P05/06

Onödig förlust mot Mullsjö
2017-02-12 21:11

Lördagens hemmamatch mot Mullsjö slutade med en snöplig förlust 7-8.

Första perioden dominerade vi helt och vi skapade mängder med chanser. 2-0 efter första perioden var klart i underkant men Mullsjö ska definitivt tacka sin magnifikt spelande målvakt som såg till att siffrorna inte rann iväg mer.

Andra perioden startade precis som den första, bra tempo och många chanser. 3-0 kom också ganska omgående. Tyvärr fick gästerna direkt efter vårt sista mål in sin första boll och där vänder matchen helt. Mullsjö är helt plötsligt mycket starkare än tidigare medan vi blivit ganska bekväma och efter knappt halva andra perioden är Mullsjö också ikapp till 3-3. Vi följs åt och efter två perioder har vi 5-4 på resultattavlan.

Tredje perioden blir precis som den andra perioden, Mullsjö styr och ställer och efter drygt fem minuter in i perioden så tar man också ledningen. Båda lagen gör ytterligare mål men ledningen, nej den släpper aldrig gästerna. Slutresultatet blir 7-8.

Den här matchen ska vi glömma snabbt som ögat för det var, bortsett från första perioden, ingen vidare match. Visst skapar vi en hel del chanser framåt men när vi inte vill göra det där lilla extra jobbet så blir det oftast inte slutresultatet bra. Rätt inställning och Mullsjö hade med stösta sannolikhet fått åka hem utan poäng, idag blev det alltså tvärtom.

Det är bara för oss  att ta lärdom och förbereda oss så mycket det går till nästa söndag då vi gästas av IBK Hjo.

Slutligen ska vi passa på att tacka Pontus för att du den här matchen ställde upp som målvakt. Good job!