FRÖJEREDS IF

Hemmapremiären slutade med förlust
2019-05-07 10:57
Hemmapremiären på Kullaborg spelades i förmiddags mot Vartoftas damlag. På grund av att Vartofta hade ont om folk spelade vi 9-manna fotboll med en något mindre plan än vanligt. Före matchstart pratar vi om att fortsätta hålla högt tempo i spelet, att ge allt vi har, och att hela tiden kämpa för varandra - som ett lag. I startminutrarna väntar Vartofta inte in oss, utan kör igång direkt med full kraft - och vi får jaga boll så gott vi kan. De får till några riktigt vassa anfall, och vi försöker få till några kontringar - men Vartofta är klart överlägsna i sitt spel. I större delen av första halvlek får vi kämpa för att hitta rätt i markeringar och för att få upp snacket i laget, och det är först efter nästan 30 minuter vi får till ett anfall med chans på mål. Vartofta tar, genom ett slarvmål från vår sida, ledningen med 0-1. Nivån på vårat spel snäppas upp ju längre tiden går, och i halvlek pratar vi om att få igång passningspelet, ligga tätt i markeringar, att våga hålla i bollen och att hela tiden vara på tå. Vi lyfter också det vi lyckas med - att vi inte lägger oss platt och att vi bjuder på motstånd och på så sätt gör det svårt för dem, och laddar om inför nästa halvlek. I startminutrarna av andra halvlek gör Vartofta mål på en hörna och deras ledning utökas till 0-2. Andra halvlek fortsätter i samma stil som första, fast med fler anfall från vår sida, men Vartofta utökar ganska snart ledningen till 0-3. Nu börjar förlusten sätta sig i vårt spel och det blir tyngre och tyngre att spela - vi tappar flytet och den kommunikation vi under matchen jobbat upp under matchn och vi tappar greppet spelet. Vartofta utökar även till 0-4, och så småningom 0-5, 0-6 och 0-7. Efter matchen pratar vi igenom dagens prestation - att det egentligen är ovesäntligt vad man förlorar med så länge man gör en bra match och har roligt, men den glädjen tappar vi helt i andra halvlek vilket leder till att vårt spel fallerar. Det vi tar med oss som positivt är att vi fortsätter kämpa och inte lägger os platt då detta var en match med nästan bara pannben. Bra kämpat samtliga spelare, nu laddar vi om och tar nya tag inför nästa match som är nu på fredag borta på Tidavallen.