FRÖJEREDS IF

Korsberga/Fröjered började höstens serie mot Töreboda IK
2020-08-09 10:41
Första seriematchen för hösten startar mot Töreboda i het sommarvärme på Kullaborg. Vi kommer till start med 13 spelare varav en är matchdebutanten Isabell Gereonsson. Även vårat nyförvärv Molly Svensson gör sin första match för FIF/KIF. Vi startar lite försiktigt och Töreboda dominerar matchinledningen. Fysiskt så håller vi jämna steg men är steget efter i spelet. Töreboda tar ledningen med 0-1 på straff. Efter deras mål så spelar vi upp oss och tar tag i taktpinnen. Vi får till ett riktigt bra passningsspel och ligger rätt i våra positioner. Vi kvitterar genom ett snyggt mål signerat Britta. Nu börjar vi även känna av värmen vilket gör att vi tappar lite av vårat spelövertag. Spelet jämnar ut sig och det är trötta spelare som kommer till halvleksvila. Bra prestation i första halvlek och vi går ut med en förhoppning av att kunna fortsätta det bra spelet. Nu märks det att FIF/KIF- spelarna är trötta och det märks att vi saknar några avbytare. Vi sliter och kämpar på över hela planen men Töreboda driver spelet i andra halvlek. De tar även ledningen med 1-2 och det känns lite motigt. Men vi hänger inte med huvudena utan kämpar till oss ytterligare ett flertal målchanser. Matchen närmar sig sitt slut då vi får en frispark på högersidan en bit utanför straffområdet. Britta stegar fram och slår en hård frispark mot mål. Framför målet är det mycket trafik och frisparken går in i mål. Så gött att få ett oavgjort resultat då vi legat under två gånger och kommit tillbaks i matchen. En riktig kämpainsats och ett härligt go i laget gjorde att vi tog vår första poäng i årets serie.