P01/02

Derby mot Skövde
2018-02-25 19:36
Fröjereds IF - Skövde IBK 10-1 (4-1, 1-0, 5-0)

Derby mot Skövde och senast fick vi med oss tre poäng, som satt lite hårt inne. Nu skulle vi försöka med lite mer skärpa och ta till vara på de chanser vi kommer skapa.

Första perioden och vi möter ett Skövde som lite överraskande spelar man-man. Vilket skulle passa oss perfekt då vi den senast tiden just övat att spela med man-man, och mot man-man. Mycket "Give and Go" och det skulle visa sig ganska snart att övning ger färdighet. Redan efter 2 minuter kan just backen Eric komma upp i anfall genom en snygg "Give and Go" och 1-0 är ett faktum. Vi har mycket fart under fötterna och hittar riktigt fina kombinationer och redan efter 6 minuter kommer ett klassmål från Lucas klubba, snyggt väggspel med Carl och  2-0 sitter helt rättvist. Vi trummar på och Skövde har svårt att hålla sitt man-man spel och så 7:43 har vi två backar som snabbt löser ett frislag, Eric pet och Jakob snyggt placerat skott lågt i målvaktens vänstra hörn, 3-0. Redan nu kändes det som om vi kontrollerar matchen. Perioden skall sluta 4-1, där Carl påpassligt snor bollen för en back och sätter säkert 4-1 målet, tid 17:42.

Andra perioden och det liknar mest Hawaispel, men så glimrar spelet till och dagens snyggaste anfall och mål skall komma att se dagen. Klappklappspel med ett avslutande diagonalpass av Love till Carl som sätter bollen i tom kasse, 5-1 vilket blir periodens enda mål.

Tredje perioden och vi håller uppe tempot och även målskörden visar sig komma igång ordentligt. Isac börjar målskyttet 8:32 och följs redan 9:52 av framspelning av Isac i PP till Jakob som gör sitt andra mål för dagen med ett skott i krysset, 7-1. Målen duggar tätt och 11:11 sätter Lucas sitt andra mål denna eftermiddag nu framspelad av Samuel, 8-1. De sista 10 minutrarna är spelet i stort sett på Skövdes planhalva och Simon och Samuel kan avsluta målskörden med var sitt skott som hittar nätmaskorna vilket innebär att matchtavlan visar 10-1 när slutsignalen går.

Vi gör en bra match, där vi i hela tre perioder håller uppe fokus. Trots att vi är det bättre laget har vi i några matcher kommit in i perioder av slarv och fel fattade beslut. Idag kör vi hela vägen in i MÅL.