åkt på första förlusten i seriespelet på 1 ½ år. Det vi kan ta med oss framåt är att vi aldrig ger upp utan kämpar in i sista minuten.

Vilket powerplay, precis på pricken som vi övat. 4 sekunder från deras utvisning tills det att bollen låg i kassen bakom deras målvakt.  RESPEKT.

Nu lämnar vi denna match bakom oss och blickar framåt – Vi tar dem på hemmaplan!