P01/02

Sibbencup match 3
2017-01-06 20:08
FIF-Skövde 5-0 (2-0,3-0)

Tredje gången för året, möter vi svårspelade Skövde. Då, har vi lyckats vända på "steken" i tredje perioden....hur skulle det gå nu? Ingen tredje period!!!

En bra start i innebandy är inte att underskatta, och vi får tidigt 2:39 mål genom ett diagonalpass av Carl och Axel rakar in bollen i stort öppen kasse. Vi spelar lugnt och värderar våra uppspel mer noggrant än tidigare matcher, just så bra som vi kan. Forwards hittar löpvägarna vilket ger backarna alla möjligheter att hitta alternativa uppspel. 9:05 kommer "alla" löpningar rätt, klapp, klapp och nu sätter Lukas bollen rätt upp i taket. Skövde skapar inga riktigt vassa chanser utan kommer som mest till avslut, långt från mål. Halvlek, snacket går, att vi måste hålla i att spela vårdat, och inte komma in i, ibland förekommande "Hawaiispel".

Andra halvlek och vår höga press skapar svårigheter för Skövde, att få till några organiserade uppspel, utan tvingas slå iväg bollen på chans. Så bra jobbat av forwards, med Oliver som härförare. Och visst, till slut kommer utdelningen. Oliver stoppad, 8:54 vid friläge och straff är ett faktum. Dags för lagkapten Samuel att kliva fram, och sätter då kyligt 3-0. Vi kontrollerar matchen som slutar med ett Love mål, och då snackar vi lågt placerad boll i höger hörn!

Men som sagt, det är inte bara målgörare som gör ett lag, utan löpvilliga, positiva kämpare, osjälviska framspelare som gör vårt LAG.

Nu väntar semifinal 13:30 lördag, och en repris på seriefinal 2015/2016 mot Skara...då seger. Ska bli så himla kul att möta detta individuellt skickligt och spelande lag, lets go grabbs.