P05/06

Spel i SSL-borgen Nyhemshallen
2015-02-05 12:00

Säsongens näst sista sammandrag spelades i Nyhemshallen / Mullsjö.
Om orsaken till raset i den första matchen berodde på att vi alla var tagna att för dagen spela i ett SSL lags hemmahall, eller att vi dessutom bytte om i omklädningsrummet jämte där Van Keppel å Co precis kom ut ifrån, det får väl vi ledare utreda.
Kan ju ha varit så att viss känsla av ”starstruck” infann sig och att vi tappade fokus inför vad vi egentligen var där för att syssla med, eller så var det helt enkelt så att motståndarna Skara för dagen bara var mycket bättre än oss.
I vilket fall som helst så var första perioden väldigt mycket upp och ner spelmässigt.
Vi startade matchen sisådär, det fanns inte mycket av det fina passnings spel vi haft i dom sista sammandragen, och mycket välförtjänt tog Skara ledningen, samt utökade den rätt så omgående.
Precis innan periodpaus, gjorde vi periodens utan tvekan snyggaste mål, då det gick som på ett snöre ända nere från egen målvakt, och se där………. Reducerat!
Efter en del prat i paus om att vi skulle försöka hitta tillbaka till tidigare sammandrags fina passnings spel, samt att vi trots det oftast större motståndet springer sönder dem, så blev det helt tvärtom.
Målen trillade in lite titt som tätt i egen målbur, och vi stod mest och tittade på vad kompisen inte gjorde, istället för att vi bita ihop och kämpa.

Efter lite snack i omklädningsrummet om vad vi gjorde och inte gjorde, blev det ett snabbt intagande av något att äta, för det var strax ny match, denna gång var det Hjo som skulle stå för motståndet.

Hjo för dagen med väldigt få spelare, och både vi ledare samt spelare trodde nog att vi skulle nöta ut motståndet ju längre matchen led mot sitt slut, men så blev ju inte fallet.
Vi tog ledningen, och utökade den vartefter.
Så vid ledning med 4-1 kändes det som om vi skulle göra ytterligare en del mål, men nån slags ”nöjdhet” infann sig, och det blev som det brukar bli när man slappnar av och tror det räcker med 5 par skor på banan.
Hjo reducerar 2ggr om, varpå matchen blir VÄLDIGT jämn på slutet, men vi lyckas att reda ut det blåsiga, och får med oss en vinst, men inte mer än det.

Match Nr3 för dagen skulle Mullsjö AIS stå för, då inte SSL spelarna utan spelare i samma ålder som våra.
Jag har tidigare skrivit att vi nog redan spelat den bästa innebandy vi kunnat prestera, men jag får ta tillbaka allt jag sagt och skriva detta igen!!
Dom 5-7 första minuterna i matchen mot Mullsjö är fruktansvärt bra av ER, ni tar löpningar, släpper boll, avslutar, tar returer, löper hem, räddar skott, ja precis allt var hur bra som helst.
Tror Mullsjö kände det som om det var en blå höst storm som blåste fram över banan, för det var blåa FIF spelare överallt på banan, och före Maisarna hela tiden.
Underbart å se som ledareJ
Matchen fortgår och Mais reducerar, men vi gör denna match inte alls som mot Hjo, utan vi tar jobbet hela vägen in i kaklet, och när slutsignalen ljuder så är det ingen tvekan alls vilka som har vunnit.
Så på det stora hela är det ytterligare 2,5match som är jätte bra, det enda lilla debaclet skulle vara matchen mot Skara i så fall, men ibland kan det vara bra att vakna upp från törnrosa sömnen, och faktiskt inse att det alltid är hårt arbete som lönar sig, och spela som ett LAG.

Tack igen grabbar, ni gör det jättebra.

Nu återstår endast sista sammandraget den 7/3, då också nere i Nyhemshallen mot Tibro och Mais.

Sist vill jag också be er kolla över mejlet gällande cupspelet nere i Växjö, där ni senast den 15/2 skulle anmäla er till Fredrik om ni har för avsikt att följa med.

Ha dä Gôtt så ses vi på träningarna framöver!