Vinst mot Pixbo med 7-5
2015-03-01 16:43

Pixbo Wallenstam – Fröjereds IF

5-7 (3-2,0-2,2-3)

I lördags var det dags att bege sig till Göteborg för andra gången den här säsongen då vi skulle möta Pixbo. Ett Pixbo som jag tidigare skrev om att vi vann över med 8-2 senast hemma i Sparbankshallen. Denna match skulle bli tightare, det visste vi på förhand.

Efter en väldigt svajig första period kan vi med nöd och näppe enbart ligga under med 3-2 vilket vi tyckte var ganska så skönt med tanke på hur bra vi spelade. Andra perioden är klart bättre och när Jennifer gör 3-3 i boxplay ger det mycket energi till laget. Johanna gör sedan 4-3 och därifrån tappar vi inte ledningen. 3-2 slutar sista perioden i vår favör och vi kan efter 60 minuter spelade, ta med oss 3 poäng hem till Tidaholm.

Sammanfattningsvis så är jag, Simon och Roger väldigt imponerade efter uppryckningen ifrån första perioden till de 2 resterande perioderna. Det är inte lätt att ändra en matchbild såsom FIF-dam gjorde i lördags. Hatten av.

Våra ”Tommys”..

Tommy, Tommy, TommyMatilda Fogelberg #3

Börjar de första bytena med oregelbunden speltid men gör det väldigt bra när hon kommer in. Vinner boll, håller i boll och tar rätt beslut hela tiden. Ni som kom ihåg matchen i höstas mot Pixbo minns att Fogel var väldigt bra då också. Hon trivs mot rävarna.

Tommy, TommyMatilda Schyberg #4

Radarpartnern till Fogel, som i lördags verkligen får visa vad hon är bäst på. Hon jobbar hårt och får utdelning på sitt slit med 2 mål i första perioden. Är en otrolig energispelare.

TommyRebecka Valdermarsson #15

Spelade centralt mellan Fogel och Schyberg nästan hela matchen. Gör en väldigt pigg insats i lördags både med boll och utan boll. Ligger bra defensivt och levererade pass till båda Matildorna.

Nästa match är på lördag 7/3 15.00 i Sparbankshallen, säsongens sista hemmamatch. Kom dit och stötta oss!